Bebek Beslenmesi Bebekler kendi odalarına ne zaman gecer?nasıl yapılır?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

shequre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
180
1
96
İstanbul
merhaba arkadaslar,
2 aylık bebişim var. doktoru odansını 3.aydan sonra ayırmamızı soyledi. siz ne zaman ayırdınız? nasıl yaptınız? uyum aşamasında nelere dikkat ettiniz? ben kıyamıyorum ayırmaya. aslında bazı doktorlar hic ayırmyaın diyo bazıları da ayırmalısınız diyo. sizin fikirleriniz nedir bu konuda?

eğer '' bebektir, nasılsa ağlar ağlar susar'' felsefesine '' hayır'' diyorsan kesinlikle değil odasını ayırmak yanyana uyu derim... yapılan araştırmalarda Amerika kültürünün etkisi altında kalan toplumlarda bebekler hemen ağlata ağlata ayrı yatırmaları doğal karşılanıyor... peki doğru olan nedir? bebek 5 duyu organıyla geceleri annesini yanında hissetmek istermiş... ellemeli, koklamalı...... 0-3 yaş bebeği kesinlikle ağlatılmamalı... bunun nasılları kolay aslında... ama daha çok yolun başındasın... henüz minicik olan meleğin hep yanında ol isteyecektir... buda onun en temel ihtiyacı değilmi? annesi sensin... onun ruhsal gelişimi içinde en doğru kararı verecek sensin... bebeğinle bir ömür boyu mutluluklar.

40 ını doldurduğu gün ayırdık odasını, geceleri uyumada pek sorunu yok zaten kızımın, odası da hemen yan odamız gık dese duyuyorum tetikte uyuyorum, kişiliği gelişsin anneye bağımlı bir çocuk olmasın diyorsan ayır derim odanızı :)))

şu siteleri incelemenizi tavsiye ediyorum:
Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir… | Uzman Pedagog Adem Güneş

Çocuk ilk iki yılını annesinin yatağında geçirmeli… | Uzman Pedagog Adem Güneş

(siteden alıntı)Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir…
Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur…

Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır…
Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir.
Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir…
yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun…

elbette öyle diyen bilim adamları vardır, böyle de:

Klinik Psikolog Çiğdem Çalkılıç annelerin uyku ile ilgili sorularını cevaplıyor:
ODASINI NE ZAMAN AYIRMALI?
Bebek ve çocukların 2-3 aylıktan itibaren ayrı odaları olabilir ve onlar buna alışabilirler.

ya da bir annenin dediği gibi:

Özel olarak böyle yapın, şunu deneyin demeyeceğim. Çok karışık bir konu, bir annenin çok güzel uyguladığı bir şey diğerinde asla sonuç vermeyebiliyor. Çünkü çocuklar aynı değil, ana baba aynı değil.
bu konuda farklı şeyleri sebep göstererek farklı şeyleri savunanlar çıkabilir.

benim odam bebeğin odasına çok yakın, odamda olsa da, kendi odasında olsa da, aynı sürede ulaşıyorum yatağına, üstelik odası sıcak ve ben nefes alışını iç geçirişini dahi duyup kalkıyorum hemen ,dolayısıyla ayırmada ve ayırma sonrasında bir problem yaşamadım. benimle arasındaki bağa gelince, uyanık olduğu zaman içersinde bebekle doyasıya vakit geçirmenin daha faydalı olduğu kanısındayım :)
bence siz nasıl rahat ediyorsanız öyle yapın :)

Arkadaşa ben de katılıyorum bir anneye doğru gelen başka anneye gelmeyebilir veya kendini rahat hissetmeyebilir..bende 6 ay kadar aynı odada kaldım bebeğimle bazı geceler de babası kalıyodu sık sık uyanan bir bebek değildi aslında ama kıyamamıştım ozamana kadar..ama rahatsız olmaya başladım ben kendim hep eşimden ayrı olmak en ufak bir kıpırdanışında uyanıp bakmak uykusuz kalıyodum gündüzleri de stresli geçmeye başladı o yüzden eşime telsiz aldırıp bigün içinde odaları ayırmaya karar vermiştim ve sorun yaşamadım en azından döndüğünde veya kıpırdadığında uykum bozulmuyodu o da rahat etti bende açıkçası..sen içinden nasıl geliyosa öyle yap canım..

bende oğlumu şu aralar alıştırdım kendi kendine uyumuayı ve odasında uyumayı netten baktım araştırdım ağlasa bile yanına gitmemek gerekiyomuş oğlum 20dk ağladı ilk gün ve uyudu 2.günü ağlamadı çok şükür hemen anlayıp uyudu bazıları 3,4 günde alışıyomuş şükür oğlum 1 günde alıştı...ama bence bebeğin daha çok küçük ben oğlumu 9 aylıkken ayrı yatırmaya basladım...nettede 4 aylıkken ayırın yazıyodu

Son düzenleme:
bence ne kadar erken ayırabiliyorsanız ayırın. çünkü kızım 5 yaşında ve hala bizimle birlikte yatmak istiyor. kıyamıyordum başlarda. yanımızda yatmasına izin veriyordum. baktım olmayacak. şu ara kesin kararlıyım ağlasada, gece 2-3 defa yanımıza gelse de geri götürüyorum yatağına. :19:

bende oğlum bebekken kendi kendine uyusun die bir iki gün bıraktım ağladı hemde çok ağladı sonunda ne oldu çok ağladığı için kasık fıtığı oldu ve 1 yaşında ameliyat oldu tabi bebeğim ilk günler sarılık oldu hastanede yattı o zamanda çok ağlarmış hemşireler öyle derdi üstüne de benim yanlız bırakma kendi başına uyuma istegim eklenince bu başımıza geldi yavrumun ameliyat izi bile duruyor doktor çok ağlatmışsınız bebekken dedi şimdi 2.5 yaşında hala odamızda yatıyor gece yatar sbah kalkar ben uyanana kadar gıkı çıkmaz ama bende yaza ayıracağım odasını inş
birde çocuktan çocuğa değişir dene derim arkadasım bakalım durumlar ne olacak baktın benim ki gibi bir bebek hemen geri yanına alırısn Allah hayırlı ömürler versin inş

şu siteleri incelemenizi tavsiye ediyorum:
Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir… | Uzman Pedagog Adem Güneş

Çocuk ilk iki yılını annesinin yatağında geçirmeli… | Uzman Pedagog Adem Güneş

(siteden alıntı)Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir…
Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur…

Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır…
Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir.
Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir…
yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun…

eline sağlık... mükemmel yazmışsın... kendi adıma tşk...

merhaba arkadaslar,
2 aylık bebişim var. doktoru odansını 3.aydan sonra ayırmamızı soyledi. siz ne zaman ayırdınız? nasıl yaptınız? uyum aşamasında nelere dikkat ettiniz? ben kıyamıyorum ayırmaya. aslında bazı doktorlar hic ayırmyaın diyo bazıları da ayırmalısınız diyo. sizin fikirleriniz nedir bu konuda?

3aydan sonra ayırmak gerekiyor yoksa sonra istesende alıştığı için tek basina yatmıyor...ben ayırmadım zamaninda şimdi çok zorluk çekiyorum

3 ay oldu bebegımı odasına ayırdıgım sure....ılk zamanlar zor olur sanmıstım ama cok kolay alıstı zaten odalarımız yan yana agladıgında yada ufak ses cıkardıgında cok rahat duyabılıyorum...7 aylıkken ayırmıstım suan 10 aylık ve memnunum yatagını bılmesı orda rahat yatması hosuma gıdıyor....6 aylıktan sonra ayırılmalı dıyorum yanı azda olsa kendını kurtarmıs oluyor bence elı kolu hareketlerı ıyıce belırgınlesınce ayırmak bence en dogrusu.....

ben kızımı 6 aylık civarı ayıırdım. bizim odamız biraz soğuktu ve bizim de en ufak hareketimizde o rahatsız oluyordu. herhengi bir sorun yaşamadık. daha rahat uyudu odasında üstelik odası bizimkine nazaran daha sıcak ve gece tuvalete falan kalkınca rahatsız etmemiş olduk onu da. tabi en çok içimizi rahatlatan telsizi olmasıydı. hemen bir telsiz edinip sonra ayırkı odaları. şimdi 1 yaşında. gayet güzel uyuyor odasında. sallamaya faalan da alışmamıştı sevmiyordu zaten. ama en önemli nokta bence o uyanıkken onunla dolu dolu güzel vakit geçirmek. çünkü farkettim ki gündüzleri bol bol oyun oynayıp sarılırsam o gece daha güzel daha rahat uyuyor. gün içinde çok beraber vakit geçiremezsek o gece ille yatmaz oyun isterdi. o yüzden o uyanıkken bolca beraber vakit geçiriyorum. inşallah doğruyu yappıyoruzdur ve sağlıkla büyüyorlardır.

24+ 1 haftalik hamileyim ve bu konuyu hep merak ediyordum...Ama konunun basini okudum googledanda bakmistim biraz...Cok az arastirmama ragmen bu konuda cok farkli fikrler oldugunu gordum,herkes kendine uyani uygulamali sanirim,cocuguna kendine durumuna bakipta karar vermeli sanirim...AMA bence 3 ay cok erken...daha cok kucuk yavrucak...

Insallah bebegim dogdugunda bu konuya daha cok netlik gelecek benim acimdan :) Ama bi ilk 6 ay bizm odasindaki besiginde yatacak sanirim...ha bakarim iyi guzel uyuyo belki besigi diger odaya kaldiririm bazi gunler denerim bu sekilde...

Ama yatagimda uyutmayi dusunmuyorum,sabahlari veya emzirirken fln keyfine alirim ama onun disinda yanimizda uyumasini uygun bulmuorum ...Allah korusun bu konuda kotu sonuclar cok var...Cok deli yatmioruz ama risiko alinmamali..

Bizimki odamizda sepet besiginde yatiyor ama Bello biaya kadar tabi besik,oda takimi almak gerekiyor ama kucuk diye ayiramiyorum 6 aylik daha

merhaba arkadaslar,
Bebekten bebeğe değişir bu. Benim kızım 2 yıl boyunca 40 dk ya da 1 saat arayla uyandı sürekli. Odası ayrı olsaydı ben perişan olurdum 2 oda arasında mekik dokumaktan.
Ne zaman sütten kestim gece uykuları uzadı o zaman ayırdım ben. 2.5 yaşındaydı sanırım.

Back