• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEBEKLER İÇİN MUHTEŞEM EL ÖRGÜSÜ MODELLERİ...

ELDİVEN MODELLERİ .....

10347158_610759985713324_760689429867736128_n.jpg

En kısa zamanda yazmanız dileğiyle varsa örgü modelleri filan da eklemenizi isterim ben çok hevesliyim bu konuda. Özellikle de bebeğim için...

Fırfırlı bebek yeleği
yelek-4.jpg
yelek-3.jpg
yelek-1.jpg
yelek-5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tığ işi bebek patiklerinin yapımı

4502154786_c191e5702e.jpg
4502137548_668f9abdac.jpg

**TIĞLA BEBEK PATİĞİ NASIL YAPILIR?**
patik+modeli.bmp
S6000143.JPG

E eslim aymina istemiş olduğu ve benim bulabildiğim için örgü yapım örnekleri

Firkete
1 2 3 4
firkete1.gif
firkete2.gif
firkete3.gif
firkete4.gif

İplik , şekilde görüldüğü gibi firketeye ortadan düğümle bağlanır, Tığla tam ortadan 1 zincir çekilir, Firkete kendi ekseni etrafında döndürülerek iplik firketeye sarılır, Bir önceki sıra ile yeni sarılan iplik tam ortadan zincir çekilerek sabitlenir,

5 6 7 8
firkete5.gif
firkete6.gif
firkete7.gif
firkete8.gif

Firkete tekrar ekseni etrafında döndürülerek iplik sarılır, Firketeye yeni sarılan iplik bir önceki sıra ile tam ortadan zincir çekilerek sabitlenir, Bu işlem istediğimiz ölçüde büyütülerek devam edilir , iplik sıraları firketeden çıkarılarak bekletilir, Başka bir renk iplik ile yukarıda ki işlemler tekrar edilerek ayrı bir parça oluşturulur,

9 10 11 12
firkete9.gif
firkete10.gif
firkete11.gif
firkete12.gif

Parçalar karşı karşıya getirilerek üçerli iplik grupları tığla döndürülerek birbirinin içinden geçirilir, Yeşil ipliğin içinden renkli iplik geçirilir , renkli ipliğin içinde bu kez 3 sütun yeşil iplik geçirilir, 3 çerli iplik grupları tığ yardımı ile birbirinin içinden geçirilir, Her iki parçadaki tüm iplikler 3 çerli gruğlar halinde birbirinin içinden geçirilerek örgü tamamlanır.

Patika Yol Örneği
1 2 3 4
ptkyol_1.jpg
ptkyol_2.jpg
ptkyol_3.jpg
ptkyol_4.jpg

Örnek 2+2 ( 2 düz 2 ters ) lastik üzerine kurulur. İki ters ilmek örülür, İplik 1 kez şişe dolanarak ajur oluşturulur, İki düz ilmek sol yöne doğru birlikte örülerek kesilir, tüm sıra bu şekilde tamamlanır,

5 6 7 8
ptkyol_5.jpg
ptkyol_6.jpg
ptkyol_7.jpg
ptkyol_8.jpg

Örgünün arka yüzünde ters ilmekler ters, düz ilmekler düz olarak örülür, Patikanın ikinci kıvrımı için 2 ters ilmek örülür, 2 düz ilmek bu kez sağ yöne doğru birlikte örülerek kesilir, Kesme işleminin hemen ardından iplik şişe dolanarak ajur oluşturulur. Ajurlar kıvrılan ilmeklerin bir kez sağ tarafında , bir kez sol tarafında oluşturulur, Örneğimizin bitmiş hali. Düz ilmekler ajurların etrafından dolanarak patika yol kıvrımı oluşturur.

bebek önlüklerine bayıldım ama nasıl yapacağız yapılışını da yazarsanız çok sevinirim ..

bebek önlüklerine bayıldım ama nasıl yapacağız yapılışını da yazarsanız çok sevinirim ..

nasıl yapıldığını fazla paylaşamıyorum çünkü link olarak var.Bunlarda reklama giriyor diye linki koyamadım.Zaten birçoğuda yalnızca resim tarif pek yok .Olanı koymaya çalışırım :)

Back
X