• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebekler hangi kelimeleri anlıyor?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

inciboncuk

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
923
16
298
44
İstanbul
Arkadaşlar oğluma "oğluuuum hani top nerde hadi getir bana topunu" deyince gözleriyle yerde oyuncakların arasında topu bulup yanına gidip oturuyor bazen de eline alıyor konuşan köpeğinin tekerlemelerini söyleyince de onun yanına gidiyor ama bir türlü baba nerde hani babayı öğretemedim yanlış anlaşılmasın sürekli onu öğretmeye çalışmıyorum ama hani baba nerde deyince de topuna gidiyor aaaaaaaa baba o mu canım deyince de gülüyor bir de bu aralar saçımı çekip kaçmaya başladı usulca yanaşıp saçımdan bir tutam alıyor sonra da kahkahalar eşliğinde kaçıyor tutun şunu diye peşinden koşunca da daha bi neşeleniyor ayyyy ayyy neyse öptüm hepinizi lülülülülülü

bizimki de alkışı öğrendi 1 haftdır. kendi kendine de yapıyor, kızım alkış, şak şak şak deyince de bazen yapıyor. babası ben öğrettim diyor, bakıcısı da ben öğrettim diyor, ikisinin de katkısı vardır heralde:)

bizimki baba,anne,su,mama,meme,ver,al,öp,gel ,alkış gıbı seylerı anlıyor
bunların arasındanda mama,meme,baba,anne,ver,gel gıbı kelımelerı söylüyor
bir seyı ıstedıgı zaman ver demıyor ama ,ona baka baka gel gel dıyor :))
ver i daha cok meme ıcın kullanıyor

Çınar küçük komutları alıyor. Annemin kucağındayken soruyorum deden nerede diye dedeye bakıp gülüyor dedeci diyor ( sanırım dedecim demeye çalışıyor), bu şekilde hepimize bakıp anneanne ve babaanne hariç anne, baba, dede diyebiliyor. Annemle yaptıkları BEÖ aktivitelerinin etkisi ile ufak ufak tanıdığı hayvanların sesini çıkarmaya başladı.

ben daha bizimkinin ağzından anlamlı bir kelime duyamadım. pek komutlardan da anladığı yok. bende kendi haline bıraktım. vakti gelince anlar konuşur herhalde diyorum.
şimdi aklı fikri yürümekte. oyun bile oynamayı bıraktı.elinden tutup gezdirince dünyayı unutuyor.

oğlum kuçu kuçuyo da öğrendi kuçu kuçu nerde deyince hemen kuçu kuçusuna gidiyor ve onunla oynuyor bir de ben babyfirs teki sayı zamanı programını seyrettiriyorum geçen gün sayı sayarlarken üçten sonra o da üşş dedi bir de kumandayı alıp televizyona tutuyor açılmayınca da sinirden deliye dönüyor fındık

ya kızlar ben diğer bölümde konu açtım ama burada sizlerede sorayım benim kızım 10,5 aylık ama hala bişey demiyor ne anne ne baba sadece son 3 gündür ver ver verrrrr diyo başka bişey demiyo sizin kuzular kaç. aylık veya ka. yaşında

sargıncığım bizim cetvellerde yazıyor bebişlerin ayları bu arada her bebeğin özellikle dil gelişimi çok farklı olur kuzenimin kızı 3 yaşına kadar ııııgh ıııgh dan başka bişey bilmiyordu sonra birden herşeyi konuşmaya başladı bi keresinde kitaptaki kuşu gösterip bak leylek demiştim de suratıma bakıp o leylek mi beeee pelikaaaan diye yapıştırıvermişti cevabı:)

ya kızlar ben diğer bölümde konu açtım ama burada sizlerede sorayım benim kızım 10,5 aylık ama hala bişey demiyor ne anne ne baba sadece son 3 gündür ver ver verrrrr diyo başka bişey demiyo sizin kuzular kaç. aylık veya ka. yaşında

Sen sakın üzülme. Her bebeğin dil gelişimi beden gelişimleri gibi farklı, her bebek kendine özgü. Benim oğlumun yapmadığı birçok mimiği kesin senin bebişin yapıyordur. Bence sabırlı ol. Sakın başka bebeklerle bebeğini karşılaştırma ve sürekli basit cümlelerle anlat konuş onunla. Annem ben Çınar'ı dışarıya çıkarırken bile her seferinde tembihler şapşal şapşal dolaştırma herşeyi anlat diye direktif verir. Duyduklarını birleştirip konuşacaklar elbet. Kimi bir gün önce kimi 1 ay sonra.

ben de baba nerde deyince hemen babasına bakıyo. anne ya da anneanne nerde deyince yine babasına bakıyo :) Alkış yapıyo. ma-ma-ma diyor. her müzikte popoyu sallıyo çay kaşığının sesine bile oynuyo :) oynak mı olcak ne? Bay bay yapıp odadan çıkınca ağlamaya başlıyo.

Back