Bebek Beslenmesi bebekle yazlıkta nasıl olur?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

specialx

Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
662
3
96
Diğer
merhaba arkadaşlar daha önce bebek ve tatil konusu açıldı fakat genellikle yolculuk esnasında ne yapmamız gerektiğinden bahsedildi.benim bebişim temmuzda 5.5 aylık olacak ve biz bodrumda arkadaşlarla bir yazlık kiraladık 1 hafta kalacağız.onunla ilk tatile çıkışım olacağı için endişeleniyorum acaba hasta edermiyim çocuğu o kadar sıcakta diye.ama diğer yandan da gitmeyi istiyorum çünkü çok bunaldım.tuttuğumuz ev klimalı ama ben kızımla klimalı odada yatamam onu hasta ederim diye diğer odalar da cehennem gibi olur ne yapsam nasıl yatırsam onu?giderken yanıma en çok ne lazım olur neler götüreyim?kayınvalidem aklımı karıştırdı küçük bebek hasta edersiniz oralarda ,rahat edemezsin tatilden bir şey anlamazsın dedi içime kurt düşürdü.şimi bir şey olursa Allah korusun hep konuşur. ne yapmalıyım? deneyimli anneler lütfen yardımcı olun.

canım bu korkuyla tatile çıkmanın bir anlamı yok,öncelikle içindeki korkuyu at...
deniz kenarında ya da gezmelerde bebeğine mutlaka güneş kremi kullan ve direk güneşe çıkarma...serin pamuklu elbiseler giydir,sakın terletme eğer terlerse elbiselerini değiştir üzerinde kurumasın bu onu hasta edebilir...
yatacağınız odada mecburen klima açacaksınız çünkü bebek o sıcakta uyuyamaz.belirli aralıklarla açıp kapatmak belki daha iyi olabilir ve bebeğin yatağı klima havasını direk almayacak yerde olsun...

canım yazın yatığın odada klima açmama şansın hiç yok
o sicakta insan birak rahat uyumayı, nefes bile alamiyor ki minicik bebek napsın
bizimde yazlığımız var
geçen sene kızım 3,5 aylıktı yazlığa geçtimizde
geceleri klimayı açıyorduk fakat kızımın beşiği odanın diğer ucundaydı yani klima direk kızıma vurmuyordu, birde beşiğimizin üzerinde ince tül vardı, sineklik gibi yani onuda kapatiyordum
zaten klimayıda öyle çok düşük ayara açmıyorduk, odaya hafif bir serinlik versin yeter. Buz gibi olmasına gerek yok
gece ise bazen sadece badi ve uyku tulumu gidiyordum özellikle banyodan sonra, bazen ise sadece kısa kollu badi giydirip üzerine ince bir battaniye örtüyordum duruma göre değişiyordu yani
onun dışında zaten günlük dışara çıkarken ve dışardayken sık sık güneş kremi kullan. koruyucusu çok yüksek olsun ben +50 kullanıyordum geçen sene örneğin
terletmicek kıyafetler giydir, dışara çıkacağın zamanda fazla fazla yedek kıyafet koy çantasına terlediği zaman sık sık değiştir üzerine, özellikle bebek arabasında uyuduğu zaman çok terlioyrdu kızım.
Kafasında şapka zaten şart
su vermeye başladınmı bilmiyorum ama ara ara 1-2 çay kaşığı suda verebilirsin
yaninda ateş ölçücü, ateş düşürücü şurup, burun spreyi felan mutlaka olur zaten
öyle işte aklıma gelenler bunlar
merak etme canım bunları sen zaten otomatikmen yapacaksın, çocuğunu en iyi sen korursun kayınvaldeninda kafana takma, bişeye karışmasalar ölürler zaten
sen keyfine bak güzel tatil geçir, sen mutlu olki bebeğin mutlu olsun
hem tatil, sicak hava onada çok iyi gelecektir inan

teşekkür ederim arkadaşlar.princess in love sağol canım bana moral verdin inşallah güzel geçecek.sana bir de şunu sorayım şu sivrisinekler için ne yapıyordunuz hadi cibinlik kullandık gece ama otururken ısırırlar.bebekler için sinek kovucu losyonlar var onlardan kullanabilir miyim zararlı olmaz mı?

rica ederim ne demek
evet canım sivri sinek gerçekten sıkıntı
ben geçen yaz losyon kullanmaya çekindim açıkcası çok minikti daha
ama bu yaz kullanmayı düşünüyorum
akşamları verandada oturuken veya yürüşe çıktığımızda kızımıda pusetinde yatırıyordum yine üzerine cibinlik örtüyorduk
birde masanın üzerinde sinek kovan mumlardan felan yakıyorduk
akşamları zaten uzun kolu eşofmanlar giydiryordum o yüzden vucütunda değil ama yinede elinde ve yüzünde bikaç kere sivri sinek vakalarımız oldu ne yaziki
tamamen engel olamadık malesef ama en aza indirmekte önemli

desenıze tatıl super gecıcek..
yanınızda mınık bı melek ıle keyıflı gecıcekdır emın olun klımayı kızınızın yatagına vurmuycak bızımde yatagını ayarlayın sıvrısınek ıcın ıse losyon kullanın kanı cok tatlıdır sıvrısınek napsın:)..
yanınıza cok fazla esya yuklenmeyın ınanın bosuna tasımıs olursunuz cunku kıyafet cok gerekmıyo ama yanınızda mevsımlık hırkası olsun muhakkak..ılaclarını alın yanınıza yanı ateş dusurucu ve genel kullanılan ılacları var ıse..bıde gıtmeden doktor muaynesıne gıdersenız sızın ıcın daha ıyı olur..bısı olcanda degıl ama genede..emın olun hıc sıze engel olmaz hatta onada hava degısımı guzel olur sakın ıcınızde yersız kuskular yapmayın..bısı olmıyca varsa bıle bu evhamla olur allah korusun..ve foto makınanız varsa ayırmayın yanınızdan:)..

canım çook teşekkür valla içimi rahatlattınız.dediklerinizi not aldım bi tarafa.inşallah güzel geçecek opuyorumnanaktan

canım çok teşekkürler.şu sinek kovucu mumu ilk defa duyuyorum hemen araştırayım.bir de bileklikler varmış yine sinek kovucu ona da bakayım.akşamları zaten oluyorlar genelde.uzun kollu giydiririm artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…