Bebekle uçak yolculuğu + hazirlik ..

Lilimon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2010
32
0
36
Diğer
Merhaba arkadaslar,

5,5 aylik bir kizim var ve onumuzdeki hafta onunla beraber yurt disina cikacagiz.
Ucagim maalesef aktarmali ucuyor istanbulda inip tekrar baska ucaga binecegiz.

Sizlerden bu konuda fikir almak istedim yanimda ne bulundurayim, ucaga binince ne yapayim?

Ve ben 1 ay kadar bir sure yurt disinda kalacagim cook cook acil birsey olmadikca
doktora vs goturemeyecegim. O yuzden yanimda neleri kesinlikle gotureyim? Ilac, baska birsey ..
Kizim su an biraz hasta antibiyotik ve balgam sokucu kullaniyoruz. :S

Simdiden tskler

ilaçlari 100 ml olarak el çantasinda tasiyabiliyorsun. ama valize koyarsan karismiyorlar. sun expresste bebekler için ozel yatak varmis. o uçagi tavsiye ederim oncelikle. Ben hiç uçmadim bebekle ama mayis yada haziranda bende turkiyeye ailemin yanina gidicem o zaman bebegim 6 aylik falan olacak. yolculuk yapan varsa bende tavsiyelerini alabilirim.

Ben kızım 2 aylıkken yurt içi uçtum istanbuldan izmire tabi kısa bir mesafe olduğu için ben çok iyi bir örnek sayılmam . Öncelikle uçağın kalkış saatini bebeğimin emiceği saate denk geritmeye çalıştım ki kalkış esnasında kulakları zarar görmesin diye. En dikkat ettiğim şey buydu. Kalkaerken ve inerken bebeğin emmesini sağladım bu sayede kulaklar en az düzeyde etkileniyormuş. Gideceğim yerde uzun kalacağım için park yatağınıda götürmüştüm en önemlisi buydu ve emzirme yastığını. Ateş düşürücü fitil ve şurup burun tıkanıklığına karşı serum fizyolojik gibi basit ilaçlar ve ateş ölçer bavulumdaydı bebeğinin kullandığı özel şeyleri (mesela benimki emzik düşkünü) muhakkak yedekli olarak yanına al gittiğin yerde bulursun belki ama herihtimale karşı. Ben ıslak mendilini bile belki istediğim an bulamam diye bolca götürmüştüm. Uzun kalacağına göre bez vs gibi şeyleri gittiğin yerden temin edebilirsin. Uçak için el bagajınıza yedek birkaç kıyafet bebek bezi pişik kremi ıslak mendil mama ve mama için su almayı unutmayın. Ama su ve mama için önceden haber vermek gerekiyor sanırım. Onu oyalayan bir oyuncak ve söylediğim gibi emzik kullanıyorsa yere falan düşmesi ihtimaline karşı birden fazla emzik yanınızda bulundurun.Bebek arabası uçağa binme anında görevliye teslim ediliyor ama kırılcak eşya statüsünde olduğu için bir hasar olursa karşılamıyorlar bu nedenle hava alanında kanguru gibi bişeyle idare edebiliyorsanız arabayı havalı torbayla paketleyip bagaja önden teslim etmenizi tavsiye ederim.Hayırlı yolculuklar

İlaçlarda ml. sıkıntısı yok, ancak 1 lt. lik kilitli buzdolabı poşetinde olacak ve çocuğunuzun adına düzenlenmiş yeni tarihli reçetesi olmak zorunda.

Onun dışındaki ihtiyaçlarınız için Watsons mağazalarında uçuş kitleri satılıyor kozmetik vs. ihtiyaçları için 100 ml. veya daha düşük boylarda.

biz oglusumla 2 kere bir yurt ici bir yurt disi ucruk yurt iicc 1 saati bide nerdeyse geceydi uyudu giti.ama birde 3 ssaat yurt disina uctum inis kalkislarda oglum biberon emzik tutumadigi icin emzirdim yanimda ates dusurucu burun damlasi basit bir kac ilac aldim ozman 5 aylikdi sadece emiyodu mama filan almadim ama surekli bbabasi kucinda gezdirdi durmadi bnmki yani.1 ay icinde insallh tekrar ucucaz bu sefr ki aktarmali 3 saat bi ucucaz hava alaninda 2-3 saat beklicez ve 1,5 saat tekrar ucucaz insallah bakalim bu sefer nolcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…