• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek

Bebek çok büyük bı sorumluluk bunu kaldırabileceğinize eminseniz öyle adım atın hayatınız kalıcı olarak değişecek oğlum bir yaşında ve ben hala gece uykusu bilmem gündüzleri kendime çok vakit ayiramam sürekli yapışık ve ilgi arayışında çok haklı olarak ,yapabilecek misiniz ? Romantizm edildiği şekilde değil.
Ben bilseydim azıcık bilseydim yapmazdım.Ne o doğum acısı ne çocuğa bakma süreçleri hiç fikrim yokmus
Çocuğumu çok seviyorum hayatımda ona endexli yinede bilseydim farklı olurdu

38 yaşında ve hamileyim. Çok şükür her şey yolunda gidiyor Allah da böyle devam etmesini nasip etsin inşallah 🙏 şunu demek istiyorum. 35ten sonra riskler artıyor. Bu da önünüzde koskoca 5 yıl demek.. yani aceleniz yok. Çocuk seneye de olabilir ertesi yıl da.. 40 yaşinda sağlıklı bebek doğuran çevremde bir çok kadın da var. Ama o kadar beklemene ve yaş riski faktorunu de arttırma tabi ki gerek yok.. yorgunluk konusuna gelince emin ol 30 yaşında da çocukla yoruluyorsun 40 yaşinda da... Benim annem diğer çocuğuma bakıyor 60 yaşında bizden daha dinç 😅😅 kısaca acele etme ama gerçekten istediğinde hamilelik de keyifli gelecektir. Evliliğin çok başı ise her zaman biraz risk...
35 te dogurdum gebeliğim herkese taş çıkarır midem bile bulanmadi karnım sis gibi geçirdim hiç hamilelik belirtisi sıkıntısı yaşamadım ama doğum ah o doğum ölmek istedim çok uzun sürdü,şunu sanciyla sabah 11 de girdim ertesi gün öğlen üçte doğurdum.Yas ve kilodan dolayı sanırım aşırı zorlandım aşırı aşırı kilim yoktu ama yinede eksiye sokan bir etken.
Erken yaşta dogurun bacilarim.herkes benim.gibi olmayabilir ama benimki korkunçtu😂😂

35 te dogurdum gebeliğim herkese taş çıkarır midem bile bulanmadi karnım sis gibi geçirdim hiç hamilelik belirtisi sıkıntısı yaşamadım ama doğum ah o doğum ölmek istedim çok uzun sürdü,şunu sanciyla sabah 11 de girdim ertesi gün öğlen üçte doğurdum.Yas ve kilodan dolayı sanırım aşırı zorlandım aşırı aşırı kilim yoktu ama yinede eksiye sokan bir etken.
Erken yaşta dogurun bacilarim.herkes benim.gibi olmayabilir ama benimki korkunçtu😂😂
Aslında kişisel tecrübeler bunlar bir arkadaşımin 15 dk da doğurduğuna şahidim.. hatta dalga gectik koridorda doğuracaktın diye.. eşimin kuzeni 2 gün kaldı hastanede doğum zor geçti... Ben sezaryen oldum. 2 gün geziyordum 😁 bı arkadaşım 1 ayda toparlanmadi sezaryen sonrası... Yani daha iyi daha kötü değil Allah herşeyden öte anne ve bebeğe sağlıklı doğum nasip etsin. İlla ki yaşın doğum üstünde etkisi var ama tek etken de değil..

Screenshot_2026-03-30-15-49-42-87_1c337646f29875672b5a61192b9010f9~2.webp

30 yaşındayım ve yeni evlendim 5-6 ay anca oldu, eşim baba olmayı çok istiyor aynı yaştayız ben ise yeni evlendik daha biraz evliliğimiz oturmalı diyorum işe gidiyor geliyor akşam çocuk diyor sabah oluyor sabaha kahvaltıda çocuk diyor 😆 her neyse bundan günler önce rüyamda hamile olduğumu gördüm sonrasında yengem görmüş arkadaşım görmüş eşimin ablası görmüş bunlar 2 hafta arayla oluyor
Bebek fikri aklıma yatmaya başladı ama çok fazla maruz kaldığımdan mı nedir bilmiyorum
Sizler ne düşünürsünüz sizce erken mi ? Ya da nasıl bir düşüncede olmalıyım ?
İlişkinizin geçmişi kaç yıl. Şimdi herkes evlilik yılından hesaplıyor ama böyle uzun soluklu ilişkilerde geç evlenilmişse bebek yapılmasını ben anlamsız bulmuyorum. Ben mesela aşşırı sıkılmıştım yani evlendik aynı şeyin laciverti oldu bizim. Dedim ki ben sıkıldım ya senden bize yeni bir nefes lazım ok dedi o da haklısın deneyelim olmazsa sallarız daha yeni evlendik zaten. Oldu sonra bebişimiz ay aşığız resmen ona tapıyoruz resmen. Biz mutlu olduk ya bize çok iyi geldi. Bebek ilişkimizi bozdu vs diyenlerden değilim bizi sakinleştirdi mesela her ilişkinin dinamiği farklı olabiliyor.

İlişkinizin geçmişi kaç yıl. Şimdi herkes evlilik yılından hesaplıyor ama böyle uzun soluklu ilişkilerde geç evlenilmişse bebek yapılmasını ben anlamsız bulmuyorum. Ben mesela aşşırı sıkılmıştım yani evlendik aynı şeyin laciverti oldu bizim. Dedim ki ben sıkıldım ya senden bize yeni bir nefes lazım ok dedi o da haklısın deneyelim olmazsa sallarız daha yeni evlendik zaten. Oldu sonra bebişimiz ay aşığız resmen ona tapıyoruz resmen. Biz mutlu olduk ya bize çok iyi geldi. Bebek ilişkimizi bozdu vs diyenlerden değilim bizi sakinleştirdi mesela her ilişkinin dinamiği farklı olabiliyor.
6 yıl var öncesinde 🫢
Yaaa ne güzel mutluluk getirsin hep

6 yıl var öncesinde 🫢
Yaaa ne güzel mutluluk getirsin hep
İşte o öncesi uzunsa ve böyle aşırı mesafeli bir ilişkiniz yoksa aynı evde yaşama şansınız vs olduysa bana saçma gelmiyor yani.

30 yaşındayım ve yeni evlendim 5-6 ay anca oldu, eşim baba olmayı çok istiyor aynı yaştayız ben ise yeni evlendik daha biraz evliliğimiz oturmalı diyorum işe gidiyor geliyor akşam çocuk diyor sabah oluyor sabaha kahvaltıda çocuk diyor 😆 her neyse bundan günler önce rüyamda hamile olduğumu gördüm sonrasında yengem görmüş arkadaşım görmüş eşimin ablası görmüş bunlar 2 hafta arayla oluyor
Bebek fikri aklıma yatmaya başladı ama çok fazla maruz kaldığımdan mı nedir bilmiyorum
Sizler ne düşünürsünüz sizce erken mi ? Ya da nasıl bir düşüncede olmalıyım ?
Geciktirmeden öne çekin Bebek konusunu. Bebek hemen olmuyor bu konuda pişmanım eşimde zamanında çok istedi yeni evliyiz su bu diyerek hep ben erteledim.zor zoruna 29 yaşında çocuğum oldu .şimdi 2. İstiyorum olmuyor o yüzden ben pişman oldum ertelemeyin

Ooo bizlerii damızlık yerine koymalarına izin vermeyelim lütfen ya

Geciktirmeden öne çekin Bebek konusunu. Bebek hemen olmuyor bu konuda pişmanım eşimde zamanında çok istedi yeni evliyiz su bu diyerek hep ben erteledim.zor zoruna 29 yaşında çocuğum oldu .şimdi 2. İstiyorum olmuyor o yüzden ben pişman oldum ertelemeyin
Ben yine diyorum 35 inde hamile kaldım bende hemen olmaz dusuncesiydim sdenemeye başlayalım nasılsa olmaz gibisinden salladik haftada bir maks iki deneme ile denemeye başlamanızı ikinci ayinda hamile olduğumu ogrendim

ben evlenir evlenmez çocuk yapılmasına karşıyım..tabi kişiden kişiye göre değişir fikir ama çocuksuz kısmı evliliğin ayrı bir güzel yaa..eşimle 5 yıllık flört sonrası 25 yaşımda evlendim 31 de doğurdum evladımı çoooook seviyıorum Allahım uzun ömür versin ama o dönemki kafa rahatlığı olmuyor artık. kızımla da aşırı seviyorum ülke ülke gezmeyi ayrı keyif gerçekten ama nerde akşam orda sabah günlerimizi de özlüyorum:)

Back
X