• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek

Şimdi başlıyormuşum hayır eşim iyi biri demeye 😆
Çocuk için evlenmedi tabi ki çocukları fazlaca seviyor ve bi de yaşının geçtiğini düşünüyor

Eşinizden şüpheniz yoksa, sevginiz daimse, çocuk istiyorsanız..

Hemen olacağını da bilemezsiniz o yüzden çalışmalara başlayın derim..

Yaaa ne güzel hayatınız ve süreçleriniz her daim güzel olsun 🌸
Evet genel olarak ilgili bu tür konulara evde bana yardım ediyor bebeğe de edeceğini düşünüyorum tek korkum sadece erken mi 🫣

Bence erken çocuksuz evlilik günleri çok keyifli. Çocuk da güzel elbette ama işler biraz zorlaşıyor.
Ben ilk bebeğimi 33te ikincisini 37de doğurdum 27 yaşımda evlenmiştim.
Aklım hala çocuk yokken yapamadıklarımda 😂

Bence erken çocuksuz evlilik günleri çok keyifli. Çocuk da güzel elbette ama işler biraz zorlaşıyor.
Ben ilk bebeğimi 33te ikincisini 37de doğurdum 27 yaşımda evlenmiştim.
Aklım hala çocuk yokken yapamadıklarımda 😂

Aklımla oynamayın bayan 😂😂

Allah'ın adını verdim nolur bebek olunca konunu güncelle. Bak nolur. Nice kocalar gördük biz zorla bebek yaptırıp sonra kçını dönüp fosur fosur uyuyan. Erkekler tabii bebek ister. Taşıyan onlar değil. Doğuran onlar değil. Hormonları tepe takla olan onlar değil. Vücudu bozulan, kilo alan, emziren onlar değil. Destek olacakmış. Ne kadar olabilecek yaşa gör. Öyle altı değişmiş, doymuş, gazı olmayan ağlamayan bebeği kucağa alıp sevmek kolay. Her ihtimali baz alıp bu kararı vermek gerek. Bebek kolik olursa aylarca gece gündüz boğula boğula bağıra bağıra ağlarsa sabrınız ve gücünüz nereye kadar gider? Her bebek uysal olmuyor. Gece terörü var. Bebek bi saatte uyanıp sabaha kadar çığlık çığlığa ağlıyor. Başa gelen çekilir deyip seve seve bakmak var. Bir de hayattan bezmek var. Forumda 1000000 tane konu var. Eşim çok anlayışlıydı gözümün içine bakıyordu bla bla ama bebek doğunca değişti. Bebeğe bakmıyor uyuyor vs. Erkeklere güvenmeyin. Bir kadın eger bebek yapacaksa her şeyden önce kendine sormalı. Bu bebeği ben tek başıma da büyütebilir miyim? Eşin olmadan da yalnız başına büyütecek enerjin ve imkanın varsa doğur. Ana gibi yar olmaz. Bir bebek doğurup büyütmek hiç kolay değil. Evlilik otursun. En az 2 yıl geçsin. Ortam boşanmış tek çocuklu genç anne dolu. Bu kadınların da kocaları iyiydi yoksa niye evlensinler. Hemen ilk 6 ayda gebe kalıp sonra işler değişince tüm sıkıntıyı kadın çekiyor. Erkek hayatına devam ediyor. Kimse hiçbirimiz boşanmak için evlenmiyoruz. Sana illa boşanacaksın demiyorum. Çok erken. Evliliğin oturmalı. O bu istiyor diye bebek yapılmaz. Bebek senin başının keli sırtının ameli olacak. Ömür boyu sana eklenti olacak. Bu kararı sadece sen vermelisin bence. Sana bebek yap da sevelim diyen herkes aynen uzaktan sevecek. O bebeğe sen bakacaksın.

30 yaşındayım ve yeni evlendim 5-6 ay anca oldu, eşim baba olmayı çok istiyor aynı yaştayız ben ise yeni evlendik daha biraz evliliğimiz oturmalı diyorum işe gidiyor geliyor akşam çocuk diyor sabah oluyor sabaha kahvaltıda çocuk diyor 😆 her neyse bundan günler önce rüyamda hamile olduğumu gördüm sonrasında yengem görmüş arkadaşım görmüş eşimin ablası görmüş bunlar 2 hafta arayla oluyor
Bebek fikri aklıma yatmaya başladı ama çok fazla maruz kaldığımdan mı nedir bilmiyorum
Sizler ne düşünürsünüz sizce erken mi ? Ya da nasıl bir düşüncede olmalıyım ?
Kesinlikle erken daha henüz 5 6 ay olmuş. Çocuk evet çok tatlı ama yıpratıcı bir süreç. Hamilelik zaten zor doğum yapıyorsun lohusalık hormonları sürekli bir insana bakım vermeye çalışmak eski konforu kaybetmek uykusuzluk derken zaten stres hat safhada oluyor. Ben 2 senelik evlilikten sonra çocuk sahibi oldum tabi ondan öncesinde uzun bir sevgililik süreci de oldu eşimle hiçbir problemimiz olmamasına rağmen çocuktan sonra çok gerildik. Özellikle yenidoğan dönemi ilk 2 ay tam bir facia. Şuan bebeğim 4 aylık bi sıkıntımız yok şükür çabuk toparladık ama ne yazık ki evliliği oturmamış bir çok çift toparlayamıyor ve eninde sonunda ayrılık kararı veriliyor. Yaşayın gezin tozun başbaşa vakit geçirin en azından 1 2 sene daha tadını çıkarın bir şeylerin. Çocuk sorumluluğu basit bir şey değil gerçekten. Ve ne kadar kocanız da olsa gözlemleyin kendinize şu soruyu sorun gelecekte herşey olabilir ama bu adamdan ayrılsam dahi iyi bir baba olur mu herhangi bir durumda siz tek başınıza bu çocuğa bakabilir misiniz bunlar çok önemli. Ben kendi eşime de söylemiştim ben çocuğu sana güvenerek yapmıyorum diye. Ki eşim gerçekten ilgili bir babadır bi tek emzirmiyordur adam. yukarıdaki arkadaşta çok haklı çoğu erkek çocuk bakımından kaçıyor kadınlar hiç beklemedikleri şeylerle karşılaşıyorlar sadece sevmekle ebeveynlik olmuyor

Bazen söylenilen gibi olmuyor anneye hep daha fazla yük düşüyor bunu bil.
Evliliğini yaşa gez toz sonra yap bence.
Ben ilk senemde yaptım ya olmazsa düşüncesiyle ama sevgililiğimde evliliğimde çok gezdik iyi ki çok gezmişim diyorum.😂

Biz de erken mi gec mi falan filan diye dusunurken evliligin 3. Yilinda karar verdik ama olmadi maalesef 1,5 sene denedik, sonra tup bebek yaptik. Boyle seyler de olabilir ha deyince olmayabiliyor.
Ama sizin evliliginiz daha cook yeni. Ben olsam yapmazdim. Cocuktan sonra tamamen farkli bir evreye donusuyor en azindan duzen oturana kadar. Evliliginizin tadini cikarin gezin tozun doyun ondan sonra cocuk yapin.

38 yaşında ve hamileyim. Çok şükür her şey yolunda gidiyor Allah da böyle devam etmesini nasip etsin inşallah 🙏 şunu demek istiyorum. 35ten sonra riskler artıyor. Bu da önünüzde koskoca 5 yıl demek.. yani aceleniz yok. Çocuk seneye de olabilir ertesi yıl da.. 40 yaşinda sağlıklı bebek doğuran çevremde bir çok kadın da var. Ama o kadar beklemene ve yaş riski faktorunu de arttırma tabi ki gerek yok.. yorgunluk konusuna gelince emin ol 30 yaşında da çocukla yoruluyorsun 40 yaşinda da... Benim annem diğer çocuğuma bakıyor 60 yaşında bizden daha dinç 😅😅 kısaca acele etme ama gerçekten istediğinde hamilelik de keyifli gelecektir. Evliliğin çok başı ise her zaman biraz risk...

En doğru zamanı siz bilirsiniz
Ama fazla kafaya takarsanız genelde olmuyor
Rahat olup akışa bırakıp evliliğin tadını çıkarın

Çok güzel şeyler yazmışsınız teşekkür ediyorum hepinize , biraz düşünmeli gibi
Geliyor Bana da zaten bu yüzden kararsızdım , en nihayetinde bir can ve en iyi şekilde en iyi zamanda olmalı 🙃

erkegin cocuk cocuk dedigine ne bakiyorsun, iki agu gugu yapacak yine sana verecek
baba olmaktan kolay ne var?
eşin bu 6 aylik sürede evde ne kadar aktif görev aldi? kendi sorumluluklarini sen söylemeden yapti mi?
evde senin gorevin ne esinin gorevi ne? calisiyorsaniz yine eve gelip yemek yapan sen misin? calismiyorsan yemek yapmak istemediginde mutfaga girer mi... camasjr yikamaktan anlar mi? yikanmisi alir asar mi, kendi sorumlulugunu sen hatirlatmadan yapar mi..
bunlar cok kiymetli bilgiler cunku kkda hep okuyorum. "kocam cocugu cok istedi ama hic yardimci olmuyor aksam sevip bana veriyor" diyen insanlar genelde bu sorulara "kocam yediklerini mutfaga kaldirir, makina bittiyse camasirlari asar" diyorlar mesela:) hani evde o kadarcik sorumluluk alan koca bebekte de o kadarcik sorumluluk alir.
ya da çöpü atmak onun goreviyse ama çop kovasi hep doluysa, bin kere "çöpü unutma , bak çöpü unutmuşsun dün yarin götür taştı artik" diye uyariyorsan bin kere "cocugun şuyunu şoyle yap, dün de yapmadin bak bugün yap" diye pesinden kosarsin. ya da evlilikte evin isinin - sorumlulugunun %90i sendeyse bebek gelince de bebek sorumlulugunun %90i sende olur.
sen yiprandiginla kalirsin, o da keyfi bozulunca seni elestirir, cunku hicbir zorlugu kendi yasamadigi icin halin ona abarti gelir.
cok klasik bir hikaye :)
o yuzden hic esin gazina gelip de bebek yapma. daha yasin cok genc.
ayrica bebek bir kere geldikten sonra asla geri dönüşü yok. yani su an yaptin - bu omurluk bir anlasma. bir omur (hadi ilk 17 sene diyelim) o olmadan plan bile yapamayacaksin..o yuzden bence ilk seneni en azindan doya doya yasa. icinde kalmasin diye tatile heves ettigin yere gidin mesela cocuk pesinde kosmadan keyifle:) elbet olacak yani ne acelesi var?

Bir gezin tozun sonra pişman olursun bebek zaten düşünürsünüz ama daha yeni evlisin bir aynı çatı altında kal yürür mü aynı evde.Hazır olsan zaten düşünürdün daha birşeyler oturmamış demek ki !

Allah'ın adını verdim nolur bebek olunca konunu güncelle. Bak nolur. Nice kocalar gördük biz zorla bebek yaptırıp sonra kçını dönüp fosur fosur uyuyan. Erkekler tabii bebek ister. Taşıyan onlar değil. Doğuran onlar değil. Hormonları tepe takla olan onlar değil. Vücudu bozulan, kilo alan, emziren onlar değil. Destek olacakmış. Ne kadar olabilecek yaşa gör. Öyle altı değişmiş, doymuş, gazı olmayan ağlamayan bebeği kucağa alıp sevmek kolay. Her ihtimali baz alıp bu kararı vermek gerek. Bebek kolik olursa aylarca gece gündüz boğula boğula bağıra bağıra ağlarsa sabrınız ve gücünüz nereye kadar gider? Her bebek uysal olmuyor. Gece terörü var. Bebek bi saatte uyanıp sabaha kadar çığlık çığlığa ağlıyor. Başa gelen çekilir deyip seve seve bakmak var. Bir de hayattan bezmek var. Forumda 1000000 tane konu var. Eşim çok anlayışlıydı gözümün içine bakıyordu bla bla ama bebek doğunca değişti. Bebeğe bakmıyor uyuyor vs. Erkeklere güvenmeyin. Bir kadın eger bebek yapacaksa her şeyden önce kendine sormalı. Bu bebeği ben tek başıma da büyütebilir miyim? Eşin olmadan da yalnız başına büyütecek enerjin ve imkanın varsa doğur. Ana gibi yar olmaz. Bir bebek doğurup büyütmek hiç kolay değil. Evlilik otursun. En az 2 yıl geçsin. Ortam boşanmış tek çocuklu genç anne dolu. Bu kadınların da kocaları iyiydi yoksa niye evlensinler. Hemen ilk 6 ayda gebe kalıp sonra işler değişince tüm sıkıntıyı kadın çekiyor. Erkek hayatına devam ediyor. Kimse hiçbirimiz boşanmak için evlenmiyoruz. Sana illa boşanacaksın demiyorum. Çok erken. Evliliğin oturmalı. O bu istiyor diye bebek yapılmaz. Bebek senin başının keli sırtının ameli olacak. Ömür boyu sana eklenti olacak. Bu kararı sadece sen vermelisin bence. Sana bebek yap da sevelim diyen herkes aynen uzaktan sevecek. O bebeğe sen bakacaksın.
+1000000
:KK9::KK9::KK9:
en mantikli yorum. su kk bile asık olup evlenip ilk cocuktan sonra nefret edip bosanan bekar anne kayniyor. o cocuk diye yirtinan adamlar nafaka vermemek icin kirk dereden su getiriyorlar.
anne eminse, hazirsa, herseye ragmen anne olmak istiyorsa dogursun.

Evliliğin ilk ayları en güzel zamanlar cicim ayları daha çok gezip tozun eğlenin acele etmeyin, ben 1,5 sene üzerine bebek istemiştim ama hala ilk zamanları özlüyorum nedense çocuksuz hayat ayrı bi güzeldi 🫣 çocuk evliliği tamamen değiştiriyor bunu kabul edecekseniz bu işe girişin, birde evlilik sorumluluğunu nasıl karşıladınız? eğer size stres yaşatmadıysa sorumluluk ağır gelmediyse bebek sorumluluğunuda kaldırabilirsiniz ama burda da çevremizde de arkadaşlarımız oldu evlilik sorumluluğunu kaldıramayan depresyona girenler eğer öyle olduysanız sakın acele etmeyin çünkü bebek 3 kat fazla sorumluluk demek

Kocan seni sevdiği için mi yoksa toplumda evli çocuklu olmak için mi evlenmiş 6 ay çok erken yaş geçiyor diye bir şey yok ev araba maddi durum nasıl ha 30 yaşında yaptın ha 32 ne fark eder ben 7 senede yaptım buna rzğmen 1 2 sene daha bekleseydim diyorum 29 bile erken bence anne olmak için kadın doğuma git kendini gebeliğe hazırla sporunu vs yap takviyeler kullan ama 6 ayda yapma. Çocuksuz evliliğin tadını çıkarın gezin tozun 10 senedir aynı evdeyiz gitmediğimiz yer kalmadı buna rağmen dertlendim benim bebeğim sakin güler yüzlü rahat bi bebek ne gaz derdi oldu ne uyku ne ağlama sadece meme ddrdi vardı buna rağmen hayatım kaydı ki benim kocam her şeyi yapar bakar eve temizlikçi alırım gece ben uyurum o bakaar haftada 1 tam gün bakıyor 2 aylıkken tatile gittik babasına bırakır dışarı çıkarım koyarım bebe arabasına gezeriz yine de çok bunaldım. Hamileyken kocamı düşman bellediğim hikayeye daha gelmedik

erkegin cocuk cocuk dedigine ne bakiyorsun, iki agu gugu yapacak yine sana verecek
baba olmaktan kolay ne var?
eşin bu 6 aylik sürede evde ne kadar aktif görev aldi? kendi sorumluluklarini sen söylemeden yapti mi?
evde senin gorevin ne esinin gorevi ne? calisiyorsaniz yine eve gelip yemek yapan sen misin? calismiyorsan yemek yapmak istemediginde mutfaga girer mi... camasjr yikamaktan anlar mi? yikanmisi alir asar mi, kendi sorumlulugunu sen hatirlatmadan yapar mi..
bunlar cok kiymetli bilgiler cunku kkda hep okuyorum. "kocam cocugu cok istedi ama hic yardimci olmuyor aksam sevip bana veriyor" diyen insanlar genelde bu sorulara "kocam yediklerini mutfaga kaldirir, makina bittiyse camasirlari asar" diyorlar mesela:) hani evde o kadarcik sorumluluk alan koca bebekte de o kadarcik sorumluluk alir.
ya da çöpü atmak onun goreviyse ama çop kovasi hep doluysa, bin kere "çöpü unutma , bak çöpü unutmuşsun dün yarin götür taştı artik" diye uyariyorsan bin kere "cocugun şuyunu şoyle yap, dün de yapmadin bak bugün yap" diye pesinden kosarsin. ya da evlilikte evin isinin - sorumlulugunun %90i sendeyse bebek gelince de bebek sorumlulugunun %90i sende olur.
sen yiprandiginla kalirsin, o da keyfi bozulunca seni elestirir, cunku hicbir zorlugu kendi yasamadigi icin halin ona abarti gelir.
cok klasik bir hikaye :)
o yuzden hic esin gazina gelip de bebek yapma. daha yasin cok genc.
ayrica bebek bir kere geldikten sonra asla geri dönüşü yok. yani su an yaptin - bu omurluk bir anlasma. bir omur (hadi ilk 17 sene diyelim) o olmadan plan bile yapamayacaksin..o yuzden bence ilk seneni en azindan doya doya yasa. icinde kalmasin diye tatile heves ettigin yere gidin mesela cocuk pesinde kosmadan keyifle:) elbet olacak yani ne acelesi var?

uzun uzun nasıl anlatacağım bilmiyorum yardım et yarab dkdjdjd
6 aylık evlilikte eşim sorumluluk bilincinde davrandı hep ikimiz de çalışıyoruz eve geldiğimizde be yemek yapıyorsam eşim yemeğe yakın geliyorsa bulaşıkları yıkar yerleştirir pazar günleri evde olduğu için evi süpürüp balkonu yıkar bir gün ben bir gün o yemek yapar ha bir de önümüzde ramazan geçirdik onda da sahur hazırladı 15 gün 🤣

Çöpü de atabiliyor skdjdjdjdj
Şuanlık bu şekilde ama işte dediğiniz gibi bebek farklı bir olay

30 yaşındayım ve yeni evlendim 5-6 ay anca oldu, eşim baba olmayı çok istiyor aynı yaştayız ben ise yeni evlendik daha biraz evliliğimiz oturmalı diyorum işe gidiyor geliyor akşam çocuk diyor sabah oluyor sabaha kahvaltıda çocuk diyor 😆 her neyse bundan günler önce rüyamda hamile olduğumu gördüm sonrasında yengem görmüş arkadaşım görmüş eşimin ablası görmüş bunlar 2 hafta arayla oluyor
Bebek fikri aklıma yatmaya başladı ama çok fazla maruz kaldığımdan mı nedir bilmiyorum
Sizler ne düşünürsünüz sizce erken mi ? Ya da nasıl bir düşüncede olmalıyım ?
Hür iradeniz ile karta verin. Eşiniz de buna saygı duysun bir zahmet

Karar verdim düşünmüyorum artık ben kutlamiyöörem 🤣🤣
ikinci çocuğada annem bakar sana yardımcı olur yalanları var çocuk düşünürken iki kere düşünmek lazım hazır mıyım diye iyi sevindim çocuk yapmadan mutlaka ülkeleri gez sonra çocuk durmuyor dersin öğlen uykularıdır benden bir tavsiye 😀

Back
X