• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek

hanedan15

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
165
6
11
29
Merhabalar arkadaşlar 4 aylık bebeğim biraz öksürüyor sanki sizce öksürük şurubu kullanmalı mıyım yoksa geçer mi yada öneriniz var mı

Merhabalar arkadaşlar 4 aylık bebeğim biraz öksürüyor sanki sizce öksürük şurubu kullanmalı mıyım yoksa geçer mi yada öneriniz var mı
Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin bebişe. Bir çocuk doktorunuza veya sağlık ocağındaki aile hekiminize götürseniz daha iyi olur. Belki şurupsuz geçer veya alternatif bir şey önerirler

Yok artık daha neler :KK57:
Sakın ola böyle bir şey yapmayın sakın! Öksürük şurupları 6 yaştan önce zaten kullanılmaz. Doktorların çoğu da öksürük şurubu önermez genelde. Camı açık bırakın nefes alsın. Burnuna bir iki damla serum fizyolojik sıkabilirsiniz. Ama asla başka bir şey kullanmayın. Burnunu sürekli otribebeyle çekin geçer gider.

Benim bebeğim daha küçüktü öksürük başladı. Doktorum ateşini takip etmemi bol bol emzirmem gerektiğini söyledi. Öyle de yaptım geçti çok şükür. İlaç bağışıklığı olmasın önce anne sütü ile tedavi edilmesini tavsiye ederim

Teşekkür ederim yaa zaten az öksürüyor ilerler belki diye sordum hiç ilaç gibi şeyler kullanmak istemiyorum küçük olduğu için

Öksürük için serum fizyolojik sıkıp odasıni havalandırın varsa hava nemlendiricileri iyi gelir. Başka birşey öneriyorlar. Birde bize bitkisel bir surup vermişti doktorumuz fakat 10 aylık falandı. Küçük şuan serum fizyolojik yeter. Nefes aldirmayacak kadar araliksiz oksuruyorsa yada hırıltı da eşlik ediyorsa ,ates varsa ,göğsü hızlı inip çıkıyorsa ozaman doktora gidin.

Bebeklere bir yaşına kadar olabildigince az ilaç verilmeli hele bu tarz ilaçlar verilmez kesinlikle Nedeni ne öksürmenin önce ona göre daha doğal şeyler yapın bebege

Back