• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek yüzünden uykusuz kalan ebeveynler

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28
116
Kayseri
eni bebek sahibi olmuş çoğu anne-baba için deliksiz bir uyku sadece bir hayaldir. Ancak mümkün olduğunca fazla uyuyabilmek için size önereceğimiz basit ipuçlarını deneyebilirsiniz.

Yeni doğan bebekle yaşam saatlerin etrafında dönse de, umut çok uzakta değil aslında. Üç aydan itibaren bebeklerin çoğu gece beş saate kadar uyur. Altı aylık olduktan sonra da dokuz ile 12 saat boyunca uyumaları mümkündür!

O gün gelene kadar ise biraz yaratıcılıkla daha fazla uyumanız mümkün olabilir.

ÖNERİLER

Yeterince uyumanızı sağlayacak sihirli bir formül yok, ancak aşağıdaki denemiş ve onaylanmış ipuçları size biraz fikir verebilir:

Bebek uyuduğunda siz de uyuyun
Telefonun sesini kısın, kirli sepetini saklayın ve mutfak tezgahındaki kirli tabakları unutun. Ev işleri bekleyebilir.

Sosyal nezaketi bir kenara bırakın
Arkadaşlarınız ya da akrabalarınız sizi ziyarete geldiğinde, hamarat ev sahibi olmaya çalışmayın. Bırakın siz biraz dinlenirken, bebeğe onlar baksın, çayı onlar hazırlasın.

Yatak odanızı geri alın
Başlangıçta, özellikle de emziriyorsanız, bebeğin sizin odanızda uyuması en pratik yöntem olabilir. Ancak bebeğinizin nefesi, hareketleri ve genel huzursuzluğu sizin sürekli uyanık kalmanıza neden oluyorsa, iyi bir uyku çekmek için odalarınızı ayırmanız gerekebilir.

Bebek telsizinin sesini de kısın
Yatağa uzandıktan sonra bebeğin her nefesini dinlemek de bebeğin sizin odanızda olması gibi uyumanıza engel olabilir. Telsizin sesini bebeğinizin ağlamasını işiteceğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Gece görevlerini paylaşın
Eşinizle her ikinizin de dinlenebilmesine ve aynı zamanda bebeğe bakmanıza olanak veren bir plan oluşturun. Emziriyorsanız, eşiniz bebeği yanınıza verebilir ve bezini değiştirebilir. Biberon kullanıyorsanız bebeği sırayla besleyebilirsiniz.

Kaçınılmazı erteleyin
Bazen gecenin ortasında mızıldanması veya ağlaması bebeğinizin sakinleşmeye çalıştığını gösteriyor olabilir. Bebeğin karnının aç olduğundan ya da bir rahatsızlığı olduğundan şüphe etmiyorsanız, neler olacağını görmek için birkaç dakika beklemeniz sorun olmaz.

İhtiyaç duyduğunuzda yardım isteyin
Güvendiğiniz bir arkadaşınız ya da akrabanızın bebeğe bakma teklifini geri çevirmeyin. İlla da bebeği ona bırakıp bir yerlere gitmeniz gerekmez. Sadece yatak odanıza geçip, kapınızı kapatabilirsiniz. Kendinize ayıracağınız bir saat bile enerji kazanmanıza yardımcı olabilir.

UYUMAK BİR MÜCADELEYE Mİ DÖNÜŞTÜ?

Yeni doğan bebeğinizin bakımı sizi çok yoracağından her an, her yerde uyumanız mümkün olabilecektir. Ancak durum her zaman böyle olmayabilmektedir de.

Uykuya dalmakta zorluk çekiyorsanız, ortamın uyku için uygun olmasını sağlayın. Rahat bir yastık ve yorgan seçin, televizyonu kapatın ve odanız serin ve loş olsun. Kahve ve sigaradan kaçının. Son olarak uykuya dalmak için ıstırap çekmeyin. 30 dakika içerisinde uykuya dalamadıysanız kalkın ve başka bir şey yapın. Uykunuzun geldiğini hissettiğinizde yeniden uyumaya çalışın.

Bir ya da iki hafta geçtiği halde uykuya dalmakta zorlanıyorsanız doktorunuza danışın. Altta yatan nedenlerin belirlenmesi ve tedavi edilmesi o çok ihtiyaç duyduğunuz dinlenmeye kavuşmanızı sağlayabilir.
 
evet,artık deliksiz uyku diye bişey yok,ama benim kızım ilk üç ay aksam 8 de yattı sabah 8 de kalktı,sanslıydım yani..şimdide gecede bir kaç kez uyanıyor ama cok sorunlu bir bebek değil..allahherkesin yardımcısı olsun
 
evet,artık deliksiz uyku diye bişey yok,ama benim kızım ilk üç ay aksam 8 de yattı sabah 8 de kalktı,sanslıydım yani..şimdide gecede bir kaç kez uyanıyor ama cok sorunlu bir bebek değil..allahherkesin yardımcısı olsun

12 saatte kaç kere emzirdiniz çok merak ettim??
 
Back