• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek yogurdu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bbasakk_88

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
140
37
13
36
selam kızlarr kızım 6 aylık oldu ve artık tadımlara başladık yogurt mayalıyorum ama ekşi oluyor süt cok sıcakda deıl ama gene ekşi oldu? Şimdi yeni mayalıcam ama eski mayadan kullansam ekşi mi olur gene? Bir de şeker koy dienler var ama kızım daha kucuk sekerde koymak istemiyorum sizce çözüm nedir bana fikir verir misiniz? Bir de keçi sütünden mayalıyorum oda ekşi yapar mı acaba

selam kızlarr kızım 6 aylık oldu ve artık tadımlara başladık yogurt mayalıyorum ama ekşi oluyor süt cok sıcakda deıl ama gene ekşi oldu? Şimdi yeni mayalıcam ama eski mayadan kullansam ekşi mi olur gene? Bir de şeker koy dienler var ama kızım daha kucuk sekerde koymak istemiyorum sizce çözüm nedir bana fikir verir misiniz? Bir de keçi sütünden mayalıyorum oda ekşi yapar mı acaba

Cok mu bekletiyorsunuz acaba ?

çok bekletme, çok sarma, çok sıcak mayalama, çok fazla maya koyma.
sürekli kendim mayalıyorum, çok güzel oluyor.
içine kolay mayalanması için biraz şeker, sulanmayıp ekşimemesi için biraz da tuz koyuyorum. iyice kaynakıp mayayı tencereye koyup tel çırpıcıyla çırpıyorum üzerindeki köpükle kavanozlara koyuyorum. mutlaka kapağın altına kağıt peçete koyuyorum.

Evet ekşi olur yine içine şeker atılması gerek öyle durumda ama bebeğiniz küçük çok sıcak yada çok soğuk olmayacak ve kaç kaşık katıyorsunuz ve kaç saat bekletiyorsunuz.Misal 5 kg yoğurt için en fazla 2 yemek kaşığı yetiyor.ve 3 saate mayalanıyor bilemedin hadi 4 saat olmazsa hazır yoğurt alın onunla mayalayın.

Evet ekşi olur yine içine şeker atılması gerek öyle durumda ama bebeğiniz küçük çok sıcak yada çok soğuk olmayacak ve kaç kaşık katıyorsunuz ve kaç saat bekletiyorsunuz.Misal 5 kg yoğurt için en fazla 2 yemek kaşığı yetiyor.ve 3 saate mayalanıyor bilemedin hadi 4 saat olmazsa hazır yoğurt alın onunla mayalayın.
Ben yarım lt veya 1 ltden mayalıyorum annem 1 lıtreye 1 corba kasıgı maya koyar ve cok guzel olur bende yarım ltden yapıcaksam 1 tatlı kasıgı atıyorum bide arzumun yogurt makınası var onda mayalıyorum 8 saat tutuyoruö

Ben yarım lt veya 1 ltden mayalıyorum annem 1 lıtreye 1 corba kasıgı maya koyar ve cok guzel olur bende yarım ltden yapıcaksam 1 tatlı kasıgı atıyorum bide arzumun yogurt makınası var onda mayalıyorum 8 saat tutuyoruö
8 saat çok uzun süre değil mi eski usul mayalıyorum annemde öyle yapar tencerenin üzerine süzgeç gibi birşey koyarız onun üzerinede ince sofra gibi kullandığımız bir örtü var yoğurt için kullanıyoruz ve 3 saate mayalanıyor 8 saatte mayalandığı için ekşime yapıyor o zaman.

8 saat çok uzun süre değil mi eski usul mayalıyorum annemde öyle yapar tencerenin üzerine süzgeç gibi birşey koyarız onun üzerinede ince sofra gibi kullandığımız bir örtü var yoğurt için kullanıyoruz ve 3 saate mayalanıyor 8 saatte mayalandığı için ekşime yapıyor o zaman.
Arkadasımda onda mayalıyor hiç ekşi olmuyor benmkı nie oyle oldu anlamadm

Arkadasımda onda mayalıyor hiç ekşi olmuyor benmkı nie oyle oldu anlamadm
Bilemiyorum ama 8 saat çok uzun süre geldi bana sulanma falan olmuyor mu birde bizim yaptığımız gibi mayalayın hazır yoğurt alarak 3-4 saat en fazla.

marketlerde satılan bir markanın prebiyotik yoğurdu var, dörtlü küçük pakette ben arasıra mayamı onunla değiştirerek devam ediyorum. yoğurt uzamıyor ve güzel mayalanıyor.

Ben 1 ltreye cok doldurmadan 1 corba kasigi yogurt koyuyorum. 5 6 saniyeye ancak duracak kadar sicaklikta yapiyorum. Kucuk kaselere yapip agzini acik birakiyorum. Firini birazcik isitip icine koyuyorum. Gece mayalarim genelde. Sabaha tas gibi, tatli bir yogurt olmus oluyor. Daha hic eksi olmadi. 1 gunde dolapta bekletirim.

Öncelikle makinada mayalıyorsan yapma
Süte serçe parmağını daldırıp 7 ye kadar say, 7 de biraz yanıyorsa doğru sıcaklıktır. Ben yoğurda hiç bir şey katmıyorum sadece maya, bir lt süte 1 kaşık yetiyor, saat tutatak mayalıyorum 6 saatte tam kıvamlı oluyor. Hava sıcak olduğu için çok sarma, içine ne tuz ne de şeker koymuyorum, sağlıklı olsun diye evde mayalıyoruz o yüzden ilave bir katkı asla kullanmıyorum. Bu arada ilk mayanı nohuttan yapabilirsin en doğalı bu, internette tarifi çıkıyor.

Merhaba,ben de 6 ayliktan beri activia probiyotik yogurt ile mayaliyorum.tadi da hem tatli hem de taş gibi oluyor.1 kg günlük sute 1 küçük paket activia ile yapiyorum tavsiye ederim.

Keçi sütü ekşi yapmaz
Ben 1 litrelik 40 derece sıcaklıktaki keçi sütüne 3 yemek kaşığı aktivya probiyotik yoğurt koyup cam konserve kavanozu da ağzı kapalı battaniye sarılı mayaliyorum gece 12 gibi bunu mayalayip sabah 6 da hiç kapağını açmadan buzdolabına koyuyorum

Hem tatlı hem kalıp gibi oluyor

Yoğurt mayalarken hiç bir şey katmıyorum ,ekstra probiyotik kullanmiyorum yoğurdun zaten kendisi probiyotik

Benim tarifim şu şekilde sütü kaynatıyorum ısısı yazın ılık yani klasik serçe parmağını daldirdiginda 7 ye kadar sayıp 7 de hafif yakiyorsa maya için uygun hale gelmiştir ben tencere dışından kontrol edip anlıyorum artık :) kışın ılıktan biraz daha sıcak ısıda oluyor 5 lt için 2 tatlı kaşığı yoğurt mayalamak için yetiyor yazın çok fazla sarıp sarmalama yapmıyorum ve 5 saat sonra sardiklarimi açıyorum biraz öyle bekletip kapaksız şekilde dolaba koyuyorum ertesi gün tüketiyoruz
Kışın ise daha sıcak isi daha fazla örtü ve 8-9 saate yakın mayalanmasini bekliyorum yine dolaba kapaksız bir şekilde koyup ertesi gün tüketme

Dip not : Tencereyi ya da kavanozu nerede bekleteceksem yogurdu orda mayaliyorum,yani mayalanmış tencereyi yerinden kaldirmiyorum bunu da anneannem söylemişti :) :)

Mayasiyla ilgili muhtemelen. Bide keci sutunun yogurdunun tadi zaten normal yoğurt gibi olmuyor benim bebegim begenip yemiyor bile cok nadir cici bebeli falan anca. Bide cook sulu oluyor azcik inek sutu mi karistirsan?

Ekşi yoğurttan maya yapıyorsanız ondandır.
Tatlı yoğurttan yapın.
Bir de manda sütünden yapıyorum ben. Çok daha güzel.

Back
X