bebek yatağını ayırmakta zorlananlar ve başaranlar...

ALLLAHIM AYNISIN BEN YAŞADIM KÜÇÜK KIZIMDA
sabaha kadar kolumu yastığa koyardım emerdi.Doktora söyledim sizi emzik gibi kullanıyor dedi.DOKTORDa KENDİ OĞLUNA yalancı meme alıştırmış ama o dönemde ben alıştıramadım ..Şimdi çok şükür büyüdü 4 yaşında bizm odada yatıyordu yaylı yatak aldık çocuk odasına ona heveslendi kendi geçtii yani sizin bebekelr için daha erken...

benim oğlumda 10 aylık ve gece meme ağzında öylece uyuyor dediğiniz gibi azıcık emiyo sonra dalıyo hatta bazen hiç emmiyo bir yada iki defa çekip direk transa geçiyorsırnaşık şey ne yapacağız bu ufaklıklarla bizz.... benim arkadaşım hiç zorlanmadı uyku konusunda gece emzirirken uyur kalırdı çocuğu memede falan ama bir kere görmedim çocuk uykusu gelince yastığını alıp yatağına gidiyor maşallah şimdi iki yaşında..

benim oğlanın yatağı park yatak. 25 kilo taşıyo en fazla :)

ama odasında kanepe var. orada emzirip kaldırabilirim.

haklısın canım. benim oğlan gece12 de uyuyor, sabah 9gibi uyanıyor. bazen 10da kalkıyor. gündüz uyumayı çok seviyor. heralde o yüzden geç yatıyor.

amanin 4 yaş mı bilmiyorumkismile

ben şimdiden kendi yatağında uyusun istiyorum.

merhaba arkadaşlar biri onsekiz aylık,diğeri 2,5 aylık iki bebeğim var.doktorumuzun direktifleriyle uyguladığımız yöntem şudur;bebek iki aylık olana kadar sık sık saat başı,iki saatte bir beslenme iki aydan sonra emzirme aralığını açmaya başlıyoruz üç üçbuçuk saatte bir emziriyoruz,bebeğin yatağı anne yatağının yanında elini uzatma mesafesinde ama emzirip kendi yatağına bırakıyoruz kesinlikle yanımıza almıyoruz böyle bir yaşına kadar devam bir yaştan sonra hoppa kendi odasına gece uyanmaları emzirmeye araları açıldığı için en fazla bir kere oluyor o da sabaha karşı ufak tefek uyanmaları ciddiye almıyoruz çünkü ilk aylardan sonra geceleri emmeleri normal değilmiş en güzeli gece boyunca uyumalarıymış doktorumuz sizin ve eşinizin dinlenmesi lazım gece yoksa bebeğinize karşı verimli olamazsınız diyor dediklerini aynen uyguluyoruz bebeklerimiz bizimle yatıp bizimle kalkıyor çok rahatız valla:)))))sizede tavsiye ederim

süpermişşş benim cadı 10.5 aylık oldu 10 ay demiyorum 15 gün bile sevindiriyo beni :)
neyse emiyo ama gece çok uyanıyo fakat burdaki annelerin bebişleri gibi yanımda yatmaz hiç alıştırmadım hep emzirip yatağına yatırdım küçükken şimdi odası ayrı yatağı var yatağından başka yerde asla uyumaz ayağımda sallayıp yatırıyorum...
gece de sürekli uyanır ama sabah 4 5 kadar emmez peki neden uyanıyo bu cadı bunuun bi çözümü yokmu -tatlicadiarzu-

benim oglum 2 yaşındayken bizim odamızdaki beşik yatagında uyurdu yazın sabah babasıyla işyerine gönderdim akşam geldiklerindeyse ben odasını hazırlamıştım bak bu senin yatagın artık sen burda yataksın dedik bide yatak nevresimlerini sevdigi çizgi kahramanlarla olanlardan (biz winni di pooh almıştık) onu görünce bi daha bizim odamıza gelmedi zaten bebeklikten itibaren hiç yanımda yatırmadım oyüzden ben istesemde oglum bizimle aynı yatakta hayatta yatmaz

haklısın canım. benim oğlan gece12 de uyuyor, sabah 9gibi uyanıyor. bazen 10da kalkıyor. gündüz uyumayı çok seviyor. heralde o yüzden geç yatıyor.

Şekercim işe yatış saatini öne almaktan başlasan iyi olur. Çok geç bi saat 12. Sabah erken kaldır ki erken yatsın.
Büyüme hormonu bebeklerde uykuda salgılanır ve bu sa akşam 10 ve gece 2 saatleri arasında olur. a.s.

iyidi yatış saatini öne alsak daa sık uyanıcak..benim kızım 11.30da uyuyo 12 de uyanıyo sonra ise saat başı...
sabahta 8.30 da kalkıyo..
dr akşam 9 sabah 8 olaması lazım dedi ama nasıl olcakki..

biz postayı kaçırdık sanırım. artık kısmetse ikinci çocuğa delikafadulden

belki su içmek içindir. benim oğlan geceleri lıkır lıkır su içio

ooooo bizim oğlan bayıla bayıla uyur yanımızda. gecenin 2sinde uyanır direk ayağa kalkar karyolanın tahtasına yapışır yatağı sallar bizi uyandırır

bugün 10da uyudu. ama bunu dün gece 2de yatmasına borçluyum. gündüz de pek uyumadığı halde gecene yaptıysam uyumadı. böyle böyle alışcak galiba

ooooo bizim oğlan bayıla bayıla uyur yanımızda. gecenin 2sinde uyanır direk ayağa kalkar karyolanın tahtasına yapışır yatağı sallar bizi uyandırır

valla canım bazen alıp bizim yataga getiriyorum gece açılıp üşümesin diye soguk gecelerde ama bizim yanımızda yattıgını farkettigi an aglamaya başlıyo tabii direkt kendi yatagına gidiyo sonrada bide sabahları uyanınca ya baş ucuma gelir anne diye seslenir çok acıktıysa yada geceden kanalı ayarlıyorum o kalktıgında tvnin dügmesine basıp çizgi filim izliyo ben uyanana kadar çünkü ben 8de uyanıyorum benim oglan 7.30da akşamlarıda 9 yada engeç 10.30a kadarda uykum geldi diyerek uyumaya gider

Önemli olan yatış saatine alışması. Erkan yatacak olması gece uyanmayacağı anlamına gelmiyor. ılerde uykusu düzene girdiğinde yatış saatini biliyor olması çok işinize yarayacak.

Önemli olan yatış saatine alışması. Erkan yatacak olması gece uyanmayacağı anlamına gelmiyor. İlerde uykusu düzene girdiğinde yatış saatini biliyor olması çok işinize yarayacak.

yardımcı olan herkese teşekkür ederim kızlar. benim oğlan gündüzleri yatağında oyuncak oynasın diye bırakıyorum bazen evi süpürürken ya da wcye gideceğimde. o da ayağa kalkıp bağırıyo çoğunlukla. acaba hata mı ediyorum oraya koymakla. ama başka yerde kendine zarar verebilir diye korkuyorum.

Canım yatağın sadece uyku için olduğunu bilmesi lazım. Yani oyun için yada oyalansın diye oraya koyarsan uyku için koyduğunda da oyun oynamak isteyebilir.
En güvenlisi yere koymandır. Ser yere bişeyler koy üzerine oyalansın. Hem kısıtlanmamış olur hemde kendini daha rahat hisseder. İstediği zaman seni de görebilir. Yataktan seni görme şansı azalıyor. Bu da huzursuzluğa sebep olur.
Birde konuş bebeğinle. Örneğin "şimdi wc ye gideceğim ama geri geleceğim" de. Ve mutlaka bi süre sonra gel görün yine işine dön. Bu şekilde senin gideceğini ama geri geleceğini öğrenecek ve işin kolaylaşacak. opuyorumnanaktan

aynı problem bende de var 8 aylık oğlum emerek uyuyo. beşiğine yatırdım mı ağlıyor. hep uğraşıyorum ayırmak için fakat hep sonuçsuzum. bana da yardım

Benim de 11 aylık oğlum var. İlk 4-5 ay odamızda kendi yatağında yattı. Daha sonra eşimin yüzünden yanımızda yatırmaya başladık. Ben 2-3 kez şehir dışına gittim bebeğimle ve orda da hep benimle yatınca iyice alıştı beraber yatmaya. Şimdi kendi yatağını hiç sevmiyor. Öğlen uykusunda bile beni yanında görmek istiyor. Gece de 5-6 kez uyanıp emiyor, yatağına yatırmaya kalkınca da hemen uyanıp ağlamaya başlıyor Nasıl vazgeçireceğim bu durumdan hiç bilmiyorum. İlk önce kesin olarak karar vermeliyim ve en önemlisi eşimi ikna etmeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…