• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek yatağını ayırmakta zorlananlar ve başaranlar...

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
10 aylık oğlum hala bizim yatağımızda ve emerek uyuyor. acaba ayırmakta geç mi kaldım. şu andan sonra nasıl ayırabilirim ve gece sık sık uyanmasını nasıl önlerim? ayrıca bazı geceler sabaha kadar memeyi bırakmıyor. neler tavsiye edersiniz?

benem oğlumda iki yaşında ama hala emdiği için yanıma getirip emziriyorum ve yerine yatıramıyoruim uyuyup kalıyoruz ikimizde tabiki geç kaldık ama yapıcak bişiy yok ben sütten kesince artık tamaman ayırıcam

benem oğlumda iki yaşında ama hala emdiği için yanıma getirip emziriyorum ve yerine yatıramıyoruim uyuyup kalıyoruz ikimizde tabiki geç kaldık ama yapıcak bişiy yok ben sütten kesince artık tamaman ayırıcam

1,5 yaşında oğlum var aynı durumu yaşıyoruz çok alıştı,uyuduğunda odasına değil kendi odamızdaki beşiğine bile yatırsam uyanıyor illa bizim yatağımızda yatacak,Nasıl ayıracağım bilmem ama size tavsiyem sütten kestiğiniz dönemde yapmayın bunu ikisi ağır gelir.Arasından epey zaman geçsin

10 aylık oğlum hala bizim yatağımızda ve emerek uyuyor. acaba ayırmakta geç mi kaldım. şu andan sonra nasıl ayırabilirim ve gece sık sık uyanmasını nasıl önlerim? ayrıca bazı geceler sabaha kadar memeyi bırakmıyor. neler tavsiye edersiniz?
Malesef emdikleri sürece gece sık sık uaynıyorlar ama yatmadan karınını iyice doyurun gazlı yiyecekleri gündüz yedirin belki faydası olur,hoş ben de olmadı ama :( oğlum da beni emzik gibi kullanıyor sabaha kadar
:çok üzgünüm:

anlaşılan kimse başaramıyor bir yaşındaki oglum da öyle emzik niyetine kullanıyor sabaha kadar belim boynum tutulmuş biçimde kalkıyorum beşigine yatıgı an uyanıyor ne olacak halimizzzz:emir_bebek:

ay evet ya yamuluyorum resmen gece. artık yatağa girince normal yatamaz oldum. galiba kemiklerim yamuldu. doktora sordum da geç kalmamışsın dedi. emzirerek uyutma dedi. çok zor olacak 1 haftanı alacak ama başarabilirsin dedi. gece uyandığında da emzirerek uyutmamak lazımmış alıştırırken. zaten yatmadan doyurucu mama yediriyorum. açlıktan değil onunki. emzik de emmiyo. beni emzik yaptı

benim kızımda yanıma alınca uyumuyo bişeyler oluyo sıpaya oynuyo hemen ancak ayağımda sallıcam sonra yatağına yatırcam...yanımda uyumasını isterdim :kedi:

ya kızlar birde merak ettğim benim oğlum iki yaşında gece yatmadan yemekte yediryorum yani karnı tok yatıyor ama gece hal emmek için kalkıyor sizdede böyle mi oldu yoksa sadece benim oğlum mu böyle benim de uyku düzenim kalmadı artık sapıtıyorum yavaş yavaş

Kızımı 16 ay emzirdim. ılk 6 ay bizim odamızda kendi yatağında uyuyordu. 6 aylık olduktan sonra odasını ayırdım. Çok zorlandım ama almadım yanıma. Gece yarım saat uyurdu en fazla. Kalkar 45 dakka emer memede uyur yine yarım saat uyurdu. Tüm gece bu devam ederdi. Ve ben çalışan bir anneyim. Nadiren çok zorlandığımda aldım yanıma. Artık dermanım kalmadığı anlar olurdu.
Sürekli konuştum anlattım. 8-9 aylık olduğunda yatağında yatmaya isyan etmeye başladı. Kucağımızda uyurdu ama yatağına koyduğumuz anda sanki çivi var gibi başlardı ağlamaya. Yine caymadım yatağına koydum ağladı aldım yine koydum ağladı aldım vs vs. 11 aylık civarında daha uzun uyumaya başladı.
16 aylıkken emzirmeyi kestim ve artık kendi odasında maşallah nazar değmesin deliksiz uyuyor.

Mümkünse kendi yatağında yatırın arkadaşlar. Bizim yataklar hem sağlıkları açısından hem güvenlik açısından uygun değil bebeklere.

Zor olacak ama anne kararlı olduğunda bebek daha kolay kabulleniyor. Yalnız başladığınızda bir kez vazgeçer ertelerseniz sonra çok ama çok zor olur.

Sevgiler.

benim kızımda yanıma alınca uyumuyo bişeyler oluyo sıpaya oynuyo hemen ancak ayağımda sallıcam sonra yatağına yatırcam...yanımda uyumasını isterdim :kedi:

kız sen zorla bu çocuğu ana kuzusu yapıcan. yatağında uyusun iyi ya ne güzel. benim bir öğretmen arkadaş anlatmıştı kızı 16 yaşına kadar anne babasıyla aynı yatakta yatmış. fena alışınca kopamıyorlar.

ya kızlar birde merak ettğim benim oğlum iki yaşında gece yatmadan yemekte yediryorum yani karnı tok yatıyor ama gece hal emmek için kalkıyor sizdede böyle mi oldu yoksa sadece benim oğlum mu böyle benim de uyku düzenim kalmadı artık sapıtıyorum yavaş yavaş

ben de doyuruyorum canım. doymayla alakası yok bunun. ana kokusuna alışmışlar

Kızımı 16 ay emzirdim. İlk 6 ay bizim odamızda kendi yatağında uyuyordu. 6 aylık olduktan sonra odasını ayırdım. Çok zorlandım ama almadım yanıma. Gece yarım saat uyurdu en fazla. Kalkar 45 dakka emer memede uyur yine yarım saat uyurdu. Tüm gece bu devam ederdi. Ve ben çalışan bir anneyim. Nadiren çok zorlandığımda aldım yanıma. Artık dermanım kalmadığı anlar olurdu.
Sürekli konuştum anlattım. 8-9 aylık olduğunda yatağında yatmaya isyan etmeye başladı. Kucağımızda uyurdu ama yatağına koyduğumuz anda sanki çivi var gibi başlardı ağlamaya. Yine caymadım yatağına koydum ağladı aldım yine koydum ağladı aldım vs vs. 11 aylık civarında daha uzun uyumaya başladı.
16 aylıkken emzirmeyi kestim ve artık kendi odasında maşallah nazar değmesin deliksiz uyuyor.

Mümkünse kendi yatağında yatırın arkadaşlar. Bizim yataklar hem sağlıkları açısından hem güvenlik açısından uygun değil bebeklere.

Zor olacak ama anne kararlı olduğunda bebek daha kolay kabulleniyor. Yalnız başladığınızda bir kez vazgeçer ertelerseniz sonra çok ama çok zor olur.

Sevgiler.

tebrik ederim canım. kararlılığınla bu bunu başarmışsın. ben 15 tatilde memlekete gidicem. o zaman annemle birliklte alıştırıcaz emmeden uyumaya. ayakta sallıcaz. sonra ayrı yatırıcam. hoş eve gelince sapıtabilir ama tatilde bunu yapmak daha kolay olur. yoksa uykusuz kalmak hiç kolay olmuyor çalışırken ve benim gibi sabahın ilk ışıklarıyla okula gidenler için..

kız sen zorla bu çocuğu ana kuzusu yapıcan. yatağında uyusun iyi ya ne güzel. benim bir öğretmen arkadaş anlatmıştı kızı 16 yaşına kadar anne babasıyla aynı yatakta yatmış. fena alışınca kopamıyorlar.

oda kötü ama...benimki ana kuzusu olsa keşke nerdeee dişi kurt bu :roflol:

tebrik ederim canım. kararlılığınla bu bunu başarmışsın. ben 15 tatilde memlekete gidicem. o zaman annemle birliklte alıştırıcaz emmeden uyumaya. ayakta sallıcaz. sonra ayrı yatırıcam. hoş eve gelince sapıtabilir ama tatilde bunu yapmak daha kolay olur. yoksa uykusuz kalmak hiç kolay olmuyor çalışırken ve benim gibi sabahın ilk ışıklarıyla okula gidenler için..

Tatilde yapmanı tavsiye etmem canım. Eve döndüğünüzde başa saracaksınız çünkü. En güzeli kendi evinde kendi düzeninde alışması herşeye.
Ayakta sallamakta doğru değil. Ya kendi uyumaya alıştır yada böyle devam et derim. Dediğim gibi kendi evin en uygunu her türlü düzen için.

Tatilde yapmanı tavsiye etmem canım. Eve döndüğünüzde başa saracaksınız çünkü. En güzeli kendi evinde kendi düzeninde alışması herşeye.
Ayakta sallamakta doğru değil. Ya kendi uyumaya alıştır yada böyle devam et derim. Dediğim gibi kendi evin en uygunu her türlü düzen için.

ya çok heveslenmiştim tatilde alışır diye. ama böyle devam edince sabaha kadar emzik gibi emiyo.ağlayarak uyanıyo sabaha kadar sık sık

ya çok heveslenmiştim tatilde alışır diye. ama böyle devam edince sabaha kadar emzik gibi emiyo.ağlayarak uyanıyo sabaha kadar sık sık

Canım henüz küçük senin bebeğin bildiğim kadarıyla. Benim kızım 16 her gece öyleydi. Emzirmeyi kesmediğin sürece gece uykusu düzene girmez.
Sen yatağında uyumaya alıştıracaksın ama her uyanmasında da onun odasında emzirip yine yatağına koyacaksın. Çok zor ve yorucu olacak kalk git odasına emzir uyut git yat vs. Ama çözüm bu canım. Şöyle olabilir. İzinde annen sana gelebilir mesela. Daha kolay olabilir.

canım peki senin bebiş kaç saat uyuyo deliksiz? çok güzel fikir aslında. çünkü emziren herkes aynı şeyden yakınıyor. emzirilmeyen bebekler gecedaha az uyanıyor gördüğüm kadarıyla. benim oğlan 10 aylık

bebeğin kendi yatağına alışma sürecinde; bebeğin odasında kanepede vs..uyunabilir, böylelikle kalkıp yatmak daha kolay olur..
benim gibi ufak tefekseniz; ağladığında bebeğin karyolasına da ilişebilirsiniz, emzirmek için :))

ben de hala emziriyorum ve geceleri 3-4 kez uyanıyor..acıkması ile ilgisi yok dediğiniz gibi, çünkü 2-3 fırt çekip dönüp uyuyor :)

ayrıca çalışmayan anne dahi olsa; gece deliksiz veya az delikli bi uyku çekmek, her anne için gerekli ve önemli...çünkü evdeki annenin de her durumda mesaisi 7 de başlıyor:) erkenden uyanmayan bebek enderdir herhalde :))

canım peki senin bebiş kaç saat uyuyo deliksiz? çok güzel fikir aslında. çünkü emziren herkes aynı şeyden yakınıyor. emzirilmeyen bebekler gecedaha az uyanıyor gördüğüm kadarıyla. benim oğlan 10 aylık

Canım benim kızım 10 aylıkken dediğim gibi her yarım saatte bir uyanırdı gece. Gündüz iki kez uyurdu. Sabah 7 de uyanır 11 de uyur birde 5 gibi uyurdu. Sonra akşamüstü uykusunu istemedi gündüz tek uyku uyumaya başladı.
Emzirmeyi kestikten sonra gece bir kez uyanmaya başladı. Şimdi hiç uyanmıyor. Akşam 22:30-23:00 gibi yatıyor sabah 07:30 da uyandırıyoruz mecburen işe geleceğimiz için. Annemde 1 saat daha uyuyor. Öğlen de 13:00 gibi uyuyır 15:30 gibi kalkıyor.
Ama sen emzirmeyi kesemezsin henüz küçük bebeğin. Çekiceksin canım bi süre başka çaren yok. Ama şimdiden bi uyku rutini oluşturmalısın. Her akşam aynı saatte aynı işlemleri yaparak rutin oluşturmalısınki bebek o saatin uyku saati olduğunu anlasın. İlerde uyku düzene girdiğinde çok işine yarayacak bu olay.

benim oğluşum benle yatmaya bayılıyo gerçekten erkek çocukları anneye daha düşkün oluyor test edildi onaylandı elde sallamadan uyumuyor kerata napalım sallıyoruz biraz ilkel bir yöntem ama gece 1veya 2 kez kalkıyor sabah uykusu güzel benimkinin maşallah seneye naparım bilmiyorum bu yıl evdeyim

Back