Bebek Beslenmesi Bebek uyku düzeni ??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

blueberries

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
141
4
26
İstanbul
Merhaba hanımlar deneyimsiz bi anne olarak çok konu açıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var. Kızım 21 günlük oldu ve aşırı gaz sancımız var. Kolik bi bebek olarak uykumuz yok denecek kadar az ve düzensiz. Memede uyuyakalıyor ve yatağa koyunca on dk sonra aglayarak uyanıyor. Kolik bebeği olanlar uyutmayı nasıl başarıyorsunuz ve uyku düzeni saati vs kaçıncı ayda düzene girmeye başlıyor? Perişan olduk hem o uykusuz hem biz.

Canım uyku düzeni hakkında şunu diyebilirim, hemen hemen ayda 1 uyku düzeni değişecek. Benim kızım 7 aylık şuanda sabah 7 gibi kalkıyo 10 bucuk gibi uyutuyrum, 12 bucuk -1 gibi uyanıyor. Sonra 4 yada 4 bucuk gibi uyutuyorum , 5 bucuk 6 gibi uyanıyor. Gece uykusuda 9 gibi. bu düzen 2 aydır var. daha bebeğin çok küçük, kısasüreli uykuları olucak, sabır diyorum sadece. 3. aydan sonra düzene girer inşallah

Mrb canim. Bende bir kolik bebek annesiyim.Oğlum erken doğduğu için kolik sancilarimizda çok oldu şuan oğlum 5. İnci ayı bitirmek üzere ve son 1,5 aydır gündüzleri dogrudurust uyumaz kısa kısa uyuyor.O yüzden gece biraz daha müsaade ediyor hem kendisi uyumaya başladı hem bize uyku uyumak nasip oldu kisada olsa 4 saatte bir uyanıyor.Ama ilk üç ay kolik atak yüzünden bizde çok yıprandı çok uykusuz kaldik.Böyle durumda tek çare anne ve babaların sabırlı olmaları.Biz doktorada goturmustuk doktor bize sadece sabırlı olmamızı ve üç yada dördüncü ayda düzeleceğini söylemişti şimdi çok şükür daha iyi ve sadece uykusu geldiğinde aciktiğında yada gaz sancısı olunca ağlıyor.Koligi yavaş yavaş geçiyor ama kolik yüzünden benim oğlum kucağa alıştı bu sefer bakalım onu nasıl unutturucam.Allah size de Sabırlar versin üçüncü aya kadar sabret canım.Maalesef kolik olunca uykusu pek düzenli olmuyo ama geçince düzelir merak etme.Sabır sabır sabır.Senin yaşadıklarının aynısını yaşadım ben ve geçmeyecek sanıyorsun ama geçiyor.Kolay gelsin canim.

merhaba canım. benim bebeğim de 3 aylık ve kolik. sancılarımız yeni yeni hafiflemeye başladı. bizimkinin gündüz bir sıkıntısı olmuyor ancak akşam 17.30 gibi başlıyor ağlamaya 21.30a kadar susmuyor. ben bu ağlama krizlerine ılık bir banyo yaptırıp, emzirip, nurse harveysin kolik bebekler için şurubu var ondan verip, fön makinesini açarak çare buldum. fön makinesinin sesini anne karnında duyduğu seslere benzetiyormuş. makineyi bebeğe doğru tutmayacaksın aman dikkat :) uykuya dalınca makineyi kapatıyoruz böylece 4 saat kadar deliksiz uyuyor. umarım faydalı olur. kolay gelsin canım.

Merhaba hanımlar deneyimsiz bi anne olarak çok konu açıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var. Kızım 21 günlük oldu ve aşırı gaz sancımız var. Kolik bi bebek olarak uykumuz yok denecek kadar az ve düzensiz. Memede uyuyakalıyor ve yatağa koyunca on dk sonra aglayarak uyanıyor. Kolik bebeği olanlar uyutmayı nasıl başarıyorsunuz ve uyku düzeni saati vs kaçıncı ayda düzene girmeye başlıyor? Perişan olduk hem o uykusuz hem biz.
burada mumkun oldugunca yaziyorum Dr. Harvey Karp'i . Ben kitap+dvd almistim. Sen su an bebeklisin okumaya vaktin olmaz belki ama videolari var youtube da bi izle derim. Biz ilk 3 ay o kadar rahat ettik ki bu adam sayesinde. Dediklerini uygula denemekten zarar gelmez. Bizimkinin gunduz 2 saatten toplam 2 kez gunduz uykusu oluyordu gece da bir kere kalkiyordu bazen de gece kalkmayip sabah ezaninin sesiyle uyaniyodu cami dibimizde de:) yarim kundak cidden uzun bi uyku saglicak ve guvende hissetircek bebise kendini ve uyuturken tutulan pozisyon, videoda gorceksin bak:)

canım merhaba, ben de kolik bebek annesiyim.. ama çok şükür ki bitti denecek kadar az bizim krizler.. oğlum şuan 4.5 aylık oldu.

biz de çok zorlandık o zaman bilmiyodum tabi ve çok sıcak olduğu için yapamıyodum ama yarım ya da tam kundak işe yarıyor.

eğer akıllı telefon kullanıyosan baby sleep diye bi uygulama var orda kolik bebek müzikleri var.
bebeğin anne karnında duyduğu seslere benzer boğuk sesler.
fön makinası, çamaşı makinası, elektrikli süpürge vs.
kundak ve beyaz gürültü denen bu sesler çok işe yarıyo çünkü kolik bebekler anne karnına özlem duyan bebeklerdir.

kundakla sıkıştırıyosun anne karnındaki ortamda hissesiyo , müzikler de anne karnında duyduğu sesleri hatırlatıyo o yüzden hakikaten çok faydalı.

daha önce fön makinasıyla bi bebek kazara yanmıştı haberlere çıkmıştı onun için fön makinası yerine bu tarz uygulamalarla sesinden faydalanabilirsin..

biz eşimle battaniyede ya da o zaman sıcak olduğu için çarşafta sallıyoduk bu şekilde uyutuyoduk kriz anlarında..
bi ara abartısız her akşam 2 - 3 saat ağlardı ben de onunla beraber tabi ki..

acı elma yağı var aktardan alıp ayaklarına masaj yapabilirsin.
bi de karnına masaj yapabilirsin aşağı yukarı şeklinde, ellerin eğer büyük geliyosa bebeğinin vücuduna parmaklarını kullanabilirsin..

doktorlar bio-gaia diye ya da saab simlex diye damlalar veriyo ama ben zinco kullanmıştım..

çok zor çok iyi anlıyorum seni.. Rabbim yardımcınız olsun... 3. aydan sonra biticek canım sık biraz dişini...

3 aydir gece uykusu nedir unuttum ayni anlattigin şekilde oluyor bizdede daha çözümünü bulamadim sabah 6-7 gibi bilemedin 9 da uyuyor

Benim bebeğinin 40 i çıktığında başladı kolik sancilari. Esimle birlikte ne yapacağımızı şaşırmış haldeydik sabah 5 e kadar uyutmakla uğraşıyorduk.saç kurutma makinesi aspiratör arabayla gezdirme hepsini yaptık.müzik son ses TV karşısında bebegimiz kucagimizda zip zip oynadık sadece 5 dk uyusun diye.gece acile gittik acaba başka bi sorunumu var diye ama doktorun tek dediği analık babalık hakkı sabretceksiniz ...gerçekten çok zordu rezene çayı anason verdik biraz rahatlatma oluyordu arada.acı elma yağı surerdik ayaklarına, karnına sıcak havlu ama hepsi anlık rahatlatma sağlıyordu.artık gözlerimiz kapanıyordu uykusuzluk tan perisanliktan mahvolmustuk.ama 3.aya girer girmez acayip bi değişme oldu çocuk uyumaya daha sakinleşmeye başladı birden bire.biz tabi mutluluktan uctuk resmen hem bebegimizden rahatladığı için mutluyduk ☺☺suan kizimiz 6 aylık ve inanın tadından yenmiyor.bu günler nasıl geçecek yada geçermi diye dusunmeyin kesinlikle bitiyor tek çare çok zor olsa da sabretmek hepinizi çok iyi anlıyorum.Hepinizin allah yardımcısı olsun bebislerimizinde

Benim kizimda 3 aylik ama gece huzursuz hic uyumuyor. Gündüz uykusu var evirip ceviriyorum bana misin demiyor tabi haliylede gece cin gibi. Sabah 8 de 9 da uyuyor. Perişan olduk.geceyle gunduzi karistiriyor galiba bilmiyorumki

Zamanla herşey düzene giriyor merak etme tabi bebeklerimizin keyfine gore.bi günü bi gününü tutmuyor sadece ayakta sallayinca uyurdu ve ayaktan birakamazdim hemen uuyanirdi şimdi 3 gündür kendi uyumaya başladı yatakta

Back
X