Merhaba hanımlar deneyimsiz bi anne olarak çok konu açıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var. Kızım 21 günlük oldu ve aşırı gaz sancımız var. Kolik bi bebek olarak uykumuz yok denecek kadar az ve düzensiz. Memede uyuyakalıyor ve yatağa koyunca on dk sonra aglayarak uyanıyor. Kolik bebeği olanlar uyutmayı nasıl başarıyorsunuz ve uyku düzeni saati vs kaçıncı ayda düzene girmeye başlıyor? Perişan olduk hem o uykusuz hem biz.
canım merhaba, ben de kolik bebek annesiyim.. ama çok şükür ki bitti denecek kadar az bizim krizler.. oğlum şuan 4.5 aylık oldu.
biz de çok zorlandık o zaman bilmiyodum tabi ve çok sıcak olduğu için yapamıyodum ama yarım ya da tam kundak işe yarıyor.
eğer akıllı telefon kullanıyosan baby sleep diye bi uygulama var orda kolik bebek müzikleri var.
bebeğin anne karnında duyduğu seslere benzer boğuk sesler.
fön makinası, çamaşı makinası, elektrikli süpürge vs.
kundak ve beyaz gürültü denen bu sesler çok işe yarıyo çünkü kolik bebekler anne karnına özlem duyan bebeklerdir.
kundakla sıkıştırıyosun anne karnındaki ortamda hissesiyo , müzikler de anne karnında duyduğu sesleri hatırlatıyo o yüzden hakikaten çok faydalı.
daha önce fön makinasıyla bi bebek kazara yanmıştı haberlere çıkmıştı onun için fön makinası yerine bu tarz uygulamalarla sesinden faydalanabilirsin..
biz eşimle battaniyede ya da o zaman sıcak olduğu için çarşafta sallıyoduk bu şekilde uyutuyoduk kriz anlarında..
bi ara abartısız her akşam 2 - 3 saat ağlardı ben de onunla beraber tabi ki..
acı elma yağı var aktardan alıp ayaklarına masaj yapabilirsin.
bi de karnına masaj yapabilirsin aşağı yukarı şeklinde, ellerin eğer büyük geliyosa bebeğinin vücuduna parmaklarını kullanabilirsin..
doktorlar bio-gaia diye ya da saab simlex diye damlalar veriyo ama ben zinco kullanmıştım..
çok zor çok iyi anlıyorum seni.. Rabbim yardımcınız olsun... 3. aydan sonra biticek canım sık biraz dişini...