Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bir bebek üstün zekalımı doğar,yoksa sonradanmı olur?
Eğerki üstün zekalı bir çocuk sahibi olmak istiyorsak neler yapabiliriz,zeka gelişimi için beynini nasıl desteklemeliyiz?
Uzman yada tecrübeli arkadaşlardan bilgi ve destek bekliyorum,teşekkürler?
.........................................................
seninle yeniden hayata...
Kayıtlı Üye
Canım ben insan bilincinin yaşadığı ortamda oluştuğunu düşünüyorum.
arkaşımın annesiyle konuşuyorduk geçenlerde dediki oğlum çok zor anlardı anlama zorluğu çekerdi ve ben sürekli anlatırdım derslerindede sürekli anlatırmış tekrar tekrar sabırla diyor ama kızım çok zekiydi ve babası kızımı sıkma diyormuş ve daha özgür büyümüş şimdi oğlum mühendis oldu kızım lise mezunu.Demem oki benim her nekadar genetik zeka önemlide olsa önemli olan doğduktan sonra yaşayacaklarıdır.En önemlisi bebek sevgi dolu bir ortamda büyümeli.Aslında biz bu konuda nuray arkadaşımızın açtığı konu başlığında yazışıyoruz.Konu başlığı kızım iletişime geçti istesen oradan yorumları oku kesinlikle faydası olur.
bebek zeka geişiminin %75 ini ilk 3 yılda tamamalıyor diye biliyorum. genetiğinde önemi var tabi ama zeka geliştirilebiliyor.
birde ben öğretmen olduğum için sürekli çocuklarla birlikteyim şunu söyleye biliyorum çok zeki çocuklar çok başarılı olmuyor malesef hep zekalrına güveniyorlar biliyorum diye her işe başlıyor konsantre olamıyorlar orta zekalı ama çalışan düzenli çocuklar daha başalılı oluyorlar.
zeka büyük ölçüde kalıtsal olup çevre koşullarının olumlu yada olumsuzluğu zekanın gelişimi etkilemektedir.
aynı yumurta ikizlerinde çalışma yapmışlar bunları ayırıp birini kültr düzeyi yüksek ailelere evlatlık vermişler. (kalıtsal olarak eşit zekada varsayılmış her ikside) evlatlık verilen aile de daha iyi eğitim ve sevgi alan ikiz de diğer ikize göre zekanın daha gelişmiş olduğu gözlenmiş.
okuduğum kitapta bunlar yazıyordu ayrıca zeka gelişimi için önerileride yazayım.
1. yaşantıların zenginliği çeşitliliği zekanın gelişimini kolaylaştırır. hızını artırır (çocuğun fazla uyanran alması çok insanla karşılaşma, değişik ortamlarda bulundurma vs)
2.doğayı (hayvan bitki tanımaları) ve doğal olayları gözlemlemelerinin sağlanması
3.çocuklara farklı nitelikte araç ve gereçlere dokunmaları oynamaları ve bunlarla eser üretmelerinin sağlanması
4. çocujkların rahat soru sorabilecekleri ortam oluşturulması soru sormasına izin verilmesi sorulara doğru ve uygun yanıtlar verilmesi
5. deneyleri gözlemelerine yönetmelerine ve yapmalarına izin verilmesi mümkün oldğunca çeşitli etkinliklere katılmalarının sağlanması.