Bebek Beslenmesi Bebek tıkanırsa ne yapılmalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

burcuuu

O 62 kg geri gelecek :)
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
6.173
57
163
Merhaba güzel anneler,35 haftalık hamileyim, yakında bir bebeğim olucak inşallah, ama ilk bebeğim olduğu için tecrübesizim,bebek tıkanırsa diye çok korkuyorum,bide duyduğuma göre uyurkende kusup tıkanabiliyorlarmış, böyle durumlarda siz tecrübeli anneler neler yapıyorsunuz paylaşabilirmisiniz:uhm::uhm:

canım genelde o durum emzirirken oluyor yada çok ağlarsa olabiliyor ,eğer emerken tıkanırsa ters çevir sırtına hafif vur açılır ,ağlarken olursada nefesini ayarlayamamıştır ondan olur yüzüne hafifçe üflersen o da geçer..uyurkende yan yatır ilk aylarda böylece kusma boğulmasını da önlemiş olursun..sağlıkla gelsin bebeğin canım ,hayırlı doğumlar dilerim.ve bu gibi şeyleri çok takıntı yapma,zamanla tecrübe kazanacaksın zaten ,önemli olan telaş yapmamak,soğukkanlı olmak .öpüyorum..

Teşekkürler cnm, evet zamanla tecrübe kazanıcaz:CüvCüv:

eylülcüm güzel anlatmış
yalnız sırtına vurduğun halde açılmazsa, ayaklarından tutup ters çevir, sakın çekinme, birşey olmaz
olsa da allah korusun boğulmasından iyidir

kendine güven ,Allah'ın izniyle birşey olmaz.
yan yatırırsın,olumsuz birşey gelmez başına.ha tıkanırsa arkadaşların anlattıgı gibi.

eylül ve füsfüs söylenmesi gerekenleri söylemişler zaten cnm.bence şimdilik bunları düşünüp kendini gereksiz yere üzme.hayırlı ve sağlıklı bir bebek dünyaya getireceğin günün hayaliyle mutlu ol sadece.sevgiler öptüm

kızlar 3 aya kadar kullanılabilecek yan yatırma yastıkları var 11 ytl aldım ben
arkası uzun sırtına destek oluyo önden ufak bir kare gibi parça var öndende düşmeyi önlüyo kusmaya boğulmaya karşı.
zaten emerken bebek sütü fazla alırsa kendi resflesiyle topluyor ama kaşının arasından aşağı yukarı doğru yaparsanda yutması kolaylaşıyo.
benim 10 günlük bebeğim bende çok korkuyorum gece çokkk uykum olsda onu izleyip yutkunmasına bakıyorum gözümü kırpmıyorum çok emek istiyor sorumluluk istiyor anne olmak
allah yardım etsin hepimize

kendine güven ,Allah'ın izniyle birşey olmaz.
yan yatırırsın,olumsuz birşey gelmez başına.ha tıkanırsa arkadaşların anlattıgı gibi.
a.s.
a.s.

Cnm aldım bende onlardan, inş. kazasız belasız büyütürüz bebeleri, benimde tıkanmalar korkum oldu,Rabbim analı babalı büyütsün bebişini inş.

arkadaşlar çok güzel anlatmış zaten ağlarken katılır da tıkanırsa bebeğin genzine doğru kuvvetlice üfle açılana kadar dr söyledi bunu ciddi bir boğulma durumunda da füsfüsün dediği gibi ters çevirip sırtına vurman gerekiyo çekinme dr önerileri bunlar Allahın izniyle birşey olmaz soğukkanlı ol benimki gece uyurken bile tıkanıyodu valla yan yatırsam da dönüyodu bazen her sn. tetikteydim resmen

HıÇ telaŞ yapmanıza gerek yok beslerken dıkkat edın okadar varsayalım tıkandı dÜz tutun burnundan alnına yukarıya dogru hafıf bastırın geÇer ..
Hayırlı doĞumlar :)

Benşm bebeğimde 10 günlük oldu. son 3 gündür her emmeden sonra son yudumu yutmuyor ve hem ağzından hemde burnundan geliyor. hemen ters çevirip sırtına vuruyorum rahatlıyor ama çok korkuyorum her seferinde.

acaba yanlış emzirmeden yada yanlış tutmadan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…