Bebek taşıma çantası nasıl olmalı?

cosmopoli

Nazar boncuğummm
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2008
6.516
2
44
Tecrübeli anneler merhaba,
Bebek taşıma çantası olarak 5li setler var
Ana Kucağı-Kanguru-Portbebe-Çanta-Alt Açma ... gibi
Sizce bunlardan mı almalıyız? Yoksa tavsiye edeceğiniz başka bişey varmı?
Şimdiden tşk ederim..

Canım anne değilim ama az çok bu konuda bilgi sahibiyim.

Şimdi 5 li sette bulunan;

Kanguru: Kullanamazsın çünkü bebiş ağustosta doğacak doğar doğmaz ona koyamazsın sonrada kış gelecek kışın hiç konulmaz bebiş ee bidahaki yazada yaşına yaklaşıyor büyümüş oluyor yani taşımasıda sığmasıda zor olabilir.

Anakucağı : Bu sadece evde kullanılıyor 3-4 ay kadar daha hareketlenmeden yani gerek varmı ona sen karar vereceksin tatlım beşiğindede yatabilir çünkü evde.

Portbebe : Bunu kışın kullanabilirsin dışarı çıktığında muhafazalı bebeğin üşümesini engeller 6-7 ay kadar kullanabilirsin.

Çanta: Bu zaten şart ama çanta modeli sana kalmış böyle bezden değilde şık çantalardanda olabilir.

Alt açma: Bunun içinde koca set almana gerek yok 8-10 liraya çok güzel alt açma setleri var.

Anlayacağın kendin karar verceksin bazı şeylere ama kullanamayacaklarını boşuna alma canım.

Muhafazalı güzel bir puset alıp taşıma işini çözebilirsin yanınada bir çanta :)) Yada portbebe ve çanta işini görür canım.

Ya kızlar ben de 31 haftalık hamileyim ve ana kucağı konusunda kararsızım..Portbebe var, onu kullanacağımdan eminim ama sizce anakucağı gerekli mi değil mi?
Eğer çok ihtiyaç duymayacaksam boş yere almayayım, zaten evim de küçük, gereksiz şeylerle kalabalık etmek istemiyorum, fikir verirseniz sevinirim.

Bence portbebe aldıysan anakucağına gerek yok, ama ana kucagının da söyle bir avantajı var, arabaya monte edilebiliyor, sabitleniyor. Ama sonuçta arabada sen de bebeğinin yanında olacağın için portbebe yeterlidir diye düşünüyorum.

annem pusetle çantasını almış çok beğendim fazla kullanıcağımı sanmıyorum ama

Teşekkür ederim Chitlembiq.
Sanırım almayacağım. Ama acaba ev içinde ihtiyaç duyar mıyım diye düşünüyorum...

ben kendim heryere kullanabileceğim şık geniş güzel bi çanta alacağım bebek figürlü almayacağım hem kendime taşı hem ona ne gerek var...ve puset alacağım yeterli olur sanırım...

kızlar fikirleriniz için çok tşk ederim
Tecrübe olmayınca insan şaşırıyo dedğnz gibi kullanmyacağm şeye neden para verim hem?

ben portbebe almayı düşünmüyorum allah kısmet ederse mart ayında doğucak bebişim burda zaten fazla kış olmuyor nisanda havalar ısınmaya başlıyor onun yerine anakucağı ve bebek arabası almayı düşünüyorum o setlerde satılan bebek desenli çantalarda hiç hoşuma gitmiyor o yüzden kendime şık ve kullanışlı bir çanta aldım onu kullanıcam

Ama beŞıgn vrsa bnlra gerk yok sen blrsın kanguru daha erkn kÜÇÜk bebeklr ıcın anakucagı alt bezı canta en Önmlı alnması gerknler bence

canım anne değilim ama az çok bu konuda bilgi sahibiyim.

şimdi 5 li sette bulunan;

kanguru: Kullanamazsın çünkü bebiş ağustosta doğacak doğar doğmaz ona koyamazsın sonrada kış gelecek kışın hiç konulmaz bebiş ee bidahaki yazada yaşına yaklaşıyor büyümüş oluyor yani taşımasıda sığmasıda zor olabilir.

Anakucağı : Bu sadece evde kullanılıyor 3-4 ay kadar daha hareketlenmeden yani gerek varmı ona sen karar vereceksin tatlım beşiğindede yatabilir çünkü evde.

Portbebe : Bunu kışın kullanabilirsin dışarı çıktığında muhafazalı bebeğin üşümesini engeller 6-7 ay kadar kullanabilirsin.

çanta: Bu zaten şart ama çanta modeli sana kalmış böyle bezden değilde şık çantalardanda olabilir.

Alt açma: Bunun içinde koca set almana gerek yok 8-10 liraya çok güzel alt açma setleri var.

Anlayacağın kendin karar verceksin bazı şeylere ama kullanamayacaklarını boşuna alma canım.

Muhafazalı güzel bir puset alıp taşıma işini çözebilirsin yanınada bir çanta :)) yada portbebe ve çanta işini görür canım.

kzuum senn anakucgı dye bahsttıgn bence fortbebe ve fortbeb dedıgnde anakucagı canm blmm yanlyrmuyum

5 li setler çok dandik ve basit bence..
farlin portbebe çok guzel ama şuan turkiyede ürün yok.o malum sitelerde var gözüküyor ama ellerinde ürün yok sipariş verdim ama iptal ettim üürn yokmuş üzüldüm..
avvio portbebe de guzel tavsiye ederim bebek eşyaları için çantalarıda guzel ve şık onlara bakabilirsiniz.
kış bebekleri için ideal bence portbebe..
son olarak baktım farlin yok kraftın anakucagını almıştım onu kullancam hastaneden çıkarken napalım..

bebek bakım çantası olarak adidas nike gibi spor çantaları da çok kullnışlı oluyor.. hem geniş hemde çok şıklar .. aklınızda bulunsun

Annemler anakucağı almışlardı taşımak için. şu arabayada monte olanlardan. bende onu doğum yapacağım zaman hastaneye götürdüm tabi. neyse hastaneden çıkarken bebeği içine yerleştirmek için altına battaniye filan yerleştirmek gerekiyor, orasını doldur burasını doldur.. yavrumu içine emenet gibi koyduk. sonra elimize aldık çanta gibi taşınıyor. bi daha evde de aynı şekilde uyandığında filan onun içine koyuyordum genelde yerde duruyor çünkü altı hafif meyilli olduğu için sallanma ihtimali var , Allah korusun yanlışlıkla düşer filan diye kanepeye koyamıyorsunuz.

gelin görün ki şimdi bu duruma çok üzülüyorum. yeni çağın ürünlerini kullanacağız derken yavrumu kucağımdan niye uzak tutmuşum ki.. o şeye sığdırmaya çalışacağıma battaniyeye sarıp kucağımda taşıyıverseydim o bana ben ona doysaydım..kucağa alışmasın derken , çocuk kimseye gitmez oldu, kucakta durmayan, öpmekten koklamaktan hoşlanmayan bi çocuk büyüttüm..tabi bu kişiden kişiye değişir, bende böyle oldu diye herkeste olacak değil..
Şimdi bakıyorum portbebe daha kullanıştı galiba.. en azından düz bi zemin.bebeği yerleştirmek daha kolay olmalı.. bebekte kendini daha güvende hissedebilir.. deneyen anneler yorum yapacaktır zaten..
velhasıl daha yeni doğmuş ve birkaç ayını hassas geçirmek durumunda olan bir bebeciğe, kullanacağı eşyaları, onun gözüyle bakarak seçim yapmak daha uygun olacaktır mutlaka.. :ecrin_bebek:

X