bebek sevilmelimi

Annesiniz ve endişelenmeniz çok normal. Şu cocuk öpme sevdası da bana fenalık getiriyo yani. Heleki covid salgınında çok büyük düşüncesizlik.
Açıkca söyleyin. Kimse evladinizdan daha değerli değil. Mesela benim kayinvalidem elinden öperdi, bıkmadan defalarca ve net bi şekilde söyledim yapmıyor artık.
Bide hep şu örneği veririm çevredekilere;
o küçük olmasına rağmen bir birey ve bundan hoşnut olmak zorunda değil. Sana herkesin sarılmasını, her dk şapur şupur öpmesini ister miydin?
Özellikle bu soruyu sorun açık açık. Yine ikna olmazlarsa doktoruna sordum ve yapılmamasını istedi deyin.

En illet olduğum konudur bu.
Bebek öpülür mu ya?
Kendi sevgini guya tatmin edeceksin diye el kadar şeyi pis bünyenle öpmenin ne anlamı var?
Benim yeğenim var kasımda doğdu bir kere öpmedim daha, canı sağ olsun da uzaktan bakarım.
Benim oğlum doğduğunda da annemle hep bu savaşı vermiştik ama eşimin tarafı anlamayı geçtim inadına kötü anladılar bunu. Batıp durdu onlara.
Hala bile coronadan görüşmeyi kestim herkesle ama geçen gün evime gelmişler yine 22 aylık oğlumu şap şup öpüyor bu coronada kayınvalidem.
Ne yapacaksın karşındaki anlamadıkça?
Sorsan oğlunu kayırıyor, sevmemiz gözüne batıyor derler.🤷🏻‍♀️

Tiksinirim.
Ağzında ne mikrobu bakterisi taşıdığını bilmediğimiz insanlar ne diye öpecek yahu keza taşımasa bile bebek gibi hassas bir teni öpmekten ne zevk alırlar ya!

Kendi uçuğundan dolayı bebeğinin ölümüne sebep olan anne haberi çıkmaz aklımdan.
Öptürmeyin!
Hiçbir bağışıklığı olmayan bebekleri öptürmeyin, kendiniz de öpmeyin.
Çok içinizden geliyorsa bezinin üzerinden sırtını öpün, tenini değil.

aslında ben ilk başlarda bu kadar takmıyordum zaman geçtikçe neden öptürdüm diye pişmanlık yaşadım ama sürekli yavaş öpün sert öpmeyin diye uyardım kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz bebeğimi kayınvaliden öpmez ama büyük görümcem öperdi inanları sert öpmeyin diye uyarırdım sadece sesli öperdi tükürüklü öpmezdi bebebgime yaklastiginda disardan geldiginde elini yuzunu yikar dezenfektanlardi gorumcem yani bilmiyorum gereksizmi kuruntu yapıyorum eşim bu kadar sakinma bebek bu sevilecek diyor yabancilarin sevmesine musade etmiyorum aile ici öpmelerine izin verdim cok mu pimpirikliyim bilmiyorum yaaa

Görumcem bana cok yardimci oldu lohusaligimda kayinvalidemle bebegimin banyosunu yaptirirdik kuvetinu gorumcem tasirdi agir kaldirmazdi bana marketimu pazarimi gorurdu 5 ay sonra evlenecek diye bir sey demedim sert opmeyin yavas opun diye uyarirdim surekli anneligimi sorgular oldum bana akıl verim.oğlum 7 aylik hala bunlari dusunuyorum nasil izin verdim diye ikinci cocugum olsu. izin vermicem kesinlikle bu sefer alınıyorlar bebegini sevdirmiyor diye.

Benim annem de 2 aylık bebeğimi şapur şupur öperdi o geldi aklıma 😏

ne serti ne yavaşı bebek öpülür mü onlar ne kadar açık mikroba bağışıklığı ne ki. Hele korona döneminde çok yanlış. Bebeğinize bişey olsa allah korusun üstlerine bile alınmazlar. Kesin dille uyarın açıklayarak bence

Görumcem bana cok yardimci oldu lohusaligimda kayinvalidemle bebegimin banyosunu yaptirirdik kuvetinu gorumcem tasirdi agir kaldirmazdi bana marketimu pazarimi gorurdu 5 ay sonra evlenecek diye bir sey demedim sert opmeyin yavas opun diye uyarirdim surekli anneligimi sorgular oldum bana akıl verim.oğlum 7 aylik hala bunlari dusunuyorum nasil izin verdim diye ikinci cocugum olsu. izin vermicem kesinlikle bu sefer alınıyorlar bebegini sevdirmiyor diye.
Hala oyle mi öpüyor yoksa daha küçükken mi öyle öperdi

2 ay once evlendi aslinda cok severim gorumcemi kim.operse opsun dudaklarina bakarim bastirarak bebegimu opmesinler diye bastirarak opmezdi cevredekilerde gorumcemin sert opmedigini soyleyince bir sey demedim ilk yegeni sevsinler dedim benim ailemde bana gorumceme opme desem benim annem kardesim opuyor hangi birine diyim.opme diye sert opmeyin yavas opun diye uyraiyorum bol bol.

Benim cok piskoljim bozuldu bundan dolayi ilk torun ve ilk yegen olmasi bende patladi tecrubesilikte var bebegim sicaktan isilik oldu 1 ay sonra yuzunden opmediler ama sonrasinda yine opmeye devam ettiler bebegim toparlandigi icin bir sey demedim ama yavas opun sert opmeyin cani acir diye hep soyledim bu konuda uyarirdim..

gorumceme derdim sesli opunca icim gidiyor diyorki yavas opuyorum sadece ses cikiyor ama onunda cocugu olacak ben o duyguyu onada yasaticam.

ne serti ne yavaşı bebek öpülür mü onlar ne kadar açık mikroba bağışıklığı ne ki. Hele korona döneminde çok yanlış. Bebeğinize bişey olsa allah korusun üstlerine bile alınmazlar. Kesin dille uyarın açıklayarak bence
ben cani acir diye endiseleniyorum acikcasi sonrasinda opturdugumede pisman olmustum cevremizde bebekler hep opuluyor bende opturdum ama pimpirikliyim elimde degil.

Back