• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek sahibi olmak

siyaha anlam katan beyaz

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
3
1
6
35
ben de bebek sahibi olmak istiyorum, ama çekincelerim var. Kirada oturuyoruz, biraz borcumuz var. Eşim ilk başlarda çok ısrarcıydı ben sürekli reddedince artık konuyu açmıyor sen ne zaman istersen diyor ama biliyorum ki içten içe çok istiyor. bebek sahibi olursam bu olumsuz düşünceler silinir mi aklımdan? sizler nasıl zorluklar yaşadınız maddi manevi paylaşır mısınız?

Ahh canim yaa inan bana tek pismanligim kiradayim borcum var diyerek cocuklarimin arasinda uzun yillar ara vermek yillar oyle bi geciyoki anlamiyosun bi bakmissin ne sagligin kalmis ne zamanin ilk cocugumdan sonra pesine dogur diyenlere dusman oldum aman borc var aman kira var diye inan bana bak 10 yillik evliyim hala borcum var hicbisey degismedi cocuklarim mis gibi buyudu gitti rabbim oyle kapilar aciyorki onlarin hurmetine eger anne olma istegin varsa erteleme cunku ilki buyuyunce bidaha istiyosun ben ucuncuye hamileyim :) sanada rabbim saglikli sihhatli nasib etsin

Ya o kadar cok korkuyorum ki sürekli aklima kötü şeyler geliyor. Kararsızkalıyorum. En azindan kredim bitsin diyorum ama bi yandan da cook istiyorum. Inşallah Allah sağlıklı sihhatli versin. Sizin de evlatlariniza sağlık dilerim. Karninizdakini de sağsaglim kucaginiza alin insallah

Canım Merhaba, bunları başkasından duyunca zamanında bende dahil olmak üzere bir kulaktan girip diğerinden çıkabiliyor ama işin içine girince olanlara inanamıyorsun.

Korunmayı bıraktıktan sonra 3 4 ay içinde hamile kalır kendimizi de toparlamış oluruz diyordum.
İlk beraberlik de hamile kaldım.
Kira da 1 oturma odası ve 1 yatak odası olan bir evde oturuyordum. Küçüçüktü. Basıktı.
Eşim 10 senedir çalıştığı işyerinden çıkarılmak için yıllarca uğraştı tazminatını bırakmamak için.Maaşı 1,500 TL idi. Ve doğal olarak yetmiyordu. Borç ödeyemiyor ay içerisin de sadece kendimizi geçindiriyorduk. İş arıyordu bulamıyordu buldukları ile anlaşamıyordu. Ek iş bakmaya başladı vardiyeli çalıştığı için saatleri uymuyordu. 4 farklı saat de her hafta değişen vardiyesi vardı. Ev de buluşmak bir hafta sonu kahvaltı yapmak bizim için mucizeydi.. Sonra..

Hamileligimin 4. ayın da eşime çok iyi bir ilaç firmasından iş teklifi geldi. Gitti görüştü ve hemen gel başla dediler.
Maaşı 2 katına çıktı. Yol parası özel sigorta vs çok daha iyi imkanı vardı. Vardiyesi 2 farklı saate düştü.
En önemlisi geceleri ayrı yatmak zorunda kalmıyorduk. Her hafta sonunu beraber geçirebiliyorduk.
Hamileligimin 6.ayında 4 odalı cok da uygun bir fiyata kiralık ev bulduk. Bir de evin içini sıfırladımıı ev sahibi.
Yeni eve girmiş gibi olduk. Ben doğum iznine ayrıldım çalıştığım banka doğumumu %100 karşıladı.
Oysa 2 bin TL'lik bir ödeme yapıcaktık hastaneye.
Hastane ile banka aralarında çalışanlarına kampanya yapmış ona denk geldik.
Bebeğim şuan 45 günlük. Gelen tüm arkadaşlarım çeyrek altın ve para taktı hiç hediye getiren olmadı.
Şimdiden ayıp olmasın da milyarları oldu diyim. Yatarak para kazandı bizim kız.
Mevlüt yapma hazırlığına girdik biliyorsun oda hediyeliği yemesi içmesi ayrı masraf onu düşünüyorduk
eşim 2 haftadır iş yerinde hafta sonları mesaisine kalıyor. Mesailer de %100 ödemesi yapılıyor.
Yani sonuç olarak rızkını düşünme Rabbim önümüze kapıları ardı ardına açıyor.

Çok uzun yazdım biliyorum ama bende senin gibiydim 1 buçuk sene boyunca eşim çocuk diyerek beni yedi bitirdi.
Baktı ben red red kendisi de uzaklaştı sen yapalım desen de ben yapmıcam triplerine girdi.
Şimdi inan benden düşkün bebeğe. O işten geldiği zaman ben sadece bebeği emzirmek için alıyorum.
Onun dışında bütün herşeyi ile ilgileniyor benim de işime geliyor o sırada evim yada kendim ile ilgilenebiliyorum. :)

Arkadaşım 4 5 sene boyunca yapmadı şuan 8 senelik evli olmuyor. Geçen zamana o kadar çok üzülüyor ki..
Evlat insana pişmanlık vermiyor. Hiç cocugu olduğu için pişman olan insan gördün mü duydun mu ?
O yüzden yap bir tane olsun.. Erteleme.. :)

Ayy haklisiniz ya hayat mucizelerle dolu degil mi? Rabbimin rizik kapisi ne zaman kapanmis ki? Bebeğinizle size musmutlu bir hayat dilerim. Su an baska bi rahatsizligim icin ilac tedavisi görüyorum. Biter bitmez calismalara baslayayim. Inşallah benden de yakinda iyi haber alirsiniz :anneadayı:

Back