Bebek sahibi olmak için en uygun zaman

gamzeli33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
37
17
3
merhaba arkadaşlar. Ben asker eşiyim. Şuan eşim batıda görev yapıyor. 3aylık evliyim. Haziran ayında doğu tayini bekliyoruz. Ama kesin değil , eşim şubatta kesinleşir diyor. Eğer bu haziranda tayinimiz çıkmazsa 2017 haziranda yani seneye kesin çıkacakmış. Eşim 31 yaşında ve çok çocuk istiyor bense çok kararsızım çünkü bu yaz yada seneye yaza doğu tayinimiz var. Tayin sıkıntı değil, sıkıntı eş götürelemeyecek bir yere tayini çıkabilir yani beni batıda ailemin yanında bırakıp gidebilir. Been nereye gidersen git seninle geleceğim desemde o bazı yerlere seni götüremeyebilirim istesemde diyor. Şimdi bebek sahibi olmayı düşünsem eşimden ayrı hamilelik geçirebilirm yada bebeğimin 1-2 senesi babasından uzakta geçebilir. Çünkü doğuda 2 yada 3 sene kalması gerekecek ve senede sadece 2yada 3 kez yanıma gelebilecek. Ben hamileliğimde eşimden ayrı olmak istemiyorum, bebeğim karnımda büyürken onunda hissetmesini ona tatlı tatlı naz yapmayı bebeğimizin tekmelerini ona dinletmeyi hayal ediyorum. Ya da yeni doğduğunda o zor zamanlarda eşimin desteğini alıp o günlerde onun sevgisiyle o ilk zamanları daha rahat atlatabileceğimi düşünüyorum. Eşimi çok seviyorum ve Allaha şükür bir sıkıntımız yok. Allah herkesin evine huzur versin. Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız. Sizce tayinimiziin çıkmasını bekleyip eğer 2-3 yıl ayrı kalırsak ondan sonra mı bebek düşüneyim. Çünkü eşim şuan çok istiyor ve başka bebekleri o kadar çok seviyor ki hep bizim bebeğimiz olsa da şöyle yapsak böyle yapsak diye hayaller kuruyor. Bense ikilemde kalmış durumdayım.

TATLIMMM KOLAY BİR DURUM DEĞİL SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM AMA EĞER BU SENİN İMTİHANINSA MALESEF BUNU YAŞAMAK ZORUNDASIN BENİM EŞİM YANIMDA.2 DÜŞÜK DÜŞÜKLE BERABER AĞIR HASTALIK ATLATTIM 2 YIL OLMADI ÇOCUĞUM HERGÜN AĞLADIM YANİ DEMEM O Kİ BU İŞLER KISMET EŞİN İSTİYORSA HİÇ İKİLEMDE KALMA BİSMİLLAH DE HAYIRLISINI İSTE RABBİM HAYIRLI İSE VERİR ZATEN BÖLEŞEYLER İÇİN PLAN YAPMAMAN ÇOK İYİ OLUR ZAMAN NE GÖSTERİCEK BİLEMEYİZ.....

çok haklısınız isteyince de hemen olmayabilir katılıyorum işte biraz kafam karışık fikir almak istedim çok teşekkür ederim. size de çok geçmiş olsun, Allah bebeğinize sağlıkla mutlulukla kavuşmayı nasip etsin inş

Şu hayatta hicbirsey ertelemeye değmez diye düşünüyorum. Bence duanızı edin bebek yapın. Zaten Rabbim nasip te ne varsa onu verir.

Bende asker eşiyim ve inan yazdıklarını çok iyi anlıyorum. Öncelikle tayinciler belli oldu diye biliyorum ben. Hakkınızda hayırlısı ama inşallah bir sene daha kalırsınız batıda çünkü buralar çok karışık. Çocuk konusunda ertelemeye gelince bende ilk başlarda senin gibi düşündüm. Doğu geçsin iyi bir ilçe olsun derken iki çocuğumun arasında 7 yaş var. BiziM eşlerimizin mesleğinde şu zaman rahat ederiz diye birşey yok o zamana da başka şeyler çıkıyor. Bence yaşınızda çok geçmeden çocuğunuzu alın kucağınıza. Türkiye böyle giderse bizimkilere Doğu Batı farketmiyor.

tayinimiz henüz belli olmadı maalesef ocak yada şubatta kesinleşecek diyor eşim.ben 25 yaşındayım belkide yaş olarak biraz beklesem sıkıntı olmaaz diyorum ama eşimin yaşı gidiyor. Yazdıklarınıza katılıyorum artık bize doğu batı farketmiyor...Bizim bu doğudan sonra bir doğumuz daha var . Sanırım zamana bırakacağım. Zaten Allah nezaman nasip ederse ozaman olur, ertelersem en az 2-3 sene ertelemem lazım... Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Bu isler gercekten nasip kismet isi. Ben esimin mesleginden dolayi hamileligimi yalniz gecirmek zorunda kaldim. Esim 6.ayimizda sadece 10 gun benimle zaman gecirebildi. Sonra da 9.ayda bebegimizi kaybettik. Hamileligimi goremeyen esim bebegimizin cenazesini gordu ne yazik ki Benim isim dolayisiyla da evde tek basina kalmak durumundaydim. Yalniz basina bi hamilelik gecirdim sonuc olarak. Korkularinda haklisin kolay degil esin olmadan hamilelik. Ama daha fazla zaman kaybetme Allah her seyin hayirlisini nasip etsin insallah.

Kendinizi anneliğe hazır hissediyorsanız yapın derim ben.
Eşiniz de istiyor zaten.
Gerisini düşünmeyin kaderde ne varsa o olacak zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…