Bebek sahibi olabilir miyim

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Iki hafta önce kadın doğuma gittim ve çocuğum olup olmaması ile ilgili problem var mı öğrenmek istediğimi söyledim ultrasyonla rahmime baktı hiç bir sorun yok çocuk sahibi olman için dedi.
Çocuk düşünmüyoruz daha ama bir problem var mı öğrenmek istedim.
Bir arkadaşım sadece ultrasyonla sorun olup olmadığı anlaşılmaz bir çok test yapıyorlar biraz başdan savmış sanki dedi
Sadece ultrasyonla çocuk için Bi sorun varmı herşey belli olur mu yoksa özele gideyim mi tekrardan kararsız kaldım
Bu konuda bilgili olanlsr yardımcı olabilir mi?

Henüz çocuk düşünmüyorsanız şimdi yaptiracaginiz testlerin çok bir anlamı olmaz diye düşünüyorum ama uzman değilim sonuçta. Örnek veriyorum sadece 2 sene sonra yumurta sayın eşinin sperm sayısı yaptiracaginiz kan tahlillerendeki değerler bugün yapılan testlerle aynı olmayacak ki..

Tabi ki sadece ultrason yetersiz. Mesela rahim filmi (HSG) denen bir şey var. Tüplerde, kanallarda yapışıklık ya da yapı bozukluğu var mı ancak bu şekilde anlaşılıyor. Hormonlar da hamile kalınmasındaki diğer etkenler... Ultrason en basit ön tarama gibi yani. Şuan bebek düşünmediğinize göre diğer kontrollere gerek var mı bilmiyorum. Bizim 2 sene bebeğimiz olmayınca doktor HSG çektirmemi istemişti mesela.

Doğru söylemiş arkadaşınız ultasyon bu aşamada ki en son iş kan testi vermeniz gerekir adetin 2. Günü gidip , hsg filmi çekilebilir , eşiniz sprem verebilir ama bunlr yıpratıcı süreçler eğer çocuk şuan düşünmüyorsanız buna baktırmayın gerek Yok bence. Tüp bebek tedavisi gören birisi olarak söylüyorum :) zamanı geldiğinde olmazsa öyle gidersiniz ayrıca normal şekilde mi ultrasonla bakıldı ? adetlikten bakılması gerekiyor yumurtalıklar için

Bir takım hormon tahlilleri de yapılması lazım mutlaka. Sadece onunla karar verilemez. Ultrasound sadece bir parçası bu sürecin..

Iki hafta önce kadın doğuma gittim ve çocuğum olup olmaması ile ilgili problem var mı öğrenmek istediğimi söyledim ultrasyonla rahmime baktı hiç bir sorun yok çocuk sahibi olman için dedi.
Çocuk düşünmüyoruz daha ama bir problem var mı öğrenmek istedim.
Bir arkadaşım sadece ultrasyonla sorun olup olmadığı anlaşılmaz bir çok test yapıyorlar biraz başdan savmış sanki dedi
Sadece ultrasyonla çocuk için Bi sorun varmı herşey belli olur mu yoksa özele gideyim mi tekrardan kararsız kaldım
Bu konuda bilgili olanlsr yardımcı olabilir mi?
Bence denedikten sonra baktınız olmuyo ozaman testlere başvurun

İlk çocuğuma hamile kalmadan önce ben de kadın doğuma gittim ve önden yaptırmam gereken bir test var mı dedim.Kan tahlili verildi (vitamin/demir eksiğim var mı diye) ultrasonda yumurtalarma baktı ve iki taraflı yumurtamin oluştuğunu söyledi,smear testi yaptı...o süreçte folik asit kullan dedi.uc ay sonra çocuk niyetine girdik ve ikinci ay hamile kaldım.Siz henüz çocuk niyetine bile girmemisken sanki yıllardır çocuğunuz olmuyormuş gibi bin tane testin yapılması israftır.

Ben de bebek düşünürken (denemeden) gitmiştim. Ultrason ile baktı. Kan da verdim diye hatırlıyorum. Hormonlarıma bakmıştı. Başka bir doktor kültür de aldı adetliyken. İkisi de dene, olmazsa bir yıl sonra gel dedi. Zaten oldu sonra. Yani her şey normal görünse bile sebepsiz kısırlık diye bir Şey de var yani. Denemeden bilemezsiniz.

bin tane teste gerek yok bence de, ama bi amh testi kadınla ilgili yumurta sayısı kalitesi ile ilgili bir çok şey söyler zaten. ultrason yetersizdir. özelde yaptırabilirsiniz bahsettiğim testi. özellikle belli bir yaşın üzerindeyseniz test sonuçlarına göre bebek düşüncenizin zamanı değişebilir elbette. tedbirli olmakta fayda var....

Evet kan aldırıp daha detaylı baktırabilirsiniz. İçiniz rahat etmesi için yaptırın ama kendinizi yıpratmayın. Vucutunuzu negatif düşünüp kötü bir şekilde etkilemeyin.
Ben Bi sorun varsa şimdiden tedavi başlamak i
bin tane teste gerek yok bence de, ama bi amh testi kadınla ilgili yumurta sayısı kalitesi ile ilgili bir çok şey söyler zaten. ultrason yetersizdir. özelde yaptırabilirsiniz bahsettiğim testi. özellikle belli bir yaşın üzerindeyseniz test sonuçlarına göre bebek düşüncenizin zamanı değişebilir elbette. tedbirli olmakta fayda var....
21 yaşındayım yaşımdan dolayı çocuk istemiyorum şuan ama yinede tüp bebek tedavisi gören arkadaşlarım Bi sorun varsa tedaviye şimdiden başla zaten o sureç en az 3-4 yıl sürüyor dedi o yüzden korktuğum için gözükmek istedim.
Yorumlarınız için teşekkür ederim

Back