• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek reflü

hanedan15

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
165
6
11
29
Arkadaşlar hayırlı akşamlar bebeğimin boğazına bişey geliyor öksürmeye başlıyor sonra nefesi tıkanıyor bu gibi şeyler yaşayamlar var mı ne zaman düzene giriyor be yapmak gerek

Beslenirken mi oluyor eğer öyleyse sütünüz tazyiklidir. Fışkırır tarzda kusması yoksa endişe etmeyin. Sindirim sistemi henüz geliştiği için reflü olası. Siz yatırdığınız pozisyona dikkat edip gerekli önlemleri alın. Mulaka 45 derece açılı besleyin emzirme bittikten sonra 5 dk dik konumda tutun kendiliğinden gazını çıkarcaaktkr. Gazını çıkarmadan yatırmayın. 15 dk dik beklettikten sonra yatırın. Yan bir şekilde yatırmanız, hatta her yatırışınızda bir sağ bir sol olarak yatırmanız kafasının düzleşmesinedr engel olacaktır. Şu an ne kadarlık bilmiyorum ama karın üstü egzersizlerde hem kasları hem de sindirim sistemi için çok iyi oluyor.

beslenirken olmuyor canım yatırınca veya beslendikten biraz sonra ayrıca bebeğim 33 haftalık doğdu şu an 2.5 aylık

Kusarken en çokta gaz çıkarırken kusma anında nefesi kesiliyor boğazında kusmuk kalıyor sanırım

Reflü yatağınız varsa orda yatırın yoksa alabiliyorsanız alın alamazsanız da yattığı yere eğim verin reflü yatağı gibi.

Reflü yatağında yan yatırmaya çalışıyorum omzumda gazı çıkarken mesela olabiliyor o anlattığım şey

4. Aydan sonra yavaş yavaş düzene girer sonrasında 6. Ay da daha da rahatlarsınız. Siz besledikten sonra dik tutmaya mutlaka gaz çıkarmaya özen gösterin. Hemen yatırmayın. Çok sallayıp haraket ettirmeyin. Yatış pozisyonuna dikkat edin. Fışkırır tarzda bir kusma mevcutsa doktora gidin

Balgamı falan olabilir mi yada burnu tıkalı
Burnunu açmalısınız her gün serum fizyolojik ile burnu tıkalı olursa güzel nefes alamaz ememez mikroplarada açık olur. Serum fizyolojik flakonlardan alıp bir iki damla burun deliğine sıkıp ters çevirip sırtına nazikçe pat pat yapın sonra diğer deliğede aynı işlemi uygulayın gün içinde 3-4 defa yapabilirsiniz

Burnunu açmalısınız her gün serum fizyolojik ile burnu tıkalı olursa güzel nefes alamaz ememez mikroplarada açık olur. Serum fizyolojik flakonlardan alıp bir iki damla burun deliğine sıkıp ters çevirip sırtına nazikçe pat pat yapın sonra diğer deliğede aynı işlemi uygulayın gün içinde 3-4 defa yapabilirsiniz
5ml degil mi iki burna

Merhaba, benim bebeğimde 34 haftalık doğdu reflüsü vardı, o bahsettiğiniz hırıltı öksürük bizde de vardı, genelde kustuktan sonra oluyor sanırım boğazında kalan kalıntılardan dolayı. 6 aylık oldu bugün, azaldı kusması ama tam bitmedi, gaviscon infant çok iyi geldi hala kullanıyoruz, besledikten sonra bir süre aynı pozisyonda tutup daha sonra gazını çıkarırsanız reflü ihtimali azalır, besler beslemez gaz çıkartmak için kaldırırsanız daha çok rahatlarsız eder, bir de arkadaşların dediği gibi uyurken reflü yatağında yan yatması lazım ve ben tam dalmadan hala bırakmıyorum yatağına ya da uykudan uyandıysa gözüm onda oluyor çünkü uyanıksa yatarken kusuyor. Tam dalmadan bırakırsam da bazen kusuyor öyle kucağımda büyüdü 6 aydır diyebilirim yani aman kusmasın aman hıçkırık tutmasın diye

fışkırır tarz nasıl oluyor peki kusura bakma seni tutuyorum😌
Yani ağızdan bir anda fışkırır gibi çıkması. Sızma gibi ağır değilde daha hızlı video aradım ama bulamadım. Siz her beslenme de lütfen beslenme sonrası en az 15 dk dik tutun. Sonrasında yatağına yatırın zaten 5 dk bişey yapmadan tutsanız gazını kendi çıkarıveriyor. Sağ sol olarak yan yatırın açılı bir şekilde. Hızlı haraket ettirmeyin yavaş alın kucağınıza. Mide kapakçığı henüz gelişmediği için oluyor sıkıntı etmeyin zamanla azalacaktır.

Back