bebek porsiyonları yardım

inciboncuk

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
923
16
298
44
İstanbul
arkadaşlar doktorumun verdiği liste şöyle:
sabah 6-7 bebe bisküvisi,1 çay kaşığı pekmez , 1 çay kaşığı tereyağ, bir kibrit kutusu kadar peynir ya da 1 yumurta sarısı

10-10:30 gibi meyve

öğlen sebze çorbası 16:00-16:30 gibi yoğurt

akşam muhallebi

aralarda da emzirilecek

ben sabah kahvaltısında porsiyonları neredeyse yarıya indirip veriyorum ama yine de çok geliyor yiyor ama daha sonra emzirmeye yer kalmıyor ve sürekli kusuyor bir de midesi genişleyecek diye korkuyorum kahvaltıda bu kadar ben bile yemiyorum sizin porsiyonlar nasıl yazar mısınız? çok merak ediyorum

Direk bir yumurta sarısıyla mı başlatıyor.1/8 yada 1/4 le başlanıyor sanki.Yavaş yavaş artırılıyor.1 kibrit kutusu da cok sanki haklıısn.Bunları ne kadar mamada eziyorsun.
Fazla geldiğini belli ediyormuş bebiş aslında..Altı buçuk aylık olmuş ama nerdeyse.Abi olmuş o maşallah.

benim doktorumda yumurta sarısının çeyreği ile başla demişti haftada iki gün yumurta sarısı veriyorum her gün değil artık bebe bisküviside kullanmıyorum esmer ekmek aldım uno nun paketlerde satılanı içi yumuşacık küçük parçalar halinde onu veriyorum tereyağını nasıl ver dedi ben daha tereyağına başlamadım

ben yediği kadar veriyorum.zaten istemeyınce azını kilitliyor bende zorlamıyorum hiç.en başlarda az yıyordu ben zorlamadıkca o da soğumadı ve zamanla arttırdı.şimdi arada bir haricinde hep tabaklarını bıtırıyor kuşum.

benimde 7.5 aylık bir oğlum var.doğduğundan veri iştahli. 7de biberon mamasının üstüne bir yumurta sarısı labne peyir bir cay kasiğı recel ve fındık ezmesi bazende bebek ekmeği bir dilim. armut veya mz rendeside veriyorum kahvaltıda. simdi 9.250 kg gelişimi iyi diyor doktoru. cokacimcoook

bizim kahvaltımız yumurtanın sarısı beyaz peynir ve tereyağ
yumurta sarısını çeyrek olarak başladık daha sonra yavaş yavaş arttır haftada 2 3 gün ver dedi
daha tereyağına başlamadım

bizim kahvaltı

100ml mamaya (bazen ıhlamur ) 4 bebe bisküvisi 1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı pekmez yarım kibrit kutusu peynir yarım ceviz bunları karışık veriyorum ayrı ayrı verirsem bunların yarısını zor yiyor. arasıra da suda bekletilmiş kabuğu soyulmuş 2 zeytin veriyorum ayrı olarak

geçen ay doktor bize yumurtanın beyazı,et,süt,bal, tuz dışında herşey verebilirsin demişti.

ben 120ml aptamılın ıcıne 4tane bebe bısküvisi koyuyorum ceyrek yumurta sarısı bır kıbrıt kutusunun yarısı kadar peynır 1cay kasıgı pekmez verıyorum fakat hepsını ayrı ayrı verıyorum oyle daha ıyı yıyıyor karıstırınca begenmedı benımkı

bızım kahvaltımızda 90 cc mama 5-6 bıskvı ya da mılupa 8 tahıllı ballı 1 cay kasıgı labne peynırı 1 caykasıgı pekmez ceyrek yumurta sarısı 1 cay kasıgı fındık cevız karısımı her sabah hazırlıyorum cok nadır bıtırıyor ama cogu zaman bırakıyor bende her seferınde belkı bıtırır dıye azaltmıyorum.bırde muhallebı mamaların arkalarında verılen olculer o kadar cokkı ben bıle yıyemem kıme gore hazırlanmıslar bılmıyorum yarısını yapıyorum bazen onu bıle yıyemıyor kızım zorlayamıyorum zorlarsam kusuyor.

okuyunca içim rahatladı ben de çok diyordum ben daha yumurtaya başlamadım 6,5 ayda başlıyacağım tabi azar azar başlayacağım benim bebeğim de az da yapsam çok da apsam hepsini yiyor yemesinde sorun yok da çok değilmiş demek ki sağolun arkadaşlar

canım bizim doktorumuz 10.aydan once verme dedı cevızı.kafam karıstı smdı sen doktorunuzamı sordun?

canım bizim doktorumuz 10.aydan once verme dedı cevızı.kafam karıstı smdı sen doktorunuzamı sordun?

evet canım ben doktora sormadan su bile vermem. bize verdi şimdilik yarım ceviz. doktorlar bebeklere göre farklı şeyler söyleyebiliyor senin doktorun verme dediyse bi bildiği mutlaka vardır canım verme o zaman

bebeğimin gelişimi gayet iyi çok şükür pütürlüde yıyebılıyor.ama ben baska doktorlarada sorayım en ıyısı.doktorumuz balık verebılırsın ozellıkle somon dedı.bilginize kızlar.

peki çorba, muhallebi ve yoğurdu kaç cc veriyorsunuz?
aldığı kadar mı yoksa

benim cc gösteren kaplarım var.
çorbayı 80 cc
yoğurt 100 cc
muhallebi 70 cc civarında yiyor

bazen daha istiyor ama vermiyorum
çok değil mi sizce?

bebeğimin gelişimi gayet iyi çok şükür pütürlüde yıyebılıyor.ama ben baska doktorlarada sorayım en ıyısı.doktorumuz balık verebılırsın ozellıkle somon dedı.bilginize kızlar.

benim kızım biraz zayıf onun için biz cevize erken başlamış olabiliriz. balığı daha denemedik ben balık sevmem işallah kızım sever diye dua ediyorum :)

inşallah arzucum.
ben kızıma oyle olculerle yemek vermıyrum.obez olmasınıda ıstemem cılız olmasınıda ama onun kendını dengeleyebılmeyı ogrenmesını ıstıyorum.ve ıstemedıgıde zaten agzını kılıtlıyor.artık asagı yukarı aynı miktarlarda yıyor zaten.

bizimki otomatik kilitli doğdu sanki bintürlü oyunla yiyor :) zaten bi tek kahvaltıyı iyi yiyo diğrleri yarım . sende kahvaltıyı karışık mı veriyosun ben ayrı ayrı vereyim herşeyin tadını alsın istiyorum ama o zaman da yemiyor. seninki abla sayılır benimkine göre :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…