Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Bebek odası harici anne yanı nasıl beşik almalıyım?

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
33
Merhaba arkadaşlar. Doğacak bebeğime bebek odası mobilyası alacağım. Dolabı, büyüyen beşiği ve şifonyeri olmak üzere. Ancak ilk zamanlar kendi odamızda yatıracağım için yatak odama koyabileceğim nasıl bir beşik almalıyım? İlk bebeğim olduğu için tecrübesizim. Ahşap sepet beşikler çok hoşuma gidiyor ama onlar 5 6 aydan sonra kullanılamıyor muş galiba. En az 1 yaşşına kadar kullanılabilecek bir şey olsun istiyorum. Park yatakların hem görünümü hoşuma gitmiyor hem onların altı ince olduğu için bebek rahat yatamaz diye düşündüm. Tecrübeli anneler en kullanışlı ne alabilirim?

Görüntüsünü bilemem ama park yatak kullanışlı ve güvenli.. 2-2,5 yaşa kadar yatar.

Eğer gecenin bi körü 50 defa kalkmayayım, bebek elimin altında olsun diyorsanız da “anne yanı beşik” dediklerinden alabilirsiniz. Şöyle bir şey:

Sağlıkla kavuşun inşallah:)

ben sepet beşik kullandım. benimki baby tech markasına aitti. oval değilde kare gibiydi. ikea da bir bebek yatağı var sanırım o güzel. ona bakın. ama evet oğlum 7 aylıktı dönmeye başlayınca o beşiğe sığmamaya başladı.

Park yatak üç yaşına kaar kullandu.güvvenli portatif ama üç.senede leş gibi oluyor.ama kullanıp atıyorsun çöpe.sanırım yine park yatak alırdım

o sepet gibi olanların biraz daha bütükleri de var canım ve cok kullanıslı kızım 1.5 yaşında hala kullanıyorum 1 sene daha rahat kullanabilirim yani. bende senin giibi park yatakalrı sevmiyordum hemde odanın görüntüsünü bozacagını düşündüğümden almadım. sepet gerçekten çok şık ve odaya yakıştı cünkü.

Amin inşallah teşekkür ederim. Park yatağın içine nasıl bir yatak koyucam peki ? Ona özel yatak satılıyor mu? Fotoğraftaki çok güzel ama tahminimce onda da 5 6 aydan sonra yatamaz

Ya rica etsem fotoğraf atabilir misiniz nasıl bir şey

Amin inşallah teşekkür ederim. Park yatağın içine nasıl bir yatak koyucam peki ? Ona özel yatak satılıyor mu? Fotoğraftaki çok güzel ama tahminimce onda da 5 6 aydan sonra yatamaz
Park yatağa özel yataktar var. İki kademesi var ufakken üstte, büyüyünce alta geçiriyorsunuz. Hem ahşap karyola hem park yatak kullanmış biri olarak ahşap karyolayı çok gereksiz buluyorum.

Kızım 6aydan sonra bunda yattı 3,5 yasında ve odasına yazın geçırdım. Cok saglam ve asırı kaliteli!
Ikı kademelı ıster ust kısımda ıster alt. Yatagıda var kızım sımdı odasına geçtıgı ıcın semsıye gıbı katlayıp kaldırdım. Bazı park yataklar asırı kalıtesiz onlardan tavsıye etmıyorum.

Eklentiler

• 1506D9D2-6039-472F-AEAE-CFFD711AA068.jpeg
    23,8 KB · Görüntüleme: 1.236
En az bir yaşına kadar yanınızda yatırmayı düşünüyorsanız muhakkak beşik almalısınız.
Eğer mobilyanız devamı olan çilek alfemo gibi markalardan olacaksa yatağı almayın onun yerine beşik alın. Yatağı sonra eklersiniz isterseniz. Ben öyle yaptım.
Park yatak bana da estetik gelmiyordu ama park alsam olurmuş.
Ben tahterevalli nin otto modelini kullanıyorum. Sepet beşikler bebek oturmaya başladıktan sonra güvenli olmuyor.

Her şekilde park yatak tavsiye ederim. Oğlum doğduğundan beri kullanıyorum evin bütün odalarını dolaştı çok hafif, şuan kendi odasında hala onda yatıyor.

İçine ölçülerine göre yatak alabiliyorsunuz bütün bebek mağazalarında var zaten. İki kademeli oluyor ilk etapta orta kademede kullanırsınuz çok rahat olur. Bebek hareketlenmeye başladığı zaman yatağı alt kısma koyuyorsunuz düşme tehlikesi falan kalmıyor.

Madem mobilyasını ayrıca aldınız park yatak sizi baya bir zaman idare eder.

Ben de görüntüsünden pek hoşlanmıyordum almadan önce , ama kendi zevkime göre çok renkli olmayan gri sade bir model buldum aldım. Aparatı çok oluyor tente gibi birşey alt açma bölümü vs. Hiçbirini kullanmadım bu şekilde yatak daha sade şık göründü.

Bebeğiniz içinde rahat eder emin olun. Tahta beşik tarzı şeylerin kullanım süresi çok az oluyor boşa para verilmiş gibi geliyor bana.

Sağlıkla büyütün bebişinizi :)

Evet kaliteli duruyor ancak fiyatı neredeyse mobilya ile aynı ama daha mı kullanışlı onu bilmiyorum tabi

Teşekkür ederim:) sizin park yatağınızın markası ne acaba

Evet kaliteli duruyor ancak fiyatı neredeyse mobilya ile aynı ama daha mı kullanışlı onu bilmiyorum tabi
Benım kızımın odasında kı besık cok buyuk ve hala kullanıyor boyunu aşkın onu dırek yataga cevırıcez bılırsınız o sekılde aldık. O zamana kadar bende kalıtelı bır yatak tercıh etmek ıstedım. Ilk cocugum ıkıncıde kullanırım dıye kı ınsallah oyle olacak diğeri de cok rahat kullanır ılk gun kı gıbı saglam ve temiz. Siz bılırsınız tabı ama tahta ufak besıklerı bence tercıh etmeyın bunlar en azından kaldırılıyor.

Mobilya almadim,park yatak alip kendi odasinda yatirdim dogdugu gunden. Cok daha rahat cok daha guvenli. Park yatak icine visco yatak alinabiliyor. Chicconun cok guzel modelleri var. Estetik goruntuden cok bebegin ve annenin rahati onemli.

Ben anne yanı beşiği kullandım 6aya kadar iyiydi. Sonra oğlum geceleri dönmek istiyor ama küçük olduğu için dönemeyip sinirleniyordu bende kendi odasında yatırmaya başladım rahatladı . 6aydan sonra kullanılmaz yani

Eklentiler

• ABF16389-B455-4560-B6A2-4CEC755A9E92.jpeg
    150,6 KB · Görüntüleme: 436
Bu yataklardan kesinlikle önerebilirim
Bizde sepet besik var ovallerden babasinin 40 yillik besigi yenilenmis sekilde kullaniyoruz ama o olmamis olsaydi ve yatagimin yaninda yer olsaydi mutlaka fotograftaki yataktan alirdim .
Bebegim 10 gunluk buarada gece devamli gözönünde yaninda olmasi cok buyuk avantaj diye dusunuyorum
Sepet besigi biz en fazla 4. Aya kadar kullanabilicez bebegin yeri daraliyor

Ben ilk bir yaşa kadar yatak yanı sepet beşik kullandım. Evet sallanması falan çok rahat ama güvenli değil. Çünkü bizim kullandığımız tekerlekliydi. Daha sonra ikeadan beşik aldım, ikinci kademeye yükselttim ve yatak tarafındaki korkuluğu çıkarıp yatağa yasladım. Eğer sepet beşik alacaksanız tekerleksiz almanızı öneririm. Tekerleksiz olsun ki bebek dizlerinin üzerine kalktığı zaman bir tarafa ağırlık verip beşik devrilmesin. Gelgelelim şimdiki aklım olsa ne yapardım? Bizim eski evimiz çocuk odası yapmaya müsait değildi. Dublex evdi ama üst katta 3 oda büyüklüğünde bir salon ile kendinden dolaplı bir yatak odası vardı. Alt katta da yine büyük bir salon ve küçük bir oda vardı. Küçük odada da yatak odamın kendi dolabı. O yüzden biz kızıma çok istememe rağmen oda yapamadık ama şuan iyi ki yapmamışız diyorum. Ocak ayında kendi evimize taşındık, kızıma Çilekten genç kız odası aldım ve hem ikinci bebeği beklediğimiz için hem de ileride arkadaşları falan yatıya kalmaya gelir diye ekstradan alt yatak da istedim. Şimdiki aklım olsa sadece ikeanın beşiğini alırdım. Çünkü sepet beşik sökülmüyor ve ihtiyaç dışı kaldığı zaman evde kalabalık yapıyor. İkinci çocuk olursa mantığı ile de atmaya veya vermeye kıyamıyorsun. Şimdi kızımın odasında ikea beşik, kendi yatağı ve alt yatak var. Sepet beşikte alt katta ama çoğunlukla kullanmıyorum çünkü ikinci kızıma Joie sallanan ana kucağı aldık onda uyuyor. 9 kg'ma kadar kullanabileceğiz. Yatak odasında ise yine ilk kızımdan kalma başka bir ana kucağı var bebek bazen onda yatıyor. Ben iyi ki üç yaşına kadar oda almadım diyorum. Büyüyen beşik olsa da çok uzun süre kullanamayıp odayı tekrar yenilemek gerekecekti. Şimdi bazen kendi yatak odamda bazen kızlarımla çocuk odasında rahatça yatıyorum. Bebek biraz daha büyüdüğünde de aynı yataktan yine alt yataklı alacağım. İnanın o kadar çabuk büyüyorlar, zaman o kadar çabuk geçiyor ki anlamıyorsunuz. Şimdi büyük kızım dört yaşında şaka gibi geliyor. Dediğim gibi şimdiki aklım olsa ve eski evimde oda yapacak alan olsaydı. Alt yatak dahil bir genç odası alırdım. Ayrıca o yatakların kenarına korumalık taktırabiliyorsunuz. Ben taktırmadım kızım üç yaşında diye. Dört yaşına gelene dek yatağın bir tarafını duvara yaslı bıraktım, uyurken ise alt yatağı çekti düşerse yatağa düşsün diye. Şimdi düşünüyorum eğer bebek odası alsaydım, maksimum 7 yaşına kadar kullanabilirdim. Ee ikinci bebeğin gelme ihtimali varsa bu defa büyük çocuğa tekrar oda alınması gerekecekti. Alt katta bir odayı boş bıraktık orayı çocuklara oyun odası olarak ayırdım. Bir duvar ve köşe benim kitaplarım çalışma masamla dolu geri kalan kısım ve cam balkon oyuncaklarla. Hem iki tane oda yapmaya gerek kalmıyor böylelikle hem de çocuklara oyuncakları ile oynayabileceği özgür bir alan oldu. Eğer sizinde eviniz 3+1 ise ve böyle değerlendirebileceğiniz odalar varsa ve birkaç sene sonra ikinci çocuğu düşünüyorsanız tek bir odayı çocuklara ayırmayı, başka bir odayı oyun odası yapmanızı tavsiye ederim. Şayet evin içinde belli bir yaştan sonra oradan buradan sürekli oyuncak topluyorsunuz. Oyun odasına da ikeadan çadır ile masa aldım. Bir tane de hem sallanan hem tekerlekli at aldım. Eski evde aldığımız ama kullanamadığımız svava salıncağı astırdım. Kaydırak top havuzu falan hepsi orada. Oyuncak eve dağılmayınca kafa da rahat oluyor. Çadırın zeminine de yorgan diktirdim bazen kızım giriyor orada uyuyor. Bunları yazdım çünkü her annenin belli bir noktadan sonra derdidir oyuncaklar, legolar vs. Eğer evde böyle değerlendirebileceğiniz alanlar varsa ciddi ciddi tavsiye ederim. Çünkü ben eski evde top havuzundaki topları, oyuncakları evin orasından burasından toplamaktan bıkmıştım. Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…