Öncelikle herkesin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Herkese iyi tatiller!
Başlığımdan okuduğunuz üzere anı defteri kaplamasını anlatacağım. Geçen sene kızımda 'böyle bir şeyi asla yapmam' diyordum. 'Ne gereği var?' bile diyordum. Her ne kadar güzel süslenmiş olsalar da gelen misafirlerime 'Kızımın defterine bir şeyler karalar mısınız?' demeyi saçma buluyordum. (ki ben lise de bile mezun olurken gömleğimin üzerine arkadaşlarımdan hatıra-imza yazıları toplamamıştım.) Peki bu sene ne oldu da buna karar verdim? Tüm suç kızımın aslında
! Doğumda değil ama kızımın bir yıl boyunca yaptıklarını kayıt altına almaya karar verdim. Ne zaman "baba" dedi ya da yaptığı bir olayı yazmak istedim. Yine daha önceden de bunu saçma bulan ben artık gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü geçenlerde doğum yapan bir akrabamızın anne ve kayınvalidesi o kadar çocuk büyütmelerine rağmen elleri ayaklarına dolaştı. En azından ben neler yaptığımızı not alırsam kendi torunlarımda hatırlayamadıklarımı buradan okurum ve 'A evet biz böyle yapmıştık ve işe yaramıştı' deriz. Uzun bir yazı oldu ama neden yapmaya karar verdiğimi anlatmam gerekiyordu. Her ikisine de ayrı defter tutmayacağım. İkisi için güzel bir defter hazırlamaya karar verdim. Buna yabancılar scrapbooking diyorlar. Ben her ne kadar başlığı anı defteri olarak açsam da önemli şeyleri kaydettiğiniz ve bunları resimlerle de süslediğiniz bu deftere "scrapbooking" deniyor. Bunu siz tutuyorsunuz ve misafirlerinize yazdırmıyorsunuz. İşte defterin nasıl yapılacağının anlatıldığı bölümümüzde sıra: