• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebek ne zaman oturtulur.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

beten

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2008
119
2
96
Kastamonu
mrhh benim bebeğim tam 6 aylıkk şimdiye kadar kucağımıda hep yarım oturtduk.artık 6 aylık olduğuna göree destekle oturtabilirmiyim. birde bunun belli bir süresi varmı 5 .dak 10 dak gibi.bide nekadarda alışr desteksiz oturmaya.günde nekadar oturtmalıyımm.şimdiedn teşeşeküredrim.

yok annesi yok süresi yok oturabilir artık destekli merak etme ama yanında ol devrilirse gözünün önünde olsun yardım etmek için. birde emeklemesi için yere bırak onu sürekli kucağında tutma. bana kimse söylemedi çocuğu yere bırak arada sırada diye bende hep ya koltuk üzerinde yadda kucağımda taşıdım canımı. 8 aylıktı halaa emeklemiyordu. sonra yere bırakmaya başlayınca ufak ufak yuvarlanmaya başladı sonra emeklemeye başladı. yürüteci aldık 9. ayda :S geç kalmışız tabi çocuk yürütece koyar koymaz pira gibi koşmaya başladı:)))))

benim oğlumda4 buçuk aylık oldu bende arada oturtuyorum bi zararı olurmu

bie doktor 90 derece olmadan oturt demişdi 3 aylık dan itibaren bacaklarla gövde 90 derece olmadan oturbilir.kucağında bacaklar aşaği sarkıtarak otrtabilirsin.bi şimdiye kadar öle oturduk

canım gönül rahatlığıyla oturtabilirsin...bende bebeğini geç oturtanlardanım.zamanında beni bu konuda çok korkuttular...beli incinir, omuriliği eğrilir vs.dediler ve oturtmadım...nekadar erken oturtmaya başlarsan okadar çabuk öğrenir...

dr lar 3 aylıktan itibaren oturtabilirsiniz eğer isterse diyorlar zaten bebişin
oturmaya henüz hazır değilse yana düşer yada öne doğru kayar....
yani aslında bazı şeyleri bebeklere bırakmak daha doğru ayakta durma
olayı da eğer basmak istiyorsa hazır demektir....

ben 4aylıkken yürüteçe bıraktım oğlusumu şimdi 6aylık cok hareketli ve yürütecekte geriye gide bilio bazende ileri gidio maşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh oğluşumaaa ve destekli oturuyor :) bence hiç zararı yok

ben oğlumu 6 aylık olana kdr yarım oturttum
6 aylıkken artık destekli oturabiliyodu belli bi süresi olduğunu hiç duymadm

oğlum sekiz aylık oldu destekli oturabiliyor.ama hala desteksiz oturamıyor.hemen devriliyor.

yürüme gibi bi isteğide yok gibi...ne zaman ayaklarının üzerine bastırsak basmıyor.işin garip yanı beş aylıkken annem bastırdığında bıraksan yürüycek gibi adımlar atmaya çalışıyordu.acaba annemimi istiyor ki meleğim.... :)

hayırlısı bakalım.eninde sonunda yürüyecekte, oturcakta inşallah.

nihalemre aceleye gerek yok henüz daha çok küçük bebiş
bugün yapamadığını yarın tıkır tıkır yapıyolar
aaa ne çabukta diyorun
bnm oğlumda 3 gün öncesine kdr 1-2 adım atıyodu ama şimdi pıtı pıtı yürüyo maşallah
onlar ne zmn isterse o zmn yapıyolar istediklerini
o yüzden zmnı gelince o da yürüyecek annesi

Back