Bebek ne zaman hareketlenir?

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
17 haftalık hamileyim. karnımda kas ağrısı dışında herhangi bir ağrı sızı olmadı. Arkadaşlar 16. haftadan sonra bebek hareketlenir diyorlar ama bende hareketlenme yok bu durumda kafam karıştı pıt pıt kalp atar gibi atmalar seğirmeler olurmuş ama bende olmadı sizde durum nasıl. bebek ne zaman hareketlenir?

merak etme bende o haftalarda hissetmemiştim sonra yılan kıvrılması gibi hissettim

Canım eger bu ilk bebeginse ve karın duvarın yaglıysa 20 küsürlü haftalarda falan hissediyorsun.Ama eger karın duvarındaki yag tabakan inceyse 16 hafta hatta daha erken hissedebilirsin

ilk gebelik ve yağlı bir göbişle hamile kaldım :KK43: bekleyeyim ama bu sabah arkadaşla konuşunca çok kötü oldum neden hareket yok vs. kafama takıldı şimdi biraz rahatladım sağolun kızlar.

ben daha geçen hafta hissetmeye başladım ama seni korkutmasın çünkü doktor 20den sonra hissedersin demişti..ben normalden daha zayıfım yani boyum170-kilom 55 ki 5 aylık hamileyim sanırım bu nedenle çabuk hissettim..korkma 20li haftalarda hissediliyormuş normalde =)

Canım ilk gebeliklerde genelde geç hissedilirmiş. Bende senin haftandayken çok korkmuştum oynamıyor bu çocuk ben hissetmiyorum diye. Yine senin arkadaşın gibi etrafımdaki çok bilmişler beni korkutmuştu. Ben 18. haftadan itibaren böyle seyirme gibi şeyler hissetmiştim. İlk tekmemide 21. haftada hissetmiştim. Sen etrafındakilere kulak asma sakın tecrübeyle sabit:)

Bu dönemde negatif sözleri duymak istemiyorum. Bn hep olumlu düşünüp fazla hamilelik muhabbetine de girmem ama sorulara cevap veriyorum mecburen. bakıyorum hemen ya şöyşleyse ya böyleyse laflaruı dolaşıyor. Yok desem de bu sefer benim aklıma takılıyor. Hamilelere özel bir sözlük geliştiemeleri lazım. Her kelime her hamileye söylenmemei.

Tam anlamıyla hissetmem 22. haftayı bulmuştu. Erken daha senin için canım.

X