Doğuma Hazırlık bebek mevludu hazirliklari

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bosluk88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
52
12
Merhaba kizlar. Dogumum agustosta olcak ins simdiden mevlutte gelenlere verilecek hediyelikleri dusunmeye basladim. Internette bolca goruyorsunuzdur kadife kumastan saka seklinde lavanta keseleri, dantelli havlular, tul bohca icinde tesbihler, cevsenler... bu sekilde set olusturup hediye etmek istiyorum.buzdolabi susundense bence bunlar daha kalici ve kullanisli.ama gel gelelim fiyatlari cok fazla geliyor 50 kisi gelse 800-900u bulur en az. Malzemeleri kendim alip yapmak istiyorum istanbulda acaba nereden alabilitim bilginiz var mi akil akildan ustindur ya da daha uygina yapabilecegim biseyler tavsiye ederseniz mutlu olurum. Bi de icimdekini disari vurmak istiyorum: bunlar artik girla gidiyor o kdr artti ki yav bzm millet bu kadar zengin mi masallah.biz iki maasla kalkisamiyoruz hazirlara malesef.

canım merhaba erkencisin :) ben eminönünden almayı düşünüyorum daha almadım ama en uygun fiyatlar ve değişik modelleri orada bulabiliriz

Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım,

benim mevlüdüm mayıs sonu gibi olacak inşallah, dolayısıyla bu araştırmaya daha yeni ben yaptım :)
evim çok küçük olduğundan dolayı gelecek kişileri cımbızla seçeceğim, ortalaa max. 30 - 35 kişi olmalı yoksa evde milim yer kalmaz ne gelen rahat eder ne ben...
aldıklarım aşağıda;

mevlütte dağıtmalık;
**eminönünden mutfak için olan el havlularından aldım, iğne oyalı biraz alacarte bir havlu ( 40 Adet - tanesi 4,5 tl )
**el sabunu, oval olan güzellik sabunu diye geçiyor hacı şakirin (paketi 4 TL içinden 5 tane çıkıyor)
** üzeri kur'anlı magnet ( 50 adet - 70 TL )
**lokumlar için küllah ( 50 Adet - 10 TL )
**kendinden işlemeli şerbet bardağı ( pakette 12 adet var 15 tl paketi )

birde doğumda hastaneye gelecekler için hazırladığım hediyeler var;
** sindirella arabalı şeker kutusu ( 24 adet tanesi 1,25 tl )
** masa üzeri kağıt tutmacı bebekli ( 24 adet tanesi 1 Tl) ( özellikle iş arkadaşlarım için düşündüm bunu )
** bebek figürlü tepside çikolata ( 1 kilosunu 95 Tl ye yaptırdık ortalama 45/ 50 adet var içinde)

bu hediyeleri koymak için puantiyeli kağıt torba ( 1 pakette 25 adet var 15 TL paketi )

bunları süslemek için de;
kurdela, inci, çiçek vs. aldım....

umarım biraz fikir olur.

Eklentiler

• 50-pcs-lot-New-arrival-font-b-Cinderella-b-font-Royal-Carriage-Design-Personality-Wedding-Favor.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 1.442
çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için. fiyatlar düşündüğümden de uygun gibi. inşallah ben de birara gideyim eminönüne. tam olarak neresinden alabilirim peki? şark han havuzlu han fln diye birşeyler duydum ama...

ha bi de ikram olarak böyle gün yapar gibi kek pasta börek poğaça tarzı çeşit çeşit hazırlananlar var. böylesi daha şık ve güzel duruyor ama daha zahmetli gibi. bikaç yerde de tavuklu pilav ayran tulumba/baklava yapanları duydum. siz ne düşünüyorsunuz?

Ben açıkçası oğlum için akika kurbanı kestirmek istiyorum niyetim bu yönde ama inşallah olur. O yuzden pilav et ayran tatlı şeklinde mevlid yapacağım. Gelenlerede hediye olarak bebek şekeri vereceğim. Çok masraf etmeyeceğim o yuzden çünkü kendi evimiz için mevlid yaptığımda eşimin ailesi tarafından çok tantana oldu o yüzden.

bende kızım için akika kesmeyi düşünüyorm mevlitte yapmak en mantıklı ama sanırım herkes bilmiyor akika kesmeyi.

eminönünde kurukahvecinin sokağında boylu boyunca bebek malzemeleri satan dükkanlar mevcut. orada birçok çeşit bulabilirsin, havluyu ise kürkçühan'dan aldım.

mevlidde sadece et-pilav-tatlı-ayran vereceğim.
adı üzerinde mevlid... gün değil :)
önden şerbet ve lokum ikramı, sonra pilav en sonrasında ise hediyeleri vermeyi düşünüyorum

evet akika pek bilinmiyor malesef bilinse de genelde erkek çocuk iiçin sanılıyor sadece. benim bildiğim kız için de kesilir. bizim mevlüt kurban dönemine denk gelir sanırım o yüzden hem akika hem kurbana belki yetişemeyiz ama tavsiyelerinizle biraz daha rahatladım gibi. doğru diyosunuz gün değil hem tavuklu pilav falan daha pratik olur inşallah.

Benimde ağustosta olucak doğunun allhın izniyle bende lavanta keseleri dağıtmak istedim hazır almaktansa kendim yapnak için malz aldım ve yavaş yavaş yapmaya başladım kumaşıda kendim aldım diktim sonra dantel diktim inanın hazır 7,5 tl istediler tanesine ben uyguna mal ediyorum bu şekilde :)

Eklentiler

• 20150404_114015.jpg
    161,2 KB · Görüntüleme: 713
Gayet guzel olmus.eline saglik.

Gmzuls cok guzel olmus eline saglik. Ben de gecenlerde ilkbdefa bi bebek mevludune katildim. Biraz olsun fikir olustu bende de.hediye olarak da ins.sabundan bebek patigi yapip asetat kutulara koyup hediye etmeyi dusunuyorum.

En güzeli bebeğin başı gözü hayrına akika kestirmek.Nazardan kazadan beladan korusun Rabbim yavrularımızı.

Mevlütte de bence birer süslü bebek şekeri,lohusa şerbeti dağıtılsa yeter.İkramlık olarak da duruma göre değişir.

İster et pilav, şerbetli tatlı ayran ve de börek, istersen de diğer çay saatinde sunulan tarzda.Ama şimdi şirketler var bunu ayarlatıyorsun köpük tabldotta servis ediyorsun.Yorulmuyorsun da ne güzel.

Gmzuls cok guzel olmus eline saglik. Ben de gecenlerde ilkbdefa bi bebek mevludune katildim. Biraz olsun fikir olustu bende de.hediye olarak da ins.sabundan bebek patigi yapip asetat kutulara koyup hediye etmeyi dusunuyorum.

Sabunlarda güzel oluyor canım abimin nişanına yapmıştım sabun

bence organizasyonunuz daha sade ve manalı, konuda geçen mevlit bebeğin kaçıncı ayında yapılıyor, diş çıkarırken mi? bizim buralarda daha yeni yeni adet oluyor bebek mevlütleri :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…