Bebek Beslenmesi Bebek mamasi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Duygu97

🌼🌼
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
1.091
3.360
133
Merhaba hanimlar size bi sorum olacak kendi cocugum degil ama komsumuzun cocugu var 1 aylik kendi cocugum gibi severim cok agliyo annesinin sütu yok mama veriyo ama aptamil ben gaz yapiyo diyorum yok diyo sonradan belki diger mamalar pahali diye sadece onu alabiliyo dedim bilmiyorum cok uzuluyorum yarin gidip baska mama alicam bebege kendim alicam durumlari yok cunku burda marka vermek dogru olmaz bana özelden hangi mama iyi yazar misiniz ?Bu konuda tecrubeli degilim etrafimda cok yeni dogan bebek var hepsinin anne sutu var o yuzden dedim bilse bilse kk üyeleri bilir

Mama her bünyede farklı etki gösterir gaz yapıyor diye genel bir tespit olmaz.
Ayrıca aptamil ucuz mamalardan da değil.
Öncelikle keçi sütü mamalarını öneririm, golden goat, caprita vb.
Bulunamıyorsa hipp combiotik, sonrasında aptamil.
Mama sıralamam budur benim.

Ayrıca karışmanız ne derece doğru?

Merhaba hanimlar size bi sorum olacak kendi cocugum degil ama komsumuzun cocugu var 1 aylik kendi cocugum gibi severim cok agliyo annesinin sütu yok mama veriyo ama aptamil ben gaz yapiyo diyorum yok diyo sonradan belki diger mamalar pahali diye sadece onu alabiliyo dedim bilmiyorum cok uzuluyorum yarin gidip baska mama alicam bebege kendim alicam durumlari yok cunku burda marka vermek dogru olmaz bana özelden hangi mama iyi yazar misiniz ?Bu konuda tecrubeli degilim etrafimda cok yeni dogan bebek var hepsinin anne sutu var o yuzden dedim bilse bilse kk üyeleri bilir
Bebelac gold benim kızda gaza cok iyi geldi canım

Mama her bünyede farklı etki gösterir gaz yapıyor diye genel bir tespit olmaz.
Ayrıca aptamil ucuz mamalardan da değil.
Öncelikle keçi sütü mamalarını öneririm, golden goat, caprita vb.
Bulunamıyorsa hipp combiotik, sonrasında aptamil.
Mama sıralamam budur benim.

Ayrıca karışmanız ne derece doğru?
Şöyle söylim daha 20 yasinda ilk cocugu ailesi falan kimsesi yok henüz eski tellerden kullaniyor oturdugu evde esinin dayisi vermis maddi durumu pek iyi deil sürekli benden biseyler arastirmami istiyo bi kac kez suriyelilerden kilo isi bez aldi cocuk pisik oldu hep bez aldim bi kac kez ama bende zengin bi insan degilim elimden geldigince yapmaya calisiyorum

Şöyle söylim daha 20 yasinda ilk cocugu ailesi falan kimsesi yok henüz eski tellerden kullaniyor oturdugu evde esinin dayisi vermis maddi durumu pek iyi deil sürekli benden biseyler arastirmami istiyo bi kac kez suriyelilerden kilo isi bez aldi cocuk pisik oldu hep bez aldim bi kac kez ama bende zengin bi insan degilim elimden geldigince yapmaya calisiyorum
Allah senden razı olsun demek için geldim mama konusunda hiç bir fikrim yok hiç mama kullanmadım çocuklarımda ama bende Aptamil ucuz bir mama değil diye biliyorum

Eğer az da olsa sütü varsa kadinin süt arttirici şeyler de yardımcı olabilirsiniz

Evde süt icin tüketebilecegimiz bir çok şey var

Şuan ramazan tam zamanı hurma çok güzel süt yapar bol bol su ...

İnşallah bebek de doyar ama bu dönemde bebek doysada aglayabilir bunu da göz önünde bulundurun

1 aylık sağlık ocağı muayenesinde yeterli kilo almışsa korkmaya gerek yok :))

J
Allah senden razı olsun demek için geldim mama konusunda hiç bir fikrim yok hiç mama kullanmadım çocuklarımda ama bende Aptamil ucuz bir mama değil diye biliyorum

Eğer az da olsa sütü varsa kadinin süt arttirici şeyler de yardımcı olabilirsiniz

Evde süt icin tüketebilecegimiz bir çok şey var

Şuan ramazan tam zamanı hurma çok güzel süt yapar bol bol su ...

İnşallah bebek de doyar ama bu dönemde bebek doysada aglayabilir bunu da göz önünde bulundurun

1 aylık sağlık ocağı muayenesinde yeterli kilo almışsa korkmaya gerek yok :))
Kadina kendim helva kavurup yedirdim ama yok sütu bebek zaten küçük dogdu 1 ay icinde 600 gr almis dedi annesi üzulüyorum yorumunuz icin tsk ederim 😊

Pardon da en pahalisi o .. evet gaz yapar ben 8 ay kullandım gaz yaptı ama gayet memnundum diyurucuydu .. pahalı olduğu iicn baska mamalar da denedim .. 3 günde bitiyordu bir paket bizim .. başka mamaların tadını sevmedi daha gaz yaptı kabız yaptı derken bimde satılan bebevita yi denedik çok da memnun kaldık o zaman üçte bir fiyatiydi .. şimdi nasıl bilemiyorum.. fiyat olarak da diğerlerine göre uygundu ben kullanırken gaz yapmıyor

Hic gelmiyo bebek emdiginde hani ses cikarya yutma sesi o hic yok sikıyo bi iki damla geliuo sadece
Yutkunma sesi bir gösterge değildir
Memelerdeki sütün göstergesi sıkmak da değildir.
Çocuk 1 aylık olduysa ek gıdaya kadar çişli bezlere bakacak
24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa doyuyordur bebe
Araya mama girdiği için tabi mamayı kademeli azaltarak kesmek lazım
Ayrıca emzik veriyorsa çöpe atsın ve bebeği biberon yerine alternatif yöntemlerle beslesin
Sütü artırmak için sağım da yapması lazım çünkü arada mama da var
Böyle giderse mamaya kaptırabilir bebeği

J

Kadina kendim helva kavurup yedirdim ama yok sütu bebek zaten küçük dogdu 1 ay icinde 600 gr almis dedi annesi üzulüyorum yorumunuz icin tsk ederim 😊
Kuru incir -armut- hurma- bunlar güzel süt yapıyor durumu imkanı varsa denesjn

Eğer stres varsa yaşantısında o da etkiler malesef inşallah herşey yoluna girer 🤗

Yutkunma sesi bir gösterge değildir
Memelerdeki sütün göstergesi sıkmak da değildir.
Çocuk 1 aylık olduysa ek gıdaya kadar çişli bezlere bakacak
24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa doyuyordur bebe
Araya mama girdiği için tabi mamayı kademeli azaltarak kesmek lazım
Ayrıca emzik veriyorsa çöpe atsın ve bebeği biberon yerine alternatif yöntemlerle beslesin
Sütü artırmak için sağım da yapması lazım çünkü arada mama da var
Böyle giderse mamaya kaptırabilir bebeği
Zaten mamayı bırakmak meme yi daha iyi cekmesini sağlayacak guzel beslenme + iyi çekiş kaliteli süt demek :))

Gercekten mi 😂bana cok az geldi bizim ailenin bebekleri cok tosun oluyolar zayif bebek gordum mu gelismiyo diyorum göz alismamis ya
Evet haklisiniz ama ben hep soyle dusunuyorum. Minimum 600 gr almalari gerekiyor ya, her bebek ayni degil iste. diyelim bir bebek karni doyarak 600 gr aliyor, baska bir bebek karni doyarak o 1 ayi gecirdiginde 800 gr almis olmasi gerekiyor. Karisik anlattim ama, mesela bebek ac agliyor vs dr diyor ki aaa ama 600 gr almis normal bu, sutun yetiyor vs anneyi pispislayip gonderiyor. Halbuki cocuk karni doymadigindan agliyor, doyuyor olsa 800 gr alcak mesela 🤷‍♀️

Evet haklisiniz ama ben hep soyle dusunuyorum. Minimum 600 gr almalari gerekiyor ya, her bebek ayni degil iste. diyelim bir bebek karni doyarak 600 gr aliyor, baska bir bebek karni doyarak o 1 ayi gecirdiginde 800 gr almis olmasi gerekiyor. Karisik anlattim ama, mesela bebek ac agliyor vs dr diyor ki aaa ama 600 gr almis normal bu, sutun yetiyor vs anneyi pispislayip gonderiyor. Halbuki cocuk karni doymadigindan agliyor, doyuyor olsa 800 gr alcak mesela 🤷‍♀️
Benim kızım 900-1000 gram alırken eltimin bebegi 1600 alıyordu ayda :KK57:

Gerçekten bünye çok farkediyor hiç tosuncuk bir bebeğim olmadı :D

Öyle bir şey yok, çişli bezlere bakarak anlaşılıyor zaten, ayrıca bebe bu zaten memeden inmemesi gerekiyor, ağlamaktan ve memeden başka bir şey bilmiyor

Back