Bebek kusması

bilgeannem

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2024
793
705
18
35
Merhaba hanımlar,
Bebeğim 3,5 aylık. Beslenme sonrası beyaz çökelek tarzında hafif kusmalar oluyor. Bu ne zaman son bulur? Bebeğimin herhangi bir alerjisi, reflusu yok.

Merhaba hanımlar,
Bebeğim 3,5 aylık. Beslenme sonrası beyaz çökelek tarzında hafif kusmalar oluyor. Bu ne zaman son bulur? Bebeğimin herhangi bir alerjisi, reflusu yok.
Fiskirir tarzda değilse normal diye biliyorum. Sanırım 6 aydan sonra bu durum azalıyordu.

Çok yatırarak değil daha dik pozisyonda besleyip beslenme sonrası mutlaka en az 15 dk dik tutup bekleyin kendisi gazını çıkaracaktır. Gaz da bazen yapabiliyor. Karnına bastırmadan ve nazik haraketlerle yavaşça alıp kaldırmakta fayda varYatırırken de reflü yatağı kullanmak size yardımcı olabilir.

Reflü yatağında yatıyor, emdiği için de kucağımda hafif eğimli pozisyonda tutuyorum zaten.
Bizim olayımız ayağa kalkınca oluyor, gaz çıkartalım diyoruz pat kusmuş oluyor.ya da sıkılıp ağlıyor kucağa alıyoruz pat kusuyor..

Bizimki de aynıydı 9 aylık oldu hala arada kusar öyle. Gayet normal. Bize de emzir dik tut dediler benimki de en çok dik durunca kusardi. Reflü yok demişsiniz ama bence var. Bizimkinde alerjiye bağlı reflü vardı mesela.

Doktora sorduk normal, her bebekte oluyor ilerde geçer dedi.
Reflü durumunu nasıl anladınız? İlk bebeğim tecrubesizlik o yüzden soruyorum

Çok kusması vardı bizimkinin. Önlüksüz birakamiyorduk o derece,habire üstünü değiştirmek zorunda kalıyorduk yoksa. Besin alerjisi vardı zaten kusması için de alerjiye bağlı reflü dedi doktor. 6.ay civarı baya azaldı.

İlk 6 ay bebeklerin çoğunda fizyolojik reflü olurmuş zaten bu arada. Gelişmeyen mide kapakcigindan dolayı olurmuş. O yüzden muhtemelen reflusu var sizininkinde ama kafaya takacak bişey değil doktorunuzun da dediği gibi.

Teşekkürler yorumunuz için. Sağlıkla büyüsün bebişlerimiz

Merhaba ben de sizin gibi diyette yapıyorum ama bulamadık besin alerjisini kakası mukuslu ve gizli kan var diye reflü de var ne yaptınız bunun için acaba

Bizim olayımız ayağa kalkınca oluyor, gaz çıkartalım diyoruz pat kusmuş oluyor.ya da sıkılıp ağlıyor kucağa alıyoruz pat kusuyor..
Kilo alımı iyi endiselenme demisti doktorumuz.
Önlüksüz bir fotosu yok o dönemden,kah fıskırtır kah beyaz pütürlü her türlü kusmugu yasadık 7.aydan sonra düzeldi.

Kusmugu bitti tükürüğü ağız suyu basladı dislerden dolayı önlüğe yine devam etmistik. Saglıkla büyüsün minnak tadını cıkarın bu dönemlerin simdi kocaman genc kız oldu benimki
Diş sürecimiz daha başlamadı ama salyalar oluyor yavaş yavaş. Sağlıkla büyüsün evet geçecek şeyler

Merhaba ben de sizin gibi diyette yapıyorum ama bulamadık besin alerjisini kakası mukuslu ve gizli kan var diye reflü de var ne yaptınız bunun için acaba
Bizde bulamadık. 9 aylık oldu ek gıdayla beraber yavaş yavaş açtım bende diyeti. Hala yemediğim kuruyemiş,kakao ve tahin var. Onun dışında herşeyi yiyorum alerji yapan bişey yok süt,yumurta da dahil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…