- 18 Temmuz 2024
- 793
- 705
- 18
- 35
- Konu Sahibi bilgeannem
-
Fiskirir tarzda değilse normal diye biliyorum. Sanırım 6 aydan sonra bu durum azalıyordu.Merhaba hanımlar,
Bebeğim 3,5 aylık. Beslenme sonrası beyaz çökelek tarzında hafif kusmalar oluyor. Bu ne zaman son bulur? Bebeğimin herhangi bir alerjisi, reflusu yok.
Fışkırma yok, hafif ağız içinde bir kusmaFiskirir tarzda değilse normal diye biliyorum. Sanırım 6 aydan sonra bu durum azalıyordu.
Reflü yatağında yatıyor, emdiği için de kucağımda hafif eğimli pozisyonda tutuyorum zaten.Çok yatırarak değil daha dik pozisyonda besleyip beslenme sonrası mutlaka en az 15 dk dik tutup bekleyin kendisi gazını çıkaracaktır. Gaz da bazen yapabiliyor. Karnına bastırmadan ve nazik haraketlerle yavaşça alıp kaldırmakta fayda varYatırırken de reflü yatağı kullanmak size yardımcı olabilir.
Doktora sorduk normal, her bebekte oluyor ilerde geçer dedi.Bizimki de aynıydı 9 aylık oldu hala arada kusar öyle. Gayet normal. Bize de emzir dik tut dediler benimki de en çok dik durunca kusardi. Reflü yok demişsiniz ama bence var. Bizimkinde alerjiye bağlı reflü vardı mesela.
Çok kusması vardı bizimkinin. Önlüksüz birakamiyorduk o derece,habire üstünü değiştirmek zorunda kalıyorduk yoksa. Besin alerjisi vardı zaten kusması için de alerjiye bağlı reflü dedi doktor. 6.ay civarı baya azaldı.Doktora sorduk normal, her bebekte oluyor ilerde geçer dedi.
Reflü durumunu nasıl anladınız? İlk bebeğim tecrubesizlik o yüzden soruyorum
İlk 6 ay bebeklerin çoğunda fizyolojik reflü olurmuş zaten bu arada. Gelişmeyen mide kapakcigindan dolayı olurmuş. O yüzden muhtemelen reflusu var sizininkinde ama kafaya takacak bişey değil doktorunuzun da dediği gibi.Doktora sorduk normal, her bebekte oluyor ilerde geçer dedi.
Reflü durumunu nasıl anladınız? İlk bebeğim tecrubesizlik o yüzden soruyorum
Teşekkürler yorumunuz için. Sağlıkla büyüsün bebişlerimizİlk 6 ay bebeklerin çoğunda fizyolojik reflü olurmuş zaten bu arada. Gelişmeyen mide kapakcigindan dolayı olurmuş. O yüzden muhtemelen reflusu var sizininkinde ama kafaya takacak bişey değil doktorunuzun da dediği gibi.
Merhaba ben de sizin gibi diyette yapıyorum ama bulamadık besin alerjisini kakası mukuslu ve gizli kan var diye reflü de var ne yaptınız bunun için acabaÇok kusması vardı bizimkinin. Önlüksüz birakamiyorduk o derece,habire üstünü değiştirmek zorunda kalıyorduk yoksa. Besin alerjisi vardı zaten kusması için de alerjiye bağlı reflü dedi doktor. 6.ay civarı baya azaldı.
Kilo alımı iyi endiselenme demisti doktorumuz.Bizim olayımız ayağa kalkınca oluyor, gaz çıkartalım diyoruz pat kusmuş oluyor.ya da sıkılıp ağlıyor kucağa alıyoruz pat kusuyor..
Hapı yuttuk 7.aya kadar tüm kıyafetlerimiz kusmuk desenizeKilo alımı iyi endiselenme demisti doktorumuz.
Önlüksüz bir fotosu yok o dönemden,kah fıskırtır kah beyaz pütürlü her türlü kusmugu yasadık7.aydan sonra düzeldi.
Kusmugu bitti tükürüğü ağız suyu basladı dislerden dolayıHapı yuttuk 7.aya kadar tüm kıyafetlerimiz kusmuk desenize
Ek gıdaya geçince bitiyorMerhaba hanımlar,
Bebeğim 3,5 aylık. Beslenme sonrası beyaz çökelek tarzında hafif kusmalar oluyor. Bu ne zaman son bulur? Bebeğimin herhangi bir alerjisi, reflusu yok.
Tutmuyor her yolu denedik babasıylaBen emziğe alştırıp atlatmıştım bu durumu
Diş sürecimiz daha başlamadı ama salyalar oluyor yavaş yavaş. Sağlıkla büyüsün evet geçecek şeylerKusmugu bitti tükürüğü ağız suyu basladı dislerden dolayıönlüğe yine devam etmistik. Saglıkla büyüsün minnak tadını cıkarın bu dönemlerin simdi kocaman genc kız oldu benimki
Umarım geçer, çocuğa da yazık pamukçuk olur diye sürekli her kusmada ağız temizliği yapıyorumEk gıdaya geçince bitiyor
Bizde bulamadık. 9 aylık oldu ek gıdayla beraber yavaş yavaş açtım bende diyeti. Hala yemediğim kuruyemiş,kakao ve tahin var. Onun dışında herşeyi yiyorum alerji yapan bişey yok süt,yumurta da dahilMerhaba ben de sizin gibi diyette yapıyorum ama bulamadık besin alerjisini kakası mukuslu ve gizli kan var diye reflü de var ne yaptınız bunun için acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?