• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebek kusarsa?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

jelibonbon

kötüyüm ben kötüyümm:(
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
172
2
96
İstanbul
arkadaşlar bebekler emdikten 10 dk.sonra kusarsa tekrarmı emzirmek gerek.sürekli kusuyor benim oğlum.süt yetmiyor,napıcamı şaşırdım.

benim bildiğim fazlasını kusar.
bir de hemen kaldırmıcan .öyle kucağında yatsın bir süre.10 dk. kadar.
bir de karnına bastırmıycan.
benim kızım hala karnına bastırsan yanlışıkla kusar.
bebek küçükken burda okumuştum biri,gazını almak için karnına bastırıyorum demişti.denedim ve kustu tabi.telaşlandım niye kustu filan,bi arkadaşım tel de söyledi,kesin karnına bastırmışsındır diye.doğru cevaptı.

evet karnına bastırınca kusuyoda hiç kaldırmasamda kusuyo.mesela hıçkırık tutunca kusuyor.kusunca acıkıyormu onu merak ediyorum.sürekli emziriyorum süt bittiyse mama veriyorum.obez yapcam çocuğu:(

valla anlıyorumiinsanın tek amacı nasıl beslerim,aç kaldı mı vs. oluyor.
benimki küçükken - şimdi çok büyüdü ya hahhahahah- gece beslenir sabaha kadar uyurdu,şimdi ise uyurken mızırdanıyor,mama veriyoruz bir iki kez.ve hayıflanıyoruz aç bırakmşız önceden diye,ama büymedi mi büyüdü, o zaman da uyku lazımdı demkki sesi çıkmıyordu.
biz başlarda bir doktora gidiyorduk alabildiği kadar ver diyordu.doyunca almaz zaten,doktor değiştik o da bebek doydugunu bilmez dedi,hangisine inanacağımı şaşırdım,ne deyim açsa ağlar zaten,emiyorsa ver gitsin.

cnm benım oğlumda 1.5 aylık surkelı kusuyor her emdıkten sonra yatarken falan dun doktora goturdum en sonunda reflu dedıler ılac verdı doktor sende ıstersen bı doktora gotur takıp et eger azalmazsa gecmıs olsun cnm

bende kusunca bir süre beklemek gerek diye biliyorum
hemen beslememk gerekiyor yani
ama ne kadar doğru bilemem

Kusmaması için emzirdikten sonra yüzü omzuna gelicek şekilde dik olarak bir süre beklemen lazım diye biliyorum.Bir sitede bir doktor bahsediyordu benim oğlum pek kusan bir tip olmadığından sadece duyduğumu aktadım.Birde hıçkırığın bizim doktorumuz gazdan kaynaklandığını söylemişti.

Çınarda pek sever yediklerini iade etmeyi. Emzirdikten sonra sevhan arkadaşımın dediği gibi omzuna koy. Saat yönünde elini kuzucuğun sırtında gezdir ve gazını çıkar. Emdikten hemen sonra çıkarıyorsa ve süt kesiği şeklindeyse fazlasını çıkarıyordur. Günde 5 kereye kadar normal diyorlar. Ama eğer fışkırırcasına çıkarıyorsa pediatristine danış derim. Anlattığına göre sorun yok.Kustuktan sonra emzirmene gerek yok.

Geçen hafta benim bebeğim de çok kustu. Fışkırarak kusuyordu. Hemşire kusunca yeniden ver dedi. Zaten kızım da emmek istiyordu bir yarım saat sonra. Biz telaşlanıyoruz ama onlar kendi düzenlerini kuruyor ve bize tüm cevapları veriyorlar aslında.

benim kızım hala kusuyor.kilo alımı iyiyse sorun olarak görmüyor dr lar.demekki doyuyor ki büyüyor diyor.artık ben önlük yetiştiremiyorum kızıma ama kilosu normal olduğu için ilaç bile vermediler bize.
emzirdikten sonra gazını mutlaka çıakrmalısın ve hemen hareket ettirme bebeğini.sütün çok fazla geliyor da olabilir.

geçmiş olsun arkadaşlar.bebekler kusarlar ama nasıl kusuyor fark ediyor.peynirimsi -sutu yaradı demek ,fazlalıgını atıyor veya gazı var.doktor bize boyle soyledi.ve çok sık emzirdigim için daha çok kusuyordu.3 saate bir dedi.onun için emzige alıstırdım.simdi iyiz cok sukur.yalnız kiloya dikkat etmek lazım.eger kilo alıyorsa, bir sorun degil.sadece gazı iyi çikartmaya bak veya gaz giderici ilaç kullan.sevgiller

Back