• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebek kahvaltısına nasıl peynir koyuyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pioner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
122
1
96
Ankara
kızlar 6 aylık bebeğim var. Kahvaltıya yeni başliycaz. kahvaltısına konulan peynirin tuzsuz olması gerektiğini biliyorum ama ne çeşit peynir koyuyorsunuz? marketten alınan yağlı beyaz peyniri mi yoksa kalsiyumu daha çok olan lor peyniri veya çökelek gibi peynirleri mi tercih etmeli?bilgilendirirseniz sevinirim. Bir de emziriyorsanız emzirdikten sonra mı kahvaltısını veriyorsunuz yoksa önce mi?kahvaltı olarak ne hazırlıyorsunuz?

kizim 9 aylik kahvaltiiya 7 aylik oldugunda baslamistim.emmedigi icin sabah 6 yada 7 gibi kalkinca devam sütü veriyorum.tekrar uyuyor.saat 10 gibi kahvaltisini yapiyor.1 dilim cicibebe bebek ekmegi,1 tatli kasigi labne peynir,1 tatli kasigi pekmez,un gibi ogutulmus ceviz,gun asiri yumurta sarisi,devam sutuyle karistirip yediriyorum.bazen ekmek yerine cicibebe biskuvi ve tahilli kasik mamasi koyuyorum.bazen de tek tek yediriyorum.kahvaltiyi yeni vericeksen eger yumurtayi 1 cay kasigindan baslayarak arttirarak verebilirsin.sadece sarisini yemeli.1 yasina kadar beyazi yasak cunku.

ben de muz, labne ve pekmezi karıştırıp veriyorumç gün aşırı da yarım yumurta sarısı yediriyorum. peynir benim kafamda da soru işareti. lor denemeyi düşünüyorum.

cevaplarınız için teşekkür ederim.dr un bize verdiği broşürde de labne yazıyor. ama sanki bana fazla yapay gibi geliyor. niye labneyi önermişler ki acaba?tuzsuz diye mi? daha besleyici hangi peyir denenbilir ki?

Canım labne verebilirsin veya kendi yediğiniz beyaz peyniri suda bekletip verebilirsin. Lor ben hiç vermedim ama olabilir. verdiğin peynirin tuzsuz olması önemli. Şöyle bir şey de var peynir çiğ sütten yapıldığı için bir yaşından önce pek önerilmiyor. Ben çok az veriyorum bol bol yoğurt yediriyorum kalsiyum alsın diye.

cevaplarınız için teşekkür ederim.dr un bize verdiği broşürde de labne yazıyor. ama sanki bana fazla yapay gibi geliyor. niye labneyi önermişler ki acaba?tuzsuz diye mi? daha besleyici hangi peyir denenbilir ki?

labnenin hangi cesidi yesil olan mı mavi olan mı?????

ben labneyı pek dogru bulmuyorum vermeyı.
evde kendınız bebegınıze yogurt yapıyosanız yarısını peynıre cevırebılırsınız ben sımdılık kendım lor yaptım onu verıyorum lor cok faydalı bı peynır cesıdıymıs.
yada kecı peynırı bence.

Ben de labne veriyorum, tuzsuz ve yemesi bebek için kolay olduğu için dr öyle önermişti; ancak labne vermek sitemezseniz beyaz peyniri akşamdan suya koyup tuzunu çıkarıp sabah öyle yedirin.

ben labneyı pek dogru bulmuyorum vermeyı.
evde kendınız bebegınıze yogurt yapıyosanız yarısını peynıre cevırebılırsınız ben sımdılık kendım lor yaptım onu verıyorum lor cok faydalı bı peynır cesıdıymıs.
yada kecı peynırı bence.

lor peynirini nasıl yapıyorsun?

bende loru evde kendim yapiyorum tek ögünlük günlük yapiyorum geceden yarim cezve sütü kaynatiyorum kaynr kaynamaz icine bi tatli kasigindan az üzüm sirkesi koyup 2 dakka daha kaynattigin zaman peynir oluyo zaten suyu kaliyo bitek sütün.. onuda cay süzgecinde 5 dakka bekletiyorum. lor peyniri sabaha bebeginze verilmek üzere hazir :))

evde kendım yogurt yapıyorum bazen sulu oluyo bazen tutmuyor ocaga koyuyorum kaynatıyorum kaynamaya baslayınca ıcıne azcık lımon veya tuz ben tuz atmıyorum bebege dokunur fazla gelır dıye sonra kesılıyo suuzyorum bır kac kere kalan katı kısmı soyugunca buzdolabına koyuyorum katılasıyo ıyıce tadıda guzel oluyo bızde yıyoruz bazen.

benim oğlum da 7 aylık,biz kahvaltıda keçi peyniri veriyoruz bikaç saat suda bekletiyorum tuzu gitsin diye,kahvaltısına katıyorum.karadut pekmezi,yumurta sarısı,un haline getirilmiş kabak çekirdeği,bebek ekmeği ve peynir.mamanın içine katıyorum bunları

pınar labneyle basla canım daha sonra yavas yavas aromalı peynırlerden ver mesela beyaz peynır al sıcak suda bıraz beklet sonra ver..ama ben epey labne peynırı kullanmıstım

Back