Gebeliğe Hazırlık Bebek isteği ve adet düzensizliği

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

BlairWaldorf_23

Be your own hero !
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
538
406
303
Almanya
Merhaba hanımlar, biz eşimle artık çocuk sahibi olmak istiyoruz. Doğum kontrol hapını yaklaşık 3-4 ay önce bıraktım.
Yumurtlama takip etmeye çalışıyorum ama adet düzensizliğim var.
Doktor ultrason sonrası yumurtalıklarda sorun yok, daha erken dedi ve herhangi bir tahlil yapmadı.
Aynı sorunu yaşamış olan var mı? Neler yaptınız düzelmesi için veya doktorunuz hangi tahlil ve tedavileri yaptı?

Bende aynı durumdan müzdaripim. Yaklaşık 5 aydır çocuk istiyoruz.. âdetlerim düzensiz diye doktora gitmiştim. Hormonlarımdan birisi yüksek çıkmıştı.
Doktor alttan muayene ile gebeliğe engel bir durum görmediğini söyledi.
Ama bence o yüksek olan hormon gebeliğe engel teşkil ediyor.. hemde düzensiz adete.
Normalde 25 şubatta adet olmam lazımdı. Acaba hamile miyim ? Düşüncesi bile boş geliyor Şuan bana çünkü zaten 2 3 gün geç ya da 2 3 gün erken adet görüyorum..

Bu arada sen benden farklı olarak doğum kontrol hapı kullanmışsın. Korundugun için Yumurtaliklarin tembellesmis olabilir. Yumurtaliklarin da o sıvıya bir alışma süresi varmış. Düzensizlik de o yüzden olabilir canım

Bende de alttan muayene edip hamileliğe engel bir durum görünmüyor dedi. Ama adet düzensizliği için kan tahlili yapmadı. Şimdi başka doktora mı gitsem diye düşünüyorum. Aynı doktora tekrar gitsem, hapı bırakalı fazla olmadı, düzene oturması için biraz daha bekle diyecek büyük ihtimalle.
Şu anda kanama varken de gitmek istemiyorum zaten. O yüzden fikir alayım, belki benzerini yaşamış olan vardır dedim.
Açıkçası bebek illa bu ay olsaydı düşüncesi değil de adetin bir türlü düzene oturmaması tedirgin ediyor beni. Sebebini bulmamak ve bunun için bi şey yapmamak çocuk hayalini de her ay bir daha ertelemek anlamına geliyor.

Kafanın rahatlamasını istiyorsan başka bir doktordan randevu al hormon testi yaptirmak istiyorum de yaptır. Çünkü hormon testi çok önemli.
Ona göre bir çözümüne bakarsın. Hatta ihmal etme derim randevu alıp en kısa zamanda git.
Alttan muayene ile kan tahlilinde çıkanlar aynı olmuyor

Bende bundan 2 ay önce adet düzensizliği için dr gittim kan tahlili istedi ultrasondan bakti işte. Kanda tsh yüksek çıktığını ve kist olduğunu söyledi. Adet sökücü verdi. Tsh için dahiliye gittim. Tsh gebeliğe engel oldgunu ve bebek olsa o bezlerin iki kişye yetmeyeceğini söyledi dr. Ilaç verdi şükür normale düşürduk ama ilacı devamlı kullanıyorum. Ama yine adetlerim düzensizdi bu sefer başka dr gittik. Ona ilk dr dediklerini anlattım oda ultrasonla baktı kist yok oldgunu söyledi. Oda yine adet sökücü verdi yolladı gel dedi ama dr gitmis. Bu sefer il dışında bi dr gttik alttan muayane etti klomen verdi.5 gün sabah akşam kullan 1 martta gel dedi. Sizde bi kan tahlili filan verseniz

Aynen doğru diyosun

Ben korunmayı bırakmadan önce dr gittim smear testi vajinal ultrason ve kan testleri yaptı herşey temiz dedi ama biz korunmayı bırakınca adet duzensizligim ve tüm hamilelik belirtilerini yaşamaya başladım her ay negatifleri görünce vücut stresim arttı hormonlar dengesizlesti . Soğan kürü yapmak istedim 4 gün uyguladim ama midem çok kötü olunca bırakmak zorunda kaldım. Sonra çok araştırma yaptım ve Agnucaston kullandığım hayıt tohumu konsantresi bitkisel bir hap hormonları düzenliyor prolaktini düşürüyor ve adeti düzenliyor rahmi temizleme özelliği de var bununla birlikte incir kürü ve havuç kürü yaptım. Aynı ay hamile kaldım bence siz önce farklı bir dr a gidip genel kontrolden geçin çünkü eğer bariz bir durum varsa erken teşhis her zaman önemlidir .hem vücudunuzdaki eksiklikler tespid edilir ve ona göre vitamin takviyesi vs yapılabilir .

Teşekkür ederim yorumlarınız için hanımlar. Ben de ikinci bir doktora gitmeyi şu durumda daha mantıklı buluyorum.
En azından belki bir şeylerden tamamen emin olabilirim. Ben Almanya'da yaşıyorum. Bana mı denk geliyor bilmiyorum ama doktorlar hep umursamaz davranıyor
Daha hapı yeni bıraktın sürer daha diyip göndermek çok da mantıklı gelmiyor bana.
Anlamıyorum bu tavırlarını

Bir de yukarıda belirtmemişim , hapı bıraktıktan sonra 2 defa adet oldum ve ikisi de 28 değil 39 günün sonunda geldi.
Doktor da demek ki senin döngün daha uzun sürüyor, herkes 28 günde bir adet olmaz dedi. Doktorun hesabına göre yine aynı şekilde adet olmam için 11 gün daha vardı, fakat bende dünden beri lekelenme var. Anlam veremiyorum şimdi tüm bunlara, demek ki üst üste o kadar geç ve aynı zamanda gelmesi tesadüfmüş. Bugün 29. gün olduğuna göre ??

Canım dediğim gibi hormonal bir sıkıntı yoksa doğum kontrol hapini bıraktıktan sonra düzene girmesi 3 ilâ 6 ay arasında sürebilir. Hemen paniğe kapılma. En net cevabı hormon testi verecektir zaten.

Kızlar 3 aydan 3 aya duzensız adet goren bırı olarak korunmayı bıraktıgım ay hamile kaldım.umarım umut olur sızede.hormonal yada pko yoksa nasıbınızı beklıyorsunuzdur.zamana bırakın.stres ten uzak kalın.ben ılk ay olacagını hıc dusunmemiştım.beklemıyordum.belkıde beklemedıgım için cabuk olmustur.

Evet, düzene girmesi sürebilir haklısınız. Dediğim gibi, doktorun hiç tahlil yapmadan demek ki seninki böyle diyip kafasına göre ovulasyon tarihi belirleyip söylemesi başta çok makul gelmişti, şimdi kafam tamamen karıştı. En iyisi tahlil yaptırıp, bir sıkıntı yoksa akışına bırakmak.
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah. Çok teşekkür ederim.

Adetleriniz doğum kontrol hapı ile düzelmez. Hiç bir tıbbi ilaç düzene sokmaz. Hele ki pco varsa. Soğn kürü deneyin ya da hayıt tohumu kullanmayı düşünebilirsiniz.

Adetleriniz doğum kontrol hapı ile düzelmez. Hiç bir tıbbi ilaç düzene sokmaz. Hele ki pco varsa. Soğn kürü deneyin ya da hayıt tohumu kullanmayı düşünebilirsiniz.
Soğan kürü nasip benimde düzensiz kaçtır dr gidiyorum yok yani aynı

Benimde 2 aysa bir adetlerim. Ağzın bal yesin. Keşke hemen olsa ama 1 yıldır 4 aşılama oldu yok, yine yok

Arkadaşım ben 4 ay hayıt hapı kullandım. 1,5 yıl saati saatine adet gördüm. Ne zaman çocuk istemeye başladım yine bozuldu
Hadi ya. Ben ilk dr adet düzensizliğim için gittim işte tsh 5kusur cıktı baya yüksek dedi. Onunda etksi var dedi. Neyse onu normale dondu. Adet sökücü verdi hasta oldum yine 2 ayı geçti olmadm. Başka dr gttik çocukta dusunuyoduk. Oda alttan muayane etti klomen verdi .cuma dr gidecem bakalım nolacak.

Arkadaşım adet düzensizliği varsa düzene sokup gebe kalacağım diye uğraşma. Zaten yumurtlama zamanında olmadığı için adet düzenimiz yok. Sen klonun kullan başlangıç tedavisi bu. Klomenle hiç yumurtlama olmuyorsa o zaman iğneli tedaviler onlar çok sonra. Umarım hemen gebe kalırsın.

Cumaya gidim belli olcak. Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…