- 7 Mart 2024
- 186
- 425
- 29
-
- Konu Sahibi tasprenses1
Hayırlı olsun pozitif görünüyor. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. İş konusunda yorum yapamayacağım bilgim yok. Bebek kısmetiyle geliyor olarak yorumladım ben
Hemen bildirmeyin tabi ki, sağlıkla gelsin inşallah ama her şey olabilir gebelik süreci 9 ay malum. 3 ayı doldurmadan söylemeyin derim.
Ben 3. Ayda söylemiştim, 3 aya kadar riskli zaten önden söylemeye gerek görmedim
zaten çalıştığınız işte 3. ayda söyleyebilirsinizBen 3. Ayda söylemiştim, 3 aya kadar riskli zaten önden söylemeye gerek görmedim
bence bıldırmeyın ne alakası var kı uc ay zorlanmazsanız zaten evde calısacaksınız. bende dört yıldır homeofıce calsııyorum bızım sırkettekıler patır patır ıkıncıye doğurdu ve sadece dogum ıznıne cıktıay ofis sonrasında home office geçebileceğim bi iş şimdi hamilelik olursa hemen bildirmeli miyim?
Evet ben yeni başlanıldığını sonradan okudum, yeni birini işe alsak ve peşine 4 ay (en az) izne çıkacağını öğrensem hukuken bi hakkımız yok sanırım ama ekip yöneticisi olarak zorlanırım ben de, zaten bi oryantasyon/alışma 2 ay sürüyor peşine 4 ay sonra izne çıkmak zorlayacaktır işverenizaten çalıştığınız işte 3. ayda söyleyebilirsiniz
ama yeni girilen iş için bu etik bulunan bir durum değil.
Ben de yasal bir süre var mı bilmiyorum ama 3-4 ay aralığında iş yerime bildirmiştim.İnterneti kurcaladım biraz yasal bildirme süresi diye bir şeye denk gelmedim bende. İşe girerken biliyordun söylemedin güven sarstın vb şeyleri de duymak istemiyorum açıkcası.
Allah korusun 8. Haftada diyelim ki düşük oldu, işten niye olacakmışsınız ki ? Bence söylemeyin. Zaman geçsin testler yapılsın sonra bildirirsiniz
Dogru olan soylemek tabi ki adamlar plan program yapip ona gore alim yapiyorlar. Ama su da var ki sirketler calisanlara karsi ne kadar etik?
Proje teslim zamanlari sayisiz mesailer, acil cikan sorunlarda gecenin bir vakti calismalar. Bir suru emek verdigim is yerim beni kuculmeye gidildigi icin 1 dk icinde tum hesaplarimi kapatarak cikardi. Demedi hic bu kiz da cok emek verdi diye ama ne kadar yalaka, is bilmez varsa kaldi. Bahsettigim sirket de cok bilindik bir yer, oyle kendi halinde bir yer degil.
Kurumsal firmalarda inan bunlar çok yaşanan şeyler. Ufak ofis olsa dediğin mantıklı. Ama zaten 12. Haftadan sonra seni maksimum çalıştırabilecekleri saat bile belii. Hiç öyle streslere girme. Ekip arkadaşların gıcık olur en fazlaBahsi geçen firma Türkiye'nin çoğu ilinde istihdam sağlayan sürekli personel alan bir firma yapacağım işi de sadece ben yapmayacağım yani benim üzerimden bir plan ile ilerleme sağlanmayacak tabiki her çalışanın eğitimi vs illa ki bir emek var ortada. Yaklaşık 10 yıllık iş deneyemim var. Hamileysen biz söylemeden istifa yaz diyen yöneticiye bile denk geldim.