Bebek Ile temas

Ssyars

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2019
50
8
6
28
Arkadaşlar merhaba,daha öncede buna benzer konu açmıştım. Ben 36 haftalik hamileyim, kismetse yakinda dogum yapacagim. Ilk cocugum olduğu için ve boyle bir döneme denk geldigi icin cok tedirginim. Sorum sizlere şudur. Doğumdan sonra aile dışında ziyaretci kabul etmeyecegiz. Bebegimizi aile büyükleri anneanne babaanne dedeler ve teyze hala kucagina almak istediginde sizce vermeli miyim (eller yikanip) yoksa siz olsanir kimsenin kucagina vermez miydiniz? Çok kararsizim kalp kirmadan nasil almayin denir sonucla onlarinda cani kani bilemedim yol gosterin. Soz konusu es ailesi olunca cekiniyorum

Benim bebeğim doğduğunda ilk vaka çıkmıştı.. 20 gün küvezdeydi zaten korona yüzünden yenidoğan yoğunbakıma bizi bile almadılar. Çıktığı zaman küçük olduğu için kaynvalidem yıkadı (altlı üstlü oturuyoruz) ama maskeli ve elleri yıkanmış bir şekilde.. Ben bile bir süre müaskeli durdum yanında. Normalleşmeye başlayınca anneannesi dedeisi gördü oğlumu.. o da köydeydiler vaka yoktu orada biz gittik.. anneanne, babaanne, dedeler yakın temas kurdu. bizden başka diğer kişiler uzaktan baktı.. hatta merak edenlere balkonden gösterdim sadece.. Yani ben böyle yaptm..

Bu arda yazmayı atlamışım.. Hayırlı olsun sağlıkla doğsun inşaALLAH..🤲🥰

Biz vermedik kucaga,ben eşime tembihledim,sen soylersin dedim karsidan baktilar sadece,eşim bile yeni dogunca pek kucagina alamadi işe gidip geldigi icin ne olur ne olmaz dedik.

Suan biraz daha normallestik diye cok kati olursam kırılırlar diye cekiniyorum. Belki tek seferlik alirlarsa birsey olmaz yani iyi yönünden bakmaya calisiyorum. Ama herkes cok titiz bu konuda yani her anne , ben abartmiyorum anlasilan

Suan biraz daha normallestik diye cok kati olursam kırılırlar diye cekiniyorum. Belki tek seferlik alirlarsa birsey olmaz yani iyi yönünden bakmaya calisiyorum. Ama herkes cok titiz bu konuda yani her anne , ben abartmiyorum anlasilan
Tabiki de abartmıyorsn.. ben babam eve gelip bebeğe dokunacağı zaman ilk önce ellerini yıkadın mı diye soruyorum.. eşim eve gelince üstünü başına çıkartıp kirliye atar duş alır çocuğa öyle dokunur. Bunda üzülecek, kırılacak birşey yok..Daha yeni doğan o bağşıklığı zayıf.. Ben 1 ay oldugu odadan bile çıkartmamıştm

Bence ellerini yüzlerini yıkayıp maske ile kucaklarına alabilirler. Gerekirse kucağa alacak kişinin üzerine bir örtü serin kıyafetine de temas etmesin. Hayırlı doğumlar diliyorum 🙏🏼

Back