isabelisabel hesabı doğrulanmış üye.

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.739
28.000
798
49


Bebekli bir aile evden uzun süre uzakta kalacaksa evden çıkmadan önce yapması gereken şeyler vardır. İlk olarak yanınıza fazladan bebek bezi ve içinde derece, varsa bebeğinizin kullandığı ilaçların yer aldığı bir çanta hazırlayın. Bebeğinize rahat giysiler giydirin ve kesinlikle yanınızda yedek kıyafetler bulundurun. Bebeğinizin en sevdiği birkaç oyuncağı alın.

Araba yolculuğu

Araba yolculuğu uzun sürse de en çok tercih edilen seyahat şeklidir. Çünkü istediğiniz zaman mola vermek sizin elinizde. Eğer tatile arabayla çıkacaksanız, şu önerileri dikkate almanızda fayda var:

– Bebeğinizi kucakta ya da koltukta oturtmayın. Mutlaka bebekler için yapılmış oto koltuğunda oturtun. Oto koltuğu alırken bebeğinize ve arabanıza uygun olduğundan emin olun. Oto koltuğun emniyet standartlarına uygun olup olmadığına dikkat edin.

– Bebeğiniz huysuzluk yaptığında arabayı durdurun, mola verin.

– Oynaması için yanınıza çok sayıda oyuncak alın. Bebeğinizin oyuncaklardan hemen sıkılmaması için oyuncakları tek tek verin.

– Yanınızda bebeğinizin sevdiği yiyeceklerden bulundurun.

– Araba yolculuğu için bebeğinizin uyku saatlerini seçin.

– Bebeğinizin terlemesini önleyecek hafif kıyafetler giydirin.

Uçak yolculuğu

Uçakla seyahat her ne kadar konforlu bir yolculuk şekli olsa da bebek ile uçak yolculuğu anne ve babayı en tedirgin eden yolculuk şeklidir. Eğer tatile uçakla çıkacaksanız, şu önerileri dikkate almanızda fayda var:

– Uçaktaki basınç değişiklikleri büyüklerden çok bebekleri ve çocukları etkiler. Kalkış ve iniş sırasından bebekler, oluşan kulak ağrısı ile ağlayabilirler. Bunu engellemek için de yutkunmayı sağlamak gerekiyor. Kulak zarına olan basıncı azaltmak ya da dengelemek için kalkış ve iniş esnasında bebekler emzirilmelidir.

– Uzun uçak yolculuklarında bebeğinizin vücudu susuz kalabilir. Bunu önlemek için bebeğinizi her yarım saatte bir emzirmelisiniz. Uçakta bebeğimi emziremem diyorsanız uçağa binmeden önce sütünüzü sağın ve yolculuk sırasında bebeğinize içirin. Bebeğim mama yiyor diyorsanız yanınıza biberon içerisinde mama alın.

– Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman “Uçuşların çok kalabalık olmadığı saatleri tercih edin. Uçak temizliği gece yapıldığından sabah uçuşlarını tercih edin. Ellerinizi sık sık yıkayın; yanınızda antibakteriyel özelliği olan ıslak mendillerden bulundurun. Kulak ağrısını önlemek için kalkış ve inişlerde çocuğunuza sakız verin, rahatlatır.” diyor.

– Bebekler kapalı ve hareket alanlarının kısıtlı olduğu yerlerde huzursuz olurlar. Uçağın en önünde oturarak ve kabine en son girip en erken çıkarak kabinde kalış süresini azaltabilirsiniz.

– Kısa mesafeli uçuşlarda 2 yaşın altındaki bebekleri kucağınızda taşıyabilirsiniz. Kabin ekibinden bebekler için özel kemer istemeyi unutmayın.

– Uçağa binmeden önce bebeğinizin altının temiz olduğundan mutlaka emin olun


 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…