Bebek için neler almamız lazım?

Ben basta cok bisy almamani oneririm. Kullandikca tecrube ettikce alirsin. Smdilik sadece ilk zamanlarda ihtiyaci olabileck seyleri almani tavsiye ederim. Benm bebgm 1 aylik daha tazeyim:) en onemli kolay giydirebilecgn kiyafet zibin tavsiye ederim. Birde her yerde var mi bilmyrm ama kendinde eldivenli uzun kollu zibin kesnlikle tavsiye ediyorum. Ilk dogdugu zamnlar baya ise yariyor. Cunku diger eldivenleri kolayca cikardi benm kizim. Birde bezi doguma yakin yani bebeginin dogum kilosu ortalama belli olunca al derim. Mesela bana yenidogan bezi cok kullanilmyr dendi ama benim bebegm kucuk dogusugu icin 150-200 civari kullandik. Ki annem bana 60li aldirdi yeter diye:)) yani kim ne diyosa olmama ihtimali var:) odasinida simdiden kurma bence ve ne tur besik alirsan al mutlaka sallansin. Hatta imkaninin varsa otomatk sallanan bisyler bile olabilir. Emzik ben dogar dogmaz vermeye calistim. Ama istersen emmeyi ogrenene kadar verme. Cnku farkli sekilde emiyolar:)) ben onceden biberon almistim 5li takim abartmisim baya:) acaba ne zaman kullanicam:) zibin 5-7 bana yetti ki kizim bay kusmuklu olmasina ragmen. Hizli buyuyolar o yuzdn asiri almamani tavsiye ederim. Alt acmak icin bisyler almalisin o baya lazim oluyor:) ates olcer baya onemli. En kolay olanini tercih edebilirsin. Hersyn pamuklu olmasina dikkat edeblrsn. InsaAllah saglikla alirsin kucagina canim.
Tesekkur ederim:))

Kızlar şu tarz bi yatak almak istiyorum mobilya tarzı, katlayip kaldiramayacagimiz bi sey istiyorum, bu sekilde uzunca bi zaman 4-5 yaşına kadar yatabilecegi bi yatak önerir misiniz

Eklentiler

• Screenshot_20170820-115256.png
    Screenshot_20170820-115256.png
    110,4 KB · Görüntüleme: 50
Ben doğumdan önce ince tülbent almıştım, bol bol ağız bezi yapmıştım. 2 büyük, 27 tane küçük vardı. Küçükler bir kulaç kadar nerdeyse. Yetmiyor :) evde sürekli bir ağız bezi arıyorum, sık sık yıkamama rağmen. Bu hafta tekrar aldım ama bu sefer mermerşahi aldım (daha kalını). Evre dönünce bol bol ağız bezi yapacağım. Bebek marketlerinde çok pahalı ya. Benim elimdekiler 10 tl bile tutmadı sanırım. Çünkü 3 mt mermerşahiyi 10 tlye aldım bu hafta. Daha önceden 2 mtden yapmıştım. Bu sefer daha fazla çıkar da beni aranma derdinden kurtarır diye umut ediyorum. Ankara'da oturuyorsan eğer de bebek bezini ve ıslak mendilini gimat'taki toptancılardan almanı öneririm. Huggies yenidoğan 2 numara, 62'liyi 18 tlye alıyoruz biz.

Kızlar şu tarz bi yatak almak istiyorum mobilya tarzı, katlayip kaldiramayacagimiz bi sey istiyorum, bu sekilde uzunca bi zaman 4-5 yaşına kadar yatabilecegi bi yatak önerir misiniz

Kidsandteens'in ürünleri baya kaliteli. Biz başta oradan almıştık doğumdan 5 ay kadar önce. Ama kurulumu temmuza ayarlamıştık. Ürün depoda beklerken dolabı başkasına satmışlar yanlışlıkla?!. O yüzden toker bebeden büyüyen beşikli bir takım aldık. Aktif olarak kullanmıyoruz, oğlumuzu eşyalarını yerleştirdik bir tek. Ama ben seviyorum gene de odasını :)

Kidsandteens'in ürünleri baya kaliteli. Biz başta oradan almıştık doğumdan 5 ay kadar önce. Ama kurulumu temmuza ayarlamıştık. Ürün depoda beklerken dolabı başkasına satmışlar yanlışlıkla?!. O yüzden toker bebeden büyüyen beşikli bir takım aldık. Aktif olarak kullanmıyoruz, oğlumuzu eşyalarını yerleştirdik bir tek. Ama ben seviyorum gene de odasını :)

Peki katlanip kaldırılabilir mi? Ben katlanip kalksın istemiyorum, büyüyen beşik nasil oluyor biraz daha detay verir misiniz bir de temsili bi fotoğrafını atabilir misiniz :))

Ben doğumdan önce ince tülbent almıştım, bol bol ağız bezi yapmıştım. 2 büyük, 27 tane küçük vardı. Küçükler bir kulaç kadar nerdeyse. Yetmiyor :) evde sürekli bir ağız bezi arıyorum, sık sık yıkamama rağmen. Bu hafta tekrar aldım ama bu sefer mermerşahi aldım (daha kalını). Evre dönünce bol bol ağız bezi yapacağım. Bebek marketlerinde çok pahalı ya. Benim elimdekiler 10 tl bile tutmadı sanırım. Çünkü 3 mt mermerşahiyi 10 tlye aldım bu hafta. Daha önceden 2 mtden yapmıştım. Bu sefer daha fazla çıkar da beni aranma derdinden kurtarır diye umut ediyorum. Ankara'da oturuyorsan eğer de bebek bezini ve ıslak mendilini gimat'taki toptancılardan almanı öneririm. Huggies yenidoğan 2 numara, 62'liyi 18 tlye alıyoruz biz.
Verdiginiz bilgiler icin teşekkür ederim malesef ankarada değilim :/

Peki katlanip kaldırılabilir mi? Ben katlanip kalksın istemiyorum, büyüyen beşik nasil oluyor biraz daha detay verir misiniz bir de temsili bi fotoğrafını atabilir misiniz :))

Yok katlanmıyor sabit mobilya. Hatta beşik kısmı sallanıyor. Ayrı katlanabilen küçük bir de beşik aldık, yanımızda yatıyor onunla. Büyüyen beşikte bir adet sandık ve komidin bulunmakta. Beşik ve bu ikisi normal boydaki bir yatağın üzerinee duruyor. Parçaları ayırdığında çocuk odası oluyor. Odanın fotoğraflarını buldum ekliyorum. Kidboo cute bear ismi.Şifonyerin en aşt çekmecesinde kırmızı ışık var, gece lambası olarak kullanılabiliyor falan.

Eklentiler

• image.png
    image.png
    142,8 KB · Görüntüleme: 77
Yok katlanmıyor sabit mobilya. Hatta beşik kısmı sallanıyor. Ayrı katlanabilen küçük bir de beşik aldık, yanımızda yatıyor onunla. Büyüyen beşikte bir adet sandık ve komidin bulunmakta. Beşik ve bu ikisi normal boydaki bir yatağın üzerinee duruyor. Parçaları ayırdığında çocuk odası oluyor. Odanın fotoğraflarını buldum ekliyorum. Kidboo cute bear ismi.Şifonyerin en aşt çekmecesinde kırmızı ışık var, gece lambası olarak kullanılabiliyor falan.
peki çok mu yer kaplıyor evimde bebek odası için ayrılan oda çok küçük...

Daha 4 aylık hamileyim ama ne zaman başlamalı mıyız neler almalıyız hiçbir fikrim yok arkadaşlar.
Beşiği, yatağı nasıl almalıyız seçerken neye dikkat etmeliyiz?
Kıyafet olarak neler almalıyız? Hangisinden kaç tane almalıyız? Bir sürü detayı var bu işin.
Ne bileyim dışarı çıkarken taşımak için ne almalıyım?
Daha aklıma gelmeyen bi çok şey...

Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Bir de bu işin maliyeti ne kadar olur, en uygun ama kaliteli şekilde nasıl bi bebek odası kurabiliriz? Bütün bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim.
Her bebeğin annenin ihtiyaçları değişiyor ama mutlaka alman gerekenler
Sallayabileceğin bir anakucağı
Çıtçıtlı badiler
Bol bol pijama
Çorap
Ağız mendili
İnce battaniye ve kalın battaniye
Hastane çıkışı 2-3 tane
Pamuk pişik kremi bebek bezi
Biberon
Şampuan masaj kremi

Back