Bebek için neler almamız lazım?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.856
10.536
408
Daha 4 aylık hamileyim ama ne zaman başlamalı mıyız neler almalıyız hiçbir fikrim yok arkadaşlar.
Beşiği, yatağı nasıl almalıyız seçerken neye dikkat etmeliyiz?
Kıyafet olarak neler almalıyız? Hangisinden kaç tane almalıyız? Bir sürü detayı var bu işin.
Ne bileyim dışarı çıkarken taşımak için ne almalıyım?
Daha aklıma gelmeyen bi çok şey...

Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Bir de bu işin maliyeti ne kadar olur, en uygun ama kaliteli şekilde nasıl bi bebek odası kurabiliriz? Bütün bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Henüz erken alışveriş için ama öncelikle iki adet hastane çıkış seti mutlaka alın.ben anne yanı besik kullandım memnun kaldım siz sallanan da tercih edebilirsiniz.bepanton pişik kremi mustela sac vücut sampuanı,ates ölcer,banyo seti,minik havlu,tarak ,tırnak makası,bol bol içten giyilen cıtcıtlı badilerden,battaniye,bikac tanede 0-3aylık takımlardan,agız silme bezi vs bunlar en kullandıklarım olmustu.cocuk arabasını travel sistemlerdrn aldık.3adet takılıp cıkan üst kısmı vardı.suan 2.asamadayım.yenidogan ve kilosuna göre bir sonrakini takıyorsunuz.yastık kullanmıyorsunuz ilk altı ay.bize doktor tavsiye etmedi.odasınıda aldık ama hep anne yani besikte yattı .sanırım 6aydan sonra odasına alıstırmaya calısacam.bu sekilde

Henüz erken alışveriş için ama öncelikle iki adet hastane çıkış seti mutlaka alın.ben anne yanı besik kullandım memnun kaldım siz sallanan da tercih edebilirsiniz.bepanton pişik kremi mustela sac vücut sampuanı,ates ölcer,banyo seti,minik havlu,tarak ,tırnak makası,bol bol içten giyilen cıtcıtlı badilerden,battaniye,bikac tanede 0-3aylık takımlardan,agız silme bezi vs bunlar en kullandıklarım olmustu.cocuk arabasını travel sistemlerdrn aldık.3adet takılıp cıkan üst kısmı vardı.suan 2.asamadayım.yenidogan ve kilosuna göre bir sonrakini takıyorsunuz.yastık kullanmıyorsunuz ilk altı ay.bize doktor tavsiye etmedi.odasınıda aldık ama hep anne yani besikte yattı .sanırım 6aydan sonra odasına alıstırmaya calısacam.bu sekilde

Cok tesekkur ederim, travel sistem nasil oluyor ne işe yarıyor tam olarak anlayamadim, bir de ne kadara aldiniz hangi marka önerirsiniz?

Daha 4 aylık hamileyim ama ne zaman başlamalı mıyız neler almalıyız hiçbir fikrim yok arkadaşlar.
Kıyafet olarak neler almalıyız? Hangisinden kaç tane almalıyız? Bir sürü detayı var bu işin.

Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Bir de bu işin maliyeti ne kadar olur, en uygun ama kaliteli şekilde nasıl bi bebek odası kurabiliriz? Bütün bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim.
Oncelikle cit citli tulumlardan kacin bir de bu baglamali giysilerden zibinlardan citcitlar aciliyor cocuk hareket ettikce ve zibindan gogsu usuyor cocugun. Alt ust takimlar en iyisi boynuna kadar olan gogsunu sicak tutar cocugun. Bol bol al alt ust takim malum kusma terleme altina sizinti vs gibi durumlarda cok ihtiyacin olacak. Bir de alttan citcitli iclikler var atlet kulot yeerine onlardan giydirdim ben onlardan da bol bol al. Corap eldiven onluk zaten alinmali. Biberon alacaksaan kesinlikle cam biberon al daha saglikli. Emzik de damakli olanlardan. Tasima cantasi ana kucagi vs zaten takim olarak satilio onlardan al saglma bir markadan. Bez stokla bol bol ve islak mendil su saf su ile dokunmus olanlardan. Simdilik soyleyeceklerim bukadar hayirli olsun;)

Ay ben tatlı heyecan :) ama bence daha çok erken. Paranız hazır olunca hepsini almak çok kolay. Ben neredeyse son ay aldım herşeyimi.

Nacizane birkaç fikrimi paylaşabilirim. Öncelikle bebek odası yapmadım. İlk doğduğunda oğluma sepet beşikte baktım yatağının yanında 4ay filan idare etti. Kızımda ise İKEA'nın beşiklerinden aldım. Sonra ikisine bir oda yaptım(evim müsait değil şimdilik aynı odadalar) ranzalı normal boyutta yatakları.

Bir de taşıma için fikir vereyim. Bebek arabası pek kullanmadık oğlum hiç oturmadı, ondan tecrübeyle kızıma hamile olduğumu öğrenince hemen iyi bir kanguru aldım, tepe tepe kullandım(keşke oğlumdayken de alsaydım)

Bir de çok önemli bir şey iyi bir ateşölçer elinizin altında olmalı mutlaka. Ben alından ölçer almıştım, çok rahat ettim.

En memnun olduklarımı yazdım şimdi size. Sormak istedikleriniz olursa cevaplarım. Çok tatlı heyecanlar bunlar.

http://www.caningunlugu.com/gebelik/yenidogan-ihtiyac-listesi/2017

Burada detaylı bir liste var, yardımcı olur umarım.

Şahsi fikrim herşeyi ihtiyaç doğrultusunda almak. Arabaya ihtiyaç hissedersem gidip araba alırım , ne bileyim oyun halısına ihtiyaç duyarsam gidip onu alırım. Bebek doğduktan sonra dükkanlara kilit vurulmuyor, hepsi Doğumdan önce muhakkak hazır olacak diye strese girme, ben öyle yapıcam inşallah.

İlk etapta ne lazımsa sadece onu doğumdan önce almak planım. Sonrasında "şunu bunu aldım ama tek bir defa dahi kullanmadım keşke almasaydım" cümleleri havada uçuşuyor. Ne kadar çok masraf o kadar iyi anne baba olmak algısının dayatıldığı şu zamanda buna dur demek lazım. 40 gün evden çıkmayacağım falan gibi bir düşüncen varsa da netten sipariş edersin ihtiyacın olan bişey çıkarsa , ertesi gün kapında oluyor ne de olsa.

Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Aslında buna benzer bir sürü başlık, blog vs var. Oralara göz atmanızı tavsiye ederim. Ayrıca büyük bebek mağazalarının minik broşürleri var ihtiyaç listesi diye, onlara da bakın.

Bebek arabası da katlandığında kabin boy valiz ölçülerinde olanlar var, onlardan alın derim. Yer kaplaması sorun oluyor. Bizde cadillac air travel sistem var, memnunuz. İkili bizimki, anakucağı ve puset. Hastane setinin yanında (kilosuna bağlı olarak) newborn tek altlardan ve üstlerden 2-3 tane almanızı tavsiye ederim. Biz hastanede yatarken baya kullandık, 0-3 ayların tek bacağına iki bacağını birden sokup sinirleniyordu çünkü oğlum :) Tüm kıyafetler içinde de en çok çıtçıtlı body ve çorap kullanıyoruz. Daha dün 6 tane şimdi kullanacağı çıtçıtlı aldık. Babymall'dan chicco kıyafet alışverişini, toker bebeden emzik, göğüs pompası, alt değiştirme bezi, bebek odası takımı tarzındaki şeyleri, e-bebekten de dönencesini ve çıtçıtlı body'lerinin bir kısmını aldım. Fiyat olarak uygunlukları bu yöndeydi.

Ama hepsinden öte asıl alışveriş bebek doğduktan sonra ihtiyaç doğrultusunda oluyor bence. Biz çoğu şeyi öyle aldık. O yüzden maddi sıkıntı vs yoksa siz de öyle yapabilirsiniz.

Hastane çıkışı bir tane aldım.onun dışında yeni doğan citcit badi aldım birkaç tane. Alt üst takımlar aldım.0 3 ay çoğunluk aldım şimdilik...dogunca eksik oldukça alırım.banyo plastik tarzı kuvetler var ondan alın derim.havlu.biberon avent cam sise aldım.emzik avent aldım.muslin bezlerden aldım.lcw de çok uygun yeni doğan için boyutları tavsiye ederim .citcitli badileri e bebek den alın derim cidden çok uygun . Çorap aldım bol bol .Alt değiştirme pratik bezler var .çocuğu üzerine yatırıp alt değiştiriyorsun.pratik oluyor.kirlenmedikce de atmazsın. Göğüs kalkanı almalısın emzirince acı çekmeni azaltıyor avent tercih etmelisin bence . Bu şekilde eksik bitmez ilk bir iki ay idare edecek kadar hazırlık yapmak şimdilik yeterli.

İlk 1 ay neye ihtiyacı varsa 7. Aylıkken almaya başla .sonrasını bebeğin le geze geze alırsın zaten evde bebekle bunalacaksin.dışarı çıkmak için bahane olur.

Hastane çıkışı 2 takim iyidir ,bol bol citcitli badi ve patikli tulum ya da pijama zira kışa denk geliyor doğum ,bebek taşıması için anakucagi çok güvenli araç varsa onada bağlanabiliyor.
Oda icin acele etme yaşından sonrada yapabilirsin hem kafan sakin olur ,park beşik almani öneririm daha sonra içinde oyun oynamak için ideal oluyor hem katlanması kolay ,taşınması kolay

Sağlıkla kucağına al :)

Ha bu arada çok hızlı büyüdükleri için 0-3 ay alma 3-6 ay ,6-9 ay alabilirsin bol olsa da problem yok :)

* hemen odasında yatırmayı düşünmüyorsan park yatak almanı tavsiye ederim. mobilya beşik alacaksan da ikea'nın beşiği tarzı park yatak gibi kenarlıgi degil de yatılan yerin boyu ayarlananlardan, bir süre sonra kenarlığı çıkanlardan alırsan iyi olur.
büyüyen beşik tavsiye etmem, beşikten karyolaya çevirince o ilk güzelliği kalmıyor maalesef. (maddi olarak uygunluğu da tartışılır aynı paraya beşik+normal karyola alabilirsin)

dolap da biz normal 3 kapılı bir gardrop almıştık onu kullanıyoruz hâlâ, mobilya beşik vardı kaldırdık 1 buçuk yaşında normal tek kişilik yatakta yatmaya başladı.

*bebek arabası; arabanız varsa da yoksa da travel sistem öneririm. markası vs sizin bütçenize kalmış ama ana kucağı kısmının bel destekleyicili olması iyi olur doğar doğmaz kullanım için. bir de ne kadar iyi muhteşem araba alırsanız alın 2 yaşına gelince o kocaman arabalar hantal geliyor ve baston araba ihtiyacı doğuyor.

*kanguru-ben 2 aylık kullanmaya başladım. ilk aldığım ergonomik değil normal kanguruydu 1 yaşına kadar onu kullandım sonra ergonomik kangurulardan aldım. şu an 2 buçuk yaşında kızım gezerken kucak istediğinde çok kullanışlı oluyor hâlâ. (doğum oncesi alınması gerekmiyor bence, bilseydim en başından ergonomik olanlardan alırdım)

* bol çıtçıtlı body, alt üst takımlar, mümkünse ayaksız-ayaklı rahat edemiyor çocuklar gibi geliyor bana.
çok fazla 0-3 ay almaya gerek yok çok çabuk büyüyorlar, bir de tombiş ve uzun doğarsa hiç giydiremeyebilirsin bile. doğduğunda verdiğim takımı 3 kere giydirebildim kızıma, doğmadan mevlüt için hazırlanan süslü tulumuna da 16 günlükken zar zor girmişti.
penye battaniyeler-hastane çıkışı setlerinde olanlardan.
eldiven(ben çok kullanmadım, tırnaklarını sürekli kısa tuttum)
bere(bebekler başından üşürmüş)
çoraplar
patik-kış bebeği olacak sanırım penye içi dolgulu gibi 2 tane olsa yeter
salya önlüğü(emdikten sonra gaz çıkarırken hafif kusmalarda kurtarıcı oluyor)
ağız bezleri
müslin örtüler-hem banyo sonrası kurulamaya hem sıcak ortamda uyuduğunda üzerini örtmeye ideal.
banyo sonrası, başını belini baglamaya bezler(anneniz-kv niz bilir muhtemelen)
banyo havlusu birkaç tane
alt açma 1 tane alsanız yeter.

* banyo için küvet-maşrapa-kova.
file de içi köpüklü olanlardan almıştım ben çok memnun kaldım-tek başıma çok rahat yıkadım hep.

banyo-bakım ürünleri: seba-med almıştım çok da memnun kaldım zamanında. şu sıralar mustela'ya geçtim (atopik ciltten dolayı dr önerisiyle). önerim mustela o yüzden.

*ateş ölçer - kulak ve alından ölçer alsanız da koltukaltı ölçenlerden de alın

tırnak makası -normal makas gibi olanlar (kâğıt makası) daha rahat geldi bana chicco ve bebedor kullandım~önerkm chicco

tarak

biberon,biberon fırçası vs.-avent/lansinoh önerim.

en azından manuel bir pompa-süt saklama poşeti

emzik-önerim yok kullanmadım

* bez çok fazla stoklamana gerek yok bence, internet sitelerinde sürekli indirime giriyor zaten. ben sadece 1 paket 1 no almıştım, kızım 4 kg doğunca 5. gün hemşire bu bez küçük bu bebeğe dedi yarım bıraktım paketi. hangi numarayı ne kadar kullanacağinı bilemiyorsun sonuçta.

kullan at alt açma bezleri.. en işe yarayan şey bence. bunlardan stok yapabilirsin:))

ıslak mendil - uni baby yenidoğan saf su+ pamuk. daha iyisini bulamadım. ucuz bulursan stoklamanı öneririm. biraz prima yenidoğan yaklaşıyor standardına (garip bir kokusu vae primanın) bir de baby&me

bu asıl gerekli olan kısmı 1 haftada halletmiştik eşimle, 30 haftaya yaklaşın hallolur bence.

eksiklerim olabilir.

sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Hayırlısıyla doğsun inşallah minnak:) daha çok erken canım benim ikinci çocuğum 8.ayımda alışveriş yapacağım zaten hediyelerle çok gelir tavsiyem alışveriş listesi hazırla çok elbise alma ben çoğunu giydirememiştim çabuk büyüyorlar

Cok tesekkur ederim, travel sistem nasil oluyor ne işe yarıyor tam olarak anlayamadim, bir de ne kadara aldiniz hangi marka önerirsiniz?
Canım benim arabam chicco true love modeliydi baybmallde indirimden almıştım.suan fiyatları bilemiyorum.oyun halısını 3.ayda aldım buarada öncesinde pek ihtiyac duymadım .suan ise iyki almısım dediğim en cok kullandıgım sey.bebegim bes aylık cok oyalanıyor halıda bende işlerimi hallediyorum:)

internette bolca liste var,
fiyat aralıkları ise çok geniş, en basiti 5 liraya da şampuan var 50 liraya da, siz bütçenize uygun ve içinize sinen neyse onu almaya bakın.
ben alışverişi 7. aya bırakmıştım, sonra daha yeni başlamışken tansiyon sorunum çıktı yatağa mahkum, alışverişin büyük bölümünü internetten tamamlamak zorunda kaldım, o yüzden çok ağırlaşmadan temel ihtiyaçları alın derim.

Bende 4 aylık hamileyim
Bir ince battaniye
1 badi
4 ağız mendili
1 yakalık
1 tişört ve alt 6 ay için
1 ikili takımı var şimdilik
Hepsi hediye geldi

İlk giyim hazırlığını az yapmayı düşünüyorum. Eğer küçük bebekse 0 1 ay gerekiyor . İri bebekse 0 3 aylar daha iyi oluyor . Bizim ilk kış bebeğimiz tam olarak neye ihtiyaç duyacağımızı bilmiyoruz o yüzden doğumdan sonra gidip almak istiyorum zaman zaman
Araç varsa gidip almak sorun olmaz

İlk kızımda gelen hediyeler çok kullanışlı ayına göre hesaplanmış şeylerdi hemen hepsini kullanmıştım . Az bi hazırlıkla yaşımıza gelmiştik.

Daha doğmadan odasını mobilyalarla doldurmak çok mantıklı değil
Çocuk için güvenli alçak yatak yer minderleri kolayca alacağı oyuncaklar sepetler alçak sandalyeler ve boş alan bırakacak ferah bi oda çocuğu daha mutlu eder.
İlk etapta anne yanı beşik ve sallanan ana kucağı gayet iş görür.
Küvet
Banyo filesi
Lif
Bakım ürünleri
Bez
Havlu
Çorap
Müslin bez
Müslin örtü
Kalınca bir battaniye
Şapka
Birkaç alt üst takım
Bir iki tulum
Almalısın tabi

hepinizin yorumlarını teker teker okudum çok teşekkürler en azından kafamda az çok bi şeyler belirdi baya bi ayrıntısı varmış ama.

Ben basta cok bisy almamani oneririm. Kullandikca tecrube ettikce alirsin. Smdilik sadece ilk zamanlarda ihtiyaci olabileck seyleri almani tavsiye ederim. Benm bebgm 1 aylik daha tazeyim:) en onemli kolay giydirebilecgn kiyafet zibin tavsiye ederim. Birde her yerde var mi bilmyrm ama kendinde eldivenli uzun kollu zibin kesnlikle tavsiye ediyorum. Ilk dogdugu zamnlar baya ise yariyor. Cunku diger eldivenleri kolayca cikardi benm kizim. Birde bezi doguma yakin yani bebeginin dogum kilosu ortalama belli olunca al derim. Mesela bana yenidogan bezi cok kullanilmyr dendi ama benim bebegm kucuk dogusugu icin 150-200 civari kullandik. Ki annem bana 60li aldirdi yeter diye:)) yani kim ne diyosa olmama ihtimali var:) odasinida simdiden kurma bence ve ne tur besik alirsan al mutlaka sallansin. Hatta imkaninin varsa otomatk sallanan bisyler bile olabilir. Emzik ben dogar dogmaz vermeye calistim. Ama istersen emmeyi ogrenene kadar verme. Cnku farkli sekilde emiyolar:)) ben onceden biberon almistim 5li takim abartmisim baya:) acaba ne zaman kullanicam:) zibin 5-7 bana yetti ki kizim bay kusmuklu olmasina ragmen. Hizli buyuyolar o yuzdn asiri almamani tavsiye ederim. Alt acmak icin bisyler almalisin o baya lazim oluyor:) ates olcer baya onemli. En kolay olanini tercih edebilirsin. Hersyn pamuklu olmasina dikkat edeblrsn. InsaAllah saglikla alirsin kucagina canim.

Back