• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek hediyesi

Bunun hesabını yapmanız anlamsız herzaman olan birşey değil ki kardeşinin çocuğu olmuş o kadar da taksın bende kardeşimin çocuğuna yarım taktım bir yarım altınla mı ev alamayacaksanız ya da batacaksınız anlamadım bu ay biraz masrafınız olur sadece. Kavga ettiğinize değer mi yiğeni sonuçta

Bu parasi yokmus okumamis esi calismiyomuslardan artik bana da gına geldi. Arkadas evlenmeyin ya yapmayin cocuk. Is bulun okuyun para kazanin cocuk bakacak duzeye gelin oyle dogurun. Korunmayı bilin. Kadin da cqlissin . Yok oyle ben calisayim da evde yan gelip yatan eltime emegimi yedireyim. Ayni modelden bi kayin da bende var. Yarami destin gece gece ah :( ama ben yaptirmiyorum artik. Yok yigenimmis yaparimmis. Bebek arabasi almissin daha ne yarim altini? Ceyrek olmus zaten ates pahasi. Cesaret edemez esim bana bunlari soylemeye. Yolarim ben oyle adami.

Ahh kızlar biz 2,5 yıllık evliyiz onlarda 10 ay önce evlendiler ben çocuk hazırlığı yaparken eltim evlendiği gece hamile kaldı, düğünlerinde elimde avucumda ne varsa verdim eşimle yine kavgalar gürültüler durumları yokmuş çocuk nasıl yapıcak ış eşim okumuş kardeşi okuyamamış. Eltim hamile kalındica eşimde nasıl geçinecekler zaten düğünden yeni çıktılar sıkıntısı başladı, yok ben amcayım yok elimden geleni yapıcam filan bu arabida benim çocuk isteğime daha evliliğimiz oturmadı diyip reddetti. O arada hamile kaldım kazayla ve bebeğimin kalbi durdu alındı ama eşim hala bebek sahibi olmak istemiyor. Zate bebek arabası aldı şimdi tutturmuş yarım altın diye, bunun için zaten sallantıda olan evliliğim daha sarpa sarsı. Bende kendime hakim olamıyorum çünkü bebeğimiz olsun istemezken hep o tarafa çalışması beni fesatlığa ve kıskançlığa sürüklüyor.

İşte olay burada bitiyor sizin istediğiniz halde olmaması ve eşinizinde istememesi ama onun ilk geceden hamile kalmasını sindirememişsiniz..Konu altın falan değil amca olarak aldığı bebek arabası da gözünüze batmış.şimdi yarım altın fazla diyorsunuz ama kıskanıyorsunuz gözünüze batıyor eşiniz kendisi açısından hazır hissetmiyor olabilir.Bende tedavi gördüm kaç kere tüp yaptırdım ama kardeşimin karısı hemen hamile kaldı herşeylerini seve seve yaptım.

Zaten bebek arabası almışsınız çeyrek yeterli olur. Eşinizin tavrı çok çirkin. Benim içimden gelse bile böyle bir tavır karşısında vermezdim hiç birşey. Kardeşte olsa hep veren taraf olmak çok can sıkıcı oluyor. Benim kardeşlerimle böyle şeyler yaşamıyoruz ama eşimin ailesinde sağılacak inek biziz. Eşim hep iyi niyetli -hatta enayi gibi - davranandı. Kendine getirdim onu. Vermek içinizden gelmiyorsa vermeyin.

İşte bu konunun üzerine iyice tartışma çıktı, istemiyorum dedikçe bende senin keyfini bekleyemem bitirelim artık istemiyorum bu evliliği dedim. Ailemide çok üzüyorum ama inanılmaz duygular içindeyim.

Eşinle sorunlarını çözmeden çocuk düşünme.

kızlar eltimin çocuğu oldu geçen ay şimdi bayrama gittiğimizde bebeğin hediyesinide takıcaz ve orda kurbanda yapıcaz, eşim yarım altın takmak istiyor ve bende zaten kurban masrafıyla ağır geleceğini küçük altın takmamızın kesemiz için daha uygun olduğunu söyledim zatwn geçmişte hep onlardan dolayı tartıştığımız için artık tahammül edemiyorum çünkü hep veren taraf benim. Kenarda bi miktar birikmişim var ev alırız filan diye yavaştan biriktiriyorum, ordan biraz çek yarım altını alalım diyor? Şimdi haksız mıyım bilmiyorum ama çok kötü kavga ettik bu kadar tartışmaya ne gerek vardı?
Çeyrek olmuş 350 400 bence yeterli ben aşırı vericiyim bana neler ettiler yine de fazla şey almak isterim eşim engeller. İyi ki de engellemiş valla iyi yapmış . Bizde durum ters oldu ama bence haklısın eşim de haklıymış mesele altın değil ki onu azımsayan kardeş zaten iyi birimdepildir

Zaten bebek arabası almışsınız çeyrek yeterli olur. Eşinizin tavrı çok çirkin. Benim içimden gelse bile böyle bir tavır karşısında vermezdim hiç birşey. Kardeşte olsa hep veren taraf olmak çok can sıkıcı oluyor. Benim kardeşlerimle böyle şeyler yaşamıyoruz ama eşimin ailesinde sağılacak inek biziz. Eşim hep iyi niyetli -hatta enayi gibi - davranandı. Kendine getirdim onu. Vermek içinizden gelmiyorsa vermeyin.
Vermeyince paraya tapan kadın oluyorum. Nerden vurmak isteseler ordan vuruyolar işte. Yuvamı ben kurdum eşimin çok desteği olmadı maalesef hatayı ben yaptım aslında o kadar destek oldumki eşime resmen evliliğin yükünü ben çektim. Sıkıntı nedir bilmedi şimdi arabası düze çıktı beni tanımaz oldu. Bugün iyice karar verdim bizden bişey olmaz artık. Kendime yediremesemde boşanmayı düşünüyorum çünkü bi geleceğimiz yok.

İşte olay burada bitiyor sizin istediğiniz halde olmaması ve eşinizinde istememesi ama onun ilk geceden hamile kalmasını sindirememişsiniz..Konu altın falan değil amca olarak aldığı bebek arabası da gözünüze batmış.şimdi yarım altın fazla diyorsunuz ama kıskanıyorsunuz gözünüze batıyor eşiniz kendisi açısından hazır hissetmiyor olabilir.Bende tedavi gördüm kaç kere tüp yaptırdım ama kardeşimin karısı hemen hamile kaldı herşeylerini seve seve yaptım.
Hamile kalmasını sindirememem değil hanımefendi hamile olduklarını öğrenir öğrenme amcası yardım eder denmesi beni çileden çıkardı. Bunu duyan eşim sağda solda nasıl geçinecekler şimdi ben onları düşünmekten evliliğime adapte olamıyorum diyor. Eminim sizde olsanız aynı tepkiyi verirdiniz. Tedavi görmüşsünüz ama eşiniz hep desteklemiş sizi. Beni kenarda beklemeye alan ve bu arada yeğenini büyüten bi eşe sahip olmak ne demek anlayamazsınız.

Kardeşim sen haklısın. Sen hamile kalınca onlar paramız Yok durumumuz yok diye altın bile takmazlar. Siz yarım takarsanız kayınvaliden ne takacak beşi bir yerde mi? Eşinin davranışı çok yanlış eşini ve ailesini de düşünmeli.

Kayınvalidemin çeyrek bile takacak durumu yok kayınbaba dersen 5 kuruş bile vermemiştir. Eşin kendini çocuğun dedesi sanıyor. Abi rolü baba rolüne büründü.
Kardeşim sen haklısın. Sen hamile kalınca onlar paramız Yok durumumuz yok diye altın bile takmazlar. Siz yarım takarsanız kayınvaliden ne takacak beşi bir yerde mi? Eşinin davranışı çok yanlış eşini ve ailesini de düşünmeli.

Eltiniz
olsaydı seve seve yaparmıydınız?

Evinizin içini onlar yüzünden huzursuz etmeye değmez aslında da, insan bazen kızıyor böyle gamsız kedersiz insanlara. Durumları yoksa napıcakmış eşiniz, aile planlamasından bi haber kardeşi ve eşini ömür boyu kamburmu edecekmiş. Yok yaa pışık derler adama. Ben çalışıyım didiniyim, daha benim çoluğum çocuğum yiyemeden elti hanıma yediriyim hadi ordan. Konuş anlaş bence eşinle. Bu kadarcık sebepten eşinle boşanma fikrinide çıkar aklından.konuş orta yolu bul. Son olmak kaydıyla dediğini yap. Sahasında karışmam de.

Boşayın bence bu adamı. Bilmiyorum çok kötü enerji aldım, sevmedim eşinizi. Biriktirdiğiniz parayı vermeyin sakın. Hem eve katkısı olmamış hem de sizin biriktirdiğiniz parayla sağa sola artistlik yapıyor. Çocuk konusunda da çok öküz. I ıh olmamış bu adam.

Hamile kalmasını sindirememem değil hanımefendi hamile olduklarını öğrenir öğrenme amcası yardım eder denmesi beni çileden çıkardı. Bunu duyan eşim sağda solda nasıl geçinecekler şimdi ben onları düşünmekten evliliğime adapte olamıyorum diyor. Eminim sizde olsanız aynı tepkiyi verirdiniz. Tedavi görmüşsünüz ama eşiniz hep desteklemiş sizi. Beni kenarda beklemeye alan ve bu arada yeğenini büyüten bi eşe sahip olmak ne demek anlayamazsınız.

Ay Allah aşkına ya daha hediye bebek arabası alıp yarın altın takmakla mı bebeği büyütüyor oluyor ne alaka? zaten çocuğa altın takılır. Kendiniz yazmışsınız ben düşünürken onun oldu kıskandım diye eşiniz yiğeni oldu diye niye sizinkini ertelesin o sizin kendi aile arası durumunuz. Bende yiğenime yaptım dırumj yoktu eşim de tüp tedavimiz var masraf var diyebilirdi Allah razı.olsun karışmadı hiç yoksa üzülürdüm.

Ya özür dilerim bebek arabası aldığınızı neden konunun başında yazmayıp arada yazdınız acaba

Herkes durumuna göre takar. Birikmiş konusuna gelince ben hep birikmiştin takıyorum ama eşim ve benim ayrı değil birikimimiz ortak hesapta :KK53:
Düzenli geliri olan karı koca çalışan çiftler için kardeşe çeyrek takmak bence az. Çeyreği arkadaşlar, yakın konu komşu takıyor bizde. Ama eşiniz bebek arabasını almış bu yüzden çeyrek takmak kötü fikir değil. Bebek arabası fiyatları da çeşit çeşit. Biz 2000tl civarı birşeye almıştık. Umarım o kadar da masraf etmemiştir.
Sizin takıldığınız nokta ki ben de takıldım bebeğe bu kadar hevesliyse neden kendi evliliğinde kendinden olacak bir bebek için bu kadar uzak duruyor?
Kıskanmakta haklı olabilirsiniz üst boyutlara taşınmadıkça kendinizi kötü hissetmeyin.

Sonuna kadar haklisin. Zaten bebek arabasını da almışsınız. Çeyrek yeterli.
Ayrıca kendi paranızdan vermeyin. Emeğinizi kimseye de yedirmeyin. Millet yan gelsin yatsın, siz çalışıp çalışıp karşı tarafa yesirmeyin size de yazık.

Herkes durumuna göre takar. Birikmiş konusuna gelince ben hep birikmiştin takıyorum ama eşim ve benim ayrı değil birikimimiz ortak hesapta :KK53:
Düzenli geliri olan karı koca çalışan çiftler için kardeşe çeyrek takmak bence az. Çeyreği arkadaşlar, yakın konu komşu takıyor bizde. Ama eşiniz bebek arabasını almış bu yüzden çeyrek takmak kötü fikir değil. Bebek arabası fiyatları da çeşit çeşit. Biz 2000tl civarı birşeye almıştık. Umarım o kadar da masraf etmemiştir.
Sizin takıldığınız nokta ki ben de takıldım bebeğe bu kadar hevesliyse neden kendi evliliğinde kendinden olacak bir bebek için bu kadar uzak duruyor?
Kıskanmakta haklı olabilirsiniz üst boyutlara taşınmadıkça kendinizi kötü hissetmeyin.
İşte nişanlandıklarından beri, kardeşim evlenicek yardım edelim(8000 tl), evlerine eşya alalım(2000 tl), altınını alalım(4000 tl), çocuk oldu nasıl geçinecekler bebek arabası (1000 tl) yarım altın(800 tl) 10 ay içinde iliğim kğim kurudı eltim öyle sinsiki eminim 6 aya kalmaz 2. Çocuğu yapacak. Ben evlenirken geceleri in gibi yerde nöbet tuttum ve boş vaktimde elimde işimi yaptım sattımda öyle kurdum evimi, insanın zoruna gidiyor.

Neden sizin birikmisinizden istiyor ki hem de yarim altin parasi. Bence ceyrek yeterli birde guzel takim alirsiniz tamam

Back