• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebek Hazırlığında Almam ve Yapmam Gerekenler Neler Hanımlar?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Annemii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2017
13
10
3
38
Merhabalar, ilk hamileliğim ve 28. haftalık oldum. Henüz hiçbir şey almadım bebek için ve neler alınmalı hiç bilmiyorum. Aslında forumlara şöyle bi baktım fakat dünya konu var ve içinden çıkamadım. Ve toplu liste bulamadım. Ne alınmalı hangi marka iyi fikrim yok
Emzik ve biberon harici ne almam gerekiyorsa alacağım bana yardımcı olur musunuz lütfen.. Şimdiye kadar sadece bi kac tane zıbın aldım onun haricinde bir şey almadım zıbınların da cm i oluyormus galiba onu da bilmeden aldım çok tecrübesizim ve yardım alacağım kimse yok :(
Yardımlarınıza talibim

Joker, e bebek,mothercare gibi mağazalarda hazır listeler oluyor, oradan yardım alabilirsin. Listeni oluştururken de giyim,banyo, anne ihtiyaçları vs gibi kategorilendirirsen daha kolay işin içinden çıkarsın gibi.

Joker, e bebek,mothercare gibi mağazalarda hazır listeler oluyor, oradan yardım alabilirsin. Listeni oluştururken de giyim,banyo, anne ihtiyaçları vs gibi kategorilendirirsen daha kolay işin içinden çıkarsın gibi.
E bebek sitesinde mi tam liste acaba teşekkürler bu arada

Youtube da birkac vlogger video cekmis ne alinmasi gerektigi hakkinda. Ordan da bakabilirsiniz. Liste yapmanız kolay olur..

Hastahane çıkış seti doğum ne zamana denk gelecekse o zamana uygun. (İçinde eldiven, çorap, zibin, şapka, hırka bazen örtü fln olur.) - genelde 0 3 ay diye yazar sizin almanız gereken boy olarak yazmaz diye biliyorum daha küçük olduğu icin

2 tane kucuk battaniye ince pike falan

Eldiven bi kaç tane al.

Zibin ayrıca tekli bi kaç tane al kusmasi falan olur

Bez
Pısık kremi
Pamuk
(Ilık su ve pamukla silin ki altını pişik olmasın ıslak mendiller onermiyolar)

Hastahanede kullanacağınız 2 ayrı çanta hazırlayabilirsiniz birii bebeğinizin biri sizin ona güzel bi çanta alın sonradanda kullanabileceginz.

Ben kullanmadım kucakta taşıdık ama puset.

Islak mendil

Kendin için

Lohusalik elbisesi sezaryen olursa da alt üst takım nasıl tercih ederseniz.

Mutlaka babaanne kilodu 3,4 tane (kanamaniz bol olur)

Ped

Terlik

Temiz giysiler

Tarak, makyaj malzemeleri (tercihe bagli), dış fırçası macunu

Hastahanelerde duş oluyor bazılarında yoktur belki bilmiyorum ama ona göre şampuan havlu

Şarj aleti

Eşiniz için 1,2 giysi (benim eşim eve gitmek zorunda kaldı üstünü değişmek icin)

Parfüm yasak :))) çiçek yasakk odaya kesinlikle sokmayın. Daha aklıma gelirse yazarım çoğunu biliyosunuzdur zaten yinede eksik kalmasın unutmayın diye yazdim

Emzige alıştırmak istiyosaniz emzik alın biberon da alın bulunsun bi de kaşık alın.
Kaşık mutlaka olsun sutunuz ilk 1,2,3 gün gelmeyebilir o sırada hastahanede mama talebi edebilir ve kaşıkla verebilirsiniz.

Chicco marka iyidir. Joker mağazası az biraz pahalı gibi ama alabilirseniz ordan alışverişinizi yapın

Uni baby önermem rezalet bi kokusu var. Jhonson's baby kremi var mavi kapaklı migrosta bulabilirsiniz kremi yoğun başından beri onu kullanıyorum 15 TL ama güzel.

Bebek bezi prima tercihim sizdirmiyor 7 aylık kızım var belki 4 defa falan sızdı ama o da normal yine siz bilirsiniz.

Bebek masaj yağı alın bide bebeklere özel deterjan ben ilk zamanlar hacı sakırin toz sabununu kullandim biraz kalıntılar bıraktı 2 hafta sonra gittim deterjan aldım onu üni aldım ama yine de memnun olmadım kokusu gerçekten kötü. Yeni yeni kendi deterjanimizla yıkıyorum bi sorun yok.

Aklıma gelen olursa sizi rahatsız etmeye devam edicem musadenizle :)))

Bebek için

Pişik kremi
Şampuan
Bebek losyonu
Bakım seti (tırnak makası törpü burun aspiratörü)
Ateş ölçer
Banyo küveti
Küvet filesi
İki paket bez
Islak havlu yada pamuk
Kulak çubuğu
Alt değiştirme bezi
Uyku seti
Yatak alezi
Yedek bir tane nevresim takımı
Bir pazen bir penye bir polar battaniye
0-1yeni doğan iki set 5 li
0-3 set 3 tane
4-5 tane 3-6 kıyafet
Giysi fazla alma hediye çok geliyor
Banyo havlusu
Sünger bebek kesesi
Port bebe
Biberon
Emzik
Mama kaşığı
Bir kutu yeni doğan mama

Anne için
Kullan at lohusa kilot
Depend lohusa bezi
Gögüs pedi
Lansinoh göğüs kremi
Emzirme atleti
Emzirme südyeni

Aklıma gelenler bunlar :)

1 yenidoğan hastane çıkışı

Günde 2 üst değişir haftalık makina calistirdigimdan 7 zıbın 7 citcitli badi yarışı yarım kol yarisi uzun kol şeklinde ...

Alt üst takım ( uzun kol üst ve pantolon) 3 tane ...

1 penye 1 yün yelek

1 uyku tulumu

7 çorap 1 çift patik

1 penye bere duştan sonra basına takardim...

1 nohut battaniye incecik yumuşacık çok kullanışlı

Boollca ağız bezi ve büyük muslin bezler

Puset

Burun aspiratoru tırnak makası

Alt değiştirme örtüsü

Ateş olcer

Nevresim takımı 2 takim

Ayaklı küvet aldım 1 yaşına kadar kullandım sonrasında direk banyoda bizim gibi yıkadım inanılmaz kullanışlı ayaklı küvet

Maşrapa ve kovası lifi tabiki

Bornoz seti...

Kışın direk astronot tulumuna koyar cikarirdim

Reflü yastığı ilk günden beri bunda yatırdım asla boğulma riski yok kusturmuyor inanılmaz kullanışlı

Emzirme yastığı

Boooolll ıslak mendil ve pamuk. Bebek bezinde en uygun olanına alistirdim neye alistirsan öyle gider

Kendinede göğüs pedi ve göğüs ucu kremi alırsın emzirme sütyeni gömlek aldım bol bol karnım belim açılmadan daha rahat emzirdim

Hayırlı doğumlar ...

Bence bu yazılarımızı tek tek not alın bi kağıda ona göre çıkın alışverişe bi de göğüs sagma pompası alın Manuel almıştım ben biraz ugrastiriyor ama memnundum. Bu konularda da lansinoh tercih genelde

Hepinize teşekkürler yazıyorum kağıda toplu bulunsun elimde daha sonra hangisini hangi marka almam gerektiğine bakıp alışverişe başlamalıyım:)

Back