bebek hareketleri

siderolites

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
4.806
3.578
448
kızlar benim bebe genelde çok hareketli bazen uyutmuyor ama bazı günler çok çok az hareketli korkuyorum nasıl anlayacağım normal olduğunu yada bebeme allah korusun birşey olursa nasıl anlarım?????

kızlar benim bebe genelde çok hareketli bazen uyutmuyor ama bazı günler çok çok az hareketli korkuyorum nasıl anlayacağım normal olduğunu yada bebeme allah korusun birşey olursa nasıl anlarım?????

Bebek normalde hareket ediyor ancak sadece rahim duvarina vurdugunda biz hissediyoruz. Icin rahat etsin. O harekete devam ediyor aslinda.

Doktoruma ayni soruyu sormustum ben de.

Canım normal, aklına takıldığında bir çikolata veya tatlı bir şeyler ye, uzan hareketlerini dinle.
Anne yorgun veya stresli olduğu zamanlar bebek hareketlerinde azalma oluyor. uzun zaman hareket etmezse 2 gün falan, o zaman dr. git.
Rabbim sağlıcakla kucağına almak nasip etsin.

bazen karnımın üstünden bile görünüyor dalgalanıyor bazen kıpır kıpır böyle minik hareketler ilk hamileliğim anneme soruyorum normal diyor doktorda normal diyor her an da doktoru aramak istemiyorum ama gerçekten sanki uzandığımda anlıyor gibi hareketlenmeye başlıyor ya da ben yoğunluktan farketmiyorum gün içinde

bazen yoğunluktan farkedilmiyor, hemşire bebek hareketlerinin anne yorulunca azaldığını söylemişti. seninki de öyle bişeydir diye düşünüyorum.

bazen yoğunluktan farkedilmiyor, hemşire bebek hareketlerinin anne yorulunca azaldığını söylemişti. seninki de öyle bişeydir diye düşünüyorum.

haftaya doğum yapacak ve bebeğin her hareketini deli gibi takip eden bir anne adayı olarak söylemelyim ki 20li haftalarda bebeğin hareketleri çok düzensiz oluyor bir gün hiç durmadan kıpır kıpır bir gün bakıyorsun çok nadir hareket ediyor zaten o günlerin mirası bana gebelik şekerii oldu bebişim hareket etsin diye çikolataları pekmezleri lop lop götürdüm şimdi tontişime sezeryanla kavuşmak zorundayım :) ama olsun sağlıklı olsun yeter neyse konumuza dönelim 30lu haftalarda göreceksin annesi sana nefes bile aldırmıcak ha bire tekmelicek çünkü iyice büyümüş olacak rahimi dolduracak en ufak hareketlerini sert tekmelerini hissedeceksin ne güzel günlerdi beee şimdi son haftalarımıza giriyoruz artık iyice büyüdğü için hareketleri azaldı doktorum günde 10 net hareket yeterli dedi ama son zamanlar iyi takip etmek gerekiyormuş bende tetikteyim hep 2-3 saate bir sessiz bir ortama girip tatlı bişeyler yiyip bol su içip takip ediyorum maşallah bir sıkıntımız yok inş. sorun olmaz siz de benim gibi doğuma günler kala olacak günlere sağlıkla kavuşursunuz...

aynı sıkıntı bendede var bazen çıldırmış gibi hareket ediyor,bazen sadece bi tık yapıyor ve gerisi gelmiyor anne yasıyorum korkma der gibi :) bazende 1gün boyunca hiç hissedemiyorum bu seferde sinirlerim bozuluyor gerilince sanırım dahada çekiyor kendini..cmt kontrole gittiğimde bende soracm dr.a...

cevaplarınız için çok teşekkürler sanırım bu haftalarda düzensiz oluyor 2 gün sakindi şimdi yine çıldırdı dün ve bugün uykuya bile dalamadım çok hareketli belki yarın yine yavaşlar:) ben de 10 hareket olayını duydum ama demekki son haftalarda önemli hareketlerini saymak

Back
X