• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek fikrini aklimdan bir turlu cikaramiyorum piskolojim cok bozuldu

hmkh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
189
125
103
Merhaba arkadaslar bugunlerde herseyden okadar biktimki bebegim olmuyor diye kendimi sorgulamaktan kendime kizmaktan yoruldum.baskalarinin bebeklerine bakip imrenmekten yoruldum.hep mutsuz olmaktan yoruldum.her an dua ediyorun ama yine hep sonuc ayni.nezamana kadar diyorum hep boyle kahrolucam.bir turlu kafamdan atamiyorum bu fikri ve bu beni gercekten cok yoruyor artik az gelinde dertleselim biraz icim rahatlasin

Bundan yaklasik 3 yil oncesine kadar tamamen ayni duygulardaydim. Simdi ise cok sukur 2 yasinda bir oglum, 5 aylik bir kizim var. Basarisiz bir asilama, basarisiz bir tup bebek ve berbat duygular. Bu duygulardan kendimi kurtarmaya calistigim, zor da olsa dusunmedigim ilk gun hamile kaldim. Sorununuz ne bilmiyorum. Anne olamamaniz konusunda net olarak konmus bir tibbi tani var mi yok mu bunu da bilemiyorum. Tek bildigim butun bir gun iciniz disiniza cikana kadar aglayin ve sonra bu aciyi terk edin. Ani yasayin. Baska hicbir sey dusunmeden. Her sey yolunu bulacak.

Merhaba arkadaslar bugunlerde herseyden okadar biktimki bebegim olmuyor diye kendimi sorgulamaktan kendime kizmaktan yoruldum.baskalarinin bebeklerine bakip imrenmekten yoruldum.hep mutsuz olmaktan yoruldum.her an dua ediyorun ama yine hep sonuc ayni.nezamana kadar diyorum hep boyle kahrolucam.bir turlu kafamdan atamiyorum bu fikri ve bu beni gercekten cok yoruyor artik az gelinde dertleselim biraz icim rahatlasin
aynen senin durumundayim :-( ceken bilir yatiyorum kalkiyorum hep ayni dusunce

Bundan yaklasik 3 yil oncesine kadar tamamen ayni duygulardaydim. Simdi ise cok sukur 2 yasinda bir oglum, 5 aylik bir kizim var. Basarisiz bir asilama, basarisiz bir tup bebek ve berbat duygular. Bu duygulardan kendimi kurtarmaya calistigim, zor da olsa dusunmedigim ilk gun hamile kaldim. Sorununuz ne bilmiyorum. Anne olamamaniz konusunda net olarak konmus bir tibbi tani var mi yok mu bunu da bilemiyorum. Tek bildigim butun bir gun iciniz disiniza cikana kadar aglayin ve sonra bu aciyi terk edin. Ani yasayin. Baska hicbir sey dusunmeden. Her sey yolunu bulacak.

Aslinda tibbi anlamda doktor biseyin yok dedi.ama esim doktora gitmedi hadi gidelim diye diyede onuda bunalttim sonra farkina vardimki veren de allah alanda allah.o istemedigi muddetce zaten olmuycak e ben kendimi niye bosa heba edeyim.bak sende demissin tup bebek asilama olumsuz sonucalanmis ben daha ne kadar yolun basindayim.ki tup bebeklede olmuyor asilamaylada Allah ol demeyince.iyiyim su aralar cok sukur elbet birgun rabbim nasil edecek banada bu duyguyu ondan rahatlattim kendimi.ah birde su disardan insablarin bebek yokmu diye sormalari durmumu bilenlerin doktora git diye tutturmalarida olmasa daha da iyi olacagim.umidimi kesmiyorum hel dualarimda elbet birgun kabul olucak.insallah...

Aslinda tibbi anlamda doktor biseyin yok dedi.ama esim doktora gitmedi hadi gidelim diye diyede onuda bunalttim sonra farkina vardimki veren de allah alanda allah.o istemedigi muddetce zaten olmuycak e ben kendimi niye bosa heba edeyim.bak sende demissin tup bebek asilama olumsuz sonucalanmis ben daha ne kadar yolun basindayim.ki tup bebeklede olmuyor asilamaylada Allah ol demeyince.iyiyim su aralar cok sukur elbet birgun rabbim nasil edecek banada bu duyguyu ondan rahatlattim kendimi.ah birde su disardan insablarin bebek yokmu diye sormalari durmumu bilenlerin doktora git diye tutturmalarida olmasa daha da iyi olacagim.umidimi kesmiyorum hel dualarimda elbet birgun kabul olucak.insallah...
inşallah olacak kafadan atmak cok zor bu düşünceyi özellikke millet sen bunları düşünürken hamile haberleri veriyorsa

inşallah olacak kafadan atmak cok zor bu düşünceyi özellikke millet sen bunları düşünürken hamile haberleri veriyorsa
Hic canini sikma canim seni anlayabildigimi biliyorsundir benim etrafimda korunurken hamile kalan bebeginin baby shower i icin hazilrik yapan evladini bagrina basip yavrum annem diye seven yani bunun gibi hersey var.ama rabbim vardir bir bildigi sabret allah vereeck mukafatini.cunku tek biz degiliz okadar cokki bebek hasreti ile yananlar ve cok sey yasayanlar insanlari kafaya takmamayi ogrendiginde aslin
aslinda mutlu olmayi ogrenceksin benim gibi.istenen zamanla degil duayla gelir diyorlar rabbim nasip etsin tez zamanda banada isteyen cennet kokusunu ozleyen herkesede.

Bu konuda her okuduğumda tüylerimi diken diken eden bir yazı paylaşayım:

Bir adam, bir gece Rabbinin adını anıyor,'Allah Allah' diyerek O'nun ismini zikrediyordu. Şeytan geldi ve ona dedi ki: "Bunca zamandır senin 'Allah Allah' deyişine karşılık,Allah bir kerecik olsun 'Ne istiyorsun ey kulum!' dedi mi? Sen daha ne vakte kadar böyle 'Allah Allah' deyip duracaksın? Hiç utanman sıkılman yok mu senin? Sana bir cevap gelmiyor görmüyor musun?" Adamcağızın neşesi kaçtı, gönlü kırıldı. Rabbini anmaktan vazgeçti ve başını yastığa gömüp uyudu. Rüyasında yemyeşil çayırlık çimenlik bir yerde Hızır'ı gördü. Hızır o adama şöyle dedi: "Ne diye Rabbini anmaktan vazgeçtin! Neden Allah'ın ismini zikretmekten pişman oldun?" O şaşkın adam Hızır'a şöyle cevap verdi: "Bunca zamandır 'Allah Allah' derim, ama bir kerecik olsun Rabbim bana cevap vermedi! Allah'ın kapısından kovulacağımdan korkuyorum..." Hızır dedi ki: "Senin 'Allah!' deyişin, O'nun 'Söyle ey kulum!' demesidir. Çünkü O'nun adını anma sevgisini kalbine koyan ve O'na yalvarma ihtiyacını sana hissettiren Allah'tır. Senin 'Rabbim!' demen, O'nun 'Kulum!' demesinden başka nedir?"

Rabbim bize dualarla adını anma zevkini yaşatıyor, herkese nasip olmaz. Ne insanlar var bir sürü çocuğu olup Allah'tan bir haberler, kendi cahilliklerine ortak yetiştiriyorlar. Rabb'imin ol demesi yeter, en hayırlı zamanda inşallah. Bize düşen bol dua, tabi her sonuca razı olarak ona teslim olmak. Birde çocuklu olanların şimdi yapamadıklarını yapabiliriz mesela bol bol gezip tozup kendimize vakit ayıralım. :KK53: Kendimizi her konuda geliştirelim, çocuğumuz olursa süper bir annesi olsun. Birbirimize de dua edelim Rabbim kabul etsin inşallah :KK68:

Back