• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek Çorbaları için Et ve Et Suyu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sureyya77

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
1.091
0
316
Diğer
Ben 7. ayın bitiminde çorbalara et koymaya başladım. Aşağıdaki gibi hazırlıyorum. Doktorumuz kıyma yerine kuşbaşı eti didikleyip vermemizi tavsiye etmişti. Ben de bu şekilde yaptım.

Parça etleri saklamak için buz kalıbına ihtiyacınız var. Artan etsuyunu yine buz kalıplarında dondurabilirsiniz.

1 havuç
1 patates
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı tereyağ

- Kuşbaşı dana etini düdüklü tencereye koyup tereyağında suyunu salıp çekene kadar kavurun.
-Suyunu çekince, çok kızartmadan içinde soyulmuş patates ve havucu ekleyin,
- etlerin üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve düdüklüyü kapatıp, pişirin.
- Etler yumuşayınca suyunu süzüp, havuç ve patatesi ayırın. Etleri blanderdan geçirin. Etler lif lif ayrılıyor.
- Bir buz kalıbının her bölmesine 2 tatlı kaşığı et koyun. Ardından kaynattığınız etsuyunu üzerine dikkatlice dökün.

Derin dondurucuda saklayın. Çorbasını vereceğiniz zaman içeceği tasa bir parça et koyup, sıcak çorbayı ekleyin hemen çözülüyor zaten.

Back