• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek büyütme konusunda eşimle fikir ayrılıklarımız

karcicegi94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2022
498
3
28
27
Herkese merhaba, bu aralar çok bunalmış durumdayım bir de buraya yazayım belki tavsiye veren olur dedim. 34 günlük bir bebeğim var, uyumadığı süre içinde sürekli emmek istiyor. Haliyle yorucu oluyor bende çok yoruluyorum hiçbir şeye zamanım kalmıyor ama ilk 3 ay güvenli bağlanma için ten teması kurmak ve emzirmek çok önemli. Bu nedenle bebeğim her istediğinde emziriyorum. Eşim ise tam tersi aman kucağa alışmasın diyenlerden. Ben her ne kadar ilk 3 ayda alışmaz sonrası önemli şu an onun bana ihtiyacı var dünyaya yeni geldi desem de olmuyor. Bebek ağlıyor ben kucağıma alıp susturmak istiyorum o sırada eşim bırak ağlasın diyor, ben ağlatmak istemiyorum kucağıma alıyorum falan kaç kez tartıştık küstük, kaç kez konuştuk bana hak veriyor sonra yine aynı şey tekrar ediyor. Geçen gün de sağlık ocağına gittik oradaki hemşire de aksi gibi işte bu çocuk çok kucağa alışmış, işte yabancılar bebek ağladığında diğer odaya atıp bırakıyor öyle yapmak lazım falan gibi konuştu eşimde bırak ağlasın bırak ağlasın diyip duruyor rahatça emziremiyorum bile. Daha sonra psikolog bir arkadaşımıza danıştık oda benim söylediklerimin benzerini söyledi eşime, bana hak verdi. Bugünde bebeğim tam kahvaltı yapacakken ağlamaya başladı tam kalkacaktım eşim kalktı bebeği susturdu ben kahvaltı edene kadar. Susturdu ama bebeğe diyor ki “nevar sıpa gazın mı var ona biz müdahale edemeyiz kendin çıkarman lazım, ne kadar şımarık bir çocuksun sen iyice şımardın ha” vs vs daha bunun gibi sözler söylüyor biraz şefkat göstereceği yerde. Bebek bakımında yardımcı oluyor bebeğin tırnaklarını keser, banyosunu yaptırır, gaz çıkartma hareketleri yaptırır kucağında uyutur ben dinlenirken bebeğe bakar ama bebek bu aralar ekstra meme istiyor gazı olduğu için. Yine ortak paydada buluşamıyoruz bana tavsiyeniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Zor. Bu böyle gider gibi maalesef. Şımardın filan lafları... 🤢

Bebek daha sizden ayrı bi canlı olduğunu bile bilmiyor ki. Ne alaka şımarması falan? Video izletip kitap okutun demek isterim ama psikolog lafından sonra da aynılarını yaptıysa çok fikri değişir gibi değil.

Evinizde bir kaynana var , Allah yardım etsin. Siz onun annesisiniz siz nasıl hissediyorsanız doğrudur , taviz vermeyin
Taviz vermediğimde hep tartışıyoruz artık gücüm kalmadı gerçekten ne yapacağımı şaşırdım en son çare olarak psikolog arkadaşımdan yardım istedim ama oda çare olmadı gibi duruyor

Bebek daha sizden ayrı bi canlı olduğunu bile bilmiyor ki. Ne alaka şımarması falan? Video izletip kitap okutun demek isterim ama psikolog lafından sonra da aynılarını yaptıysa çok fikri değişir gibi değil.
Aynen bende kaç kez dedim o daha yenidoğan şımarmayı ne bilsin diye ama yok anlamıyor… anası da bırak ağlasın aman kucağa alışmasın diyordu pek takmadım şimdi de eşim aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor bunaldım ne yapacağımı bilmiyorum artık

Bizim babamız da tam tersi bu yüzden sorun yaşıyoruz, daha 9 aylık ve en ufak ağlasın istemiyor strese giriyor ağlayınca adam kahroluyor resmen, ben ise daha soğuk kanliyim bebek bu illa ki ağlayacak gün gelecek düşecek bir yerleride kanayacak şişecek diyerek alıştırmaya çalışıyorum. Amaaaaan çocuk yetistirirken bu tarz sorunlar bitmez.

Bizim babamız da tam tersi bu yüzden sorun yaşıyoruz, daha 9 aylık ve en ufak ağlasın istemiyor strese giriyor ağlayınca adam kahroluyor resmen, ben ise daha soğuk kanliyim bebek bu illa ki ağlayacak gün gelecek düşecek bir yerleride kanayacak şişecek diyerek alıştırmaya çalışıyorum. Amaaaaan çocuk yetistirirken bu tarz sorunlar bitmez.
Siz bizim tam tersimiz gibiymişsiniz, bende bebeğim biraz ağlasa strese giriyorum çok üzülüyorum hiç ağlamasın istiyorum bunu gören eşim de bana kızıyor bırak ağlasın falan diyor ne kadar konuşup çözüme ulaştırmaya çalışsam da olmadı maalesef. Peki bir şey soracağım, ilk aylarda bebeğiniz ağladığında hemen kucağınıza alıp emzirir miydiniz yoksa bırakayım biraz ağlasın dediğiniz de oldu mu?

Biz de eşimle çok tartıştık hala tartışıyoruz , ama onu dinlediğim konularda çok üzgünüm keşke , dinlemeseymişim .

Siz neden tartışıyorsunuz peki
İlk üç gün sütümün gelmediğine kimseyi ikna edemedim , mama vermedik , ilk bebek bilmiyoruz ki hemşire birsey diyor ınanıyoruz. çocuk sarılık oldu evde kendi eliyle hazırladı mamayı. Mesela ….

Bir adet de bende var kucaga alıştı napıcaz bakalım diyor 2 aylık daha tabi kucak ister diyorum bi de sallayalım diyip duruyor ısrarla sallamadan büyütücem diyorum sallasan uyur salla salla bla bla.. şimdi kaynanamlardayız iki gündür gazı var uyuyamıyor kaynanam sallayalım sallasaydın uyurdu sallasan hemen uyur iki gündür sabır sınıyor ileride illa ki sallıycan sende sallayalım getir diyor artık sinir oldum sallamıycam anne ama salla dene dedim artık ama sinir olduğumu anladı çok sallayamadı. Şu anaları bi salsalar bi bebeği en iyi annesi anlar bilir

Bir adet de bende var kucaga alıştı napıcaz bakalım diyor 2 aylık daha tabi kucak ister diyorum bi de sallayalım diyip duruyor ısrarla sallamadan büyütücem diyorum sallasan uyur salla salla bla bla.. şimdi kaynanamlardayız iki gündür gazı var uyuyamıyor kaynanam sallayalım sallasaydın uyurdu sallasan hemen uyur iki gündür sabır sınıyor ileride illa ki sallıycan sende sallayalım getir diyor artık sinir oldum sallamıycam anne ama salla dene dedim artık ama sinir olduğumu anladı çok sallayamadı. Şu anaları bi salsalar bi bebeği en iyi annesi anlar bilir
Yaa destek olacakları yerde köstek oluyorlar gerçekten çok sinir bozucu. Benim anlamadığım bu cocukların babaları değiller mi neden kendi cocuklarına böyle davranıyorlar?

2 aylık bebek neye alışacak kucağa alışamayıp?onun tek ihtiyacı anne kokusu anne sesi anne memesi. Azarla bildiğini yap lütfen kafana takma.

Ya lütfen eşiniz saçmalamasın. Yeni doğmuş bebek kucakta olacak tabi nerede olacak? Doya doya kucağınıza alın 2-3 saatte bir emzirin bebeğinizin bu zamanlarının tadını çıkarın.

Valla sinir geldi bana artık. Kucağına alma kucağına alma neremize alalım bebeğimiz o bizim. Lohusa halimizle durmadan insanlar onu yap bunu yapma diye direktifler veriyor.
Benim de 6 aylık bebeğim var canımın istediği her an kucağımdaydı kimseyi de takmadım. Şu an yere de koyuyorum, ana kucağında da oynuyor kendi kucağımda da duruyor.

Back