Bebek Beslenmesi bebek bisküvisine alternatif: tam buğdaylı krep

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elf07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
89
9
96
ben 1 yaşına kadar kızıma bebek bisküvisi vermedim. 1-2 defa aldım biz yedik :) 1 yaşına girdikten sonra yani 1 ay önce vermeye başladım. bir gün yemek hazırlamamı bekleyemedi ve ağlamaya başladı. ben de hemen -ve ilk kez- bisküviyi sütte ezip yedirdim. hemen tıkanınca tadına baktım. aman allahım, bu nasıl bir şeker, nasıl insanın içini bayıyor. ben bile o kadar etkilendiysem onun küçücük bedenini düşünemiyorum. neyse uzatmayayım. evde bisküvi yapayım dedim, çok sert oldular. kahvaltılık araştırırken krep yapmaya karar verdim. sonra da kalanları neden bisküvi gibi değerlendirmeyeyim diye düşündüm. yani bişeylerin içine katılmaz ama iyi bir oyalayıcı olur.nitekim oldu da zaten. ayrıca ben ekmek yedirmediğim için tahıl ihtiyacının bir kısmını da ordan karşılar diye düşündüm. işte tarif;

1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı pekmez
1/2 çay kaşığı karbonat

Malzemeleri bir kapta çırpın. Çok az yağladığınız tavaya birer yemek kaşığı koyarak pişirin. Kabarcıklar çıkmaya başlayınca hemen ters çevirin.

ben bisküvi gibi kullanacaklarımı yarım kaşıktan küçük küçük yapıyorum böylece heba olmuyorlar.

canım ben krepin içine yoğurt koyuyorum daha lezzetli yumuşacık oluyor birde pekmezi hamuruna değil piştikten sonra üzerine sürüp rulo yapıyorum ballıda yapıyorum aynı şekilde hamuruna ince çekilmiş cevizde koyabilrsin benim oğlum pişmesine bile dayanamıyor nasıl aceleyle soğutuyoruz çok seviyo sana farklı bir öneri

yoğurt hiç aklıma gelmemişti. süte mi ekliyosun canım yoksa süt eklemeyip sadece yoğurtla mı yapıyosun? denemek isterim.

yazmayı unutmuşum. tarifte pekmez var ama ben balla yapıyorum. pekmezin pişmesi iyi değil diye okumuştum bir yerde. bu nedenle tarifte değişiklik yaptım.

yoğurt hiç aklıma gelmemişti. süte mi ekliyosun canım yoksa süt eklemeyip sadece yoğurtla mı yapıyosun? denemek isterim.

yazmayı unutmuşum. tarifte pekmez var ama ben balla yapıyorum. pekmezin pişmesi iyi değil diye okumuştum bir yerde. bu nedenle tarifte değişiklik yaptım.

sadece yoğurt koyuyorum süt koymuyorum yoğurt sütten daha faydalı pekmezide balıda hamura ekleme pişince üzerine sür balda pekmezde pişmez zararlı hale gelir

Back