ben 1 yaşına kadar kızıma bebek bisküvisi vermedim. 1-2 defa aldım biz yedik :) 1 yaşına girdikten sonra yani 1 ay önce vermeye başladım. bir gün yemek hazırlamamı bekleyemedi ve ağlamaya başladı. ben de hemen -ve ilk kez- bisküviyi sütte ezip yedirdim. hemen tıkanınca tadına baktım. aman allahım, bu nasıl bir şeker, nasıl insanın içini bayıyor. ben bile o kadar etkilendiysem onun küçücük bedenini düşünemiyorum. neyse uzatmayayım. evde bisküvi yapayım dedim, çok sert oldular. kahvaltılık araştırırken krep yapmaya karar verdim. sonra da kalanları neden bisküvi gibi değerlendirmeyeyim diye düşündüm. yani bişeylerin içine katılmaz ama iyi bir oyalayıcı olur.nitekim oldu da zaten. ayrıca ben ekmek yedirmediğim için tahıl ihtiyacının bir kısmını da ordan karşılar diye düşündüm. işte tarif;
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı pekmez
1/2 çay kaşığı karbonat
Malzemeleri bir kapta çırpın. Çok az yağladığınız tavaya birer yemek kaşığı koyarak pişirin. Kabarcıklar çıkmaya başlayınca hemen ters çevirin.
ben bisküvi gibi kullanacaklarımı yarım kaşıktan küçük küçük yapıyorum böylece heba olmuyorlar.
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı pekmez
1/2 çay kaşığı karbonat
Malzemeleri bir kapta çırpın. Çok az yağladığınız tavaya birer yemek kaşığı koyarak pişirin. Kabarcıklar çıkmaya başlayınca hemen ters çevirin.
ben bisküvi gibi kullanacaklarımı yarım kaşıktan küçük küçük yapıyorum böylece heba olmuyorlar.