Iyi de siz benim mesajimi alintiladınız. Bende size cevap verdim
Peki ben ne yazmışım bakalım
"Önce anne sütü. Onu da bırakmayacak. 4 saatte bir Emzirmeye devam. Aldığı kadar. Ardından formül süt. Çünkü 4 aylık bir bebek için beslenme çok önemli" .
Itiraz ettiginiz sey bu... elestirmeye odaklanmadan neye itiraz ettigimizi önce bir anlarsanız şirinleri belki sizde görürsünüz..
Ayrica ben sizin soyledikleriniz tumuyla yanlis da demedim. Kacirdiniz bazi noktalarin cok yanlis sonuclari olabiliyor oldugunu da gordugum benzer hikayeler de yasadim yasandigini gordum. Bu yuzden uyarmak zorunda hissettim. Siz hangi doktordan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama 4 aydan küçük bir bebek için 'bilimsel kanaat' anne sütünün yetersiz olduğunda formül sut vermeli şeklinde, Insta momlar her annenin sutu bebegine yeter yeterince emzirirseniz süt gelir diyor. Sizinde ilk yorumunuz böyleydi. Bu doğru değil. Bazi annelerin sutu bebegine yetmez. 24 saat de emzirsen bazı annelerin sütü gelmeyebilir. Bu da istatiksel olarak sık karşılaşılan bir durumdur. Neyse uzatmayacagim. Konu sahibi sutüm azalarak bitti yazmis. Hatta son zamanlarda sadece geceleri alıyordu demis. Formül sütü içiremiyorum çünkü biberonu reddediyor yazmış. Formül süt yok, anne sütü az dememiş. Bu durumda daha ulaşılabilir hedef farklı biberon, kasik biberon, fincan bir şekilde çocuğun beslenmesini ve doymasını sağlamak olmalı. Anne sütü gelsin diye ugrasarak bebegi daha fazla yanlış şekilde besleyip aç bırakırsa sonuçları çok tehlikeli bir noktaya doğru gidebilir.