• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ugursuna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2018
4
0
36
36
Herkese merhabalar; 8 aylık bebeğim var yaklaşık 6 aydır meme reddi yaşıyoruz sadece uykuluyken emzirebiliyorum ve artık basedemiyorum sütüm iyice azaldı . Günde kaç öğün ek gida vermeliyim sizce yardımcı olur musunuz bi de meme reddi gecmezmi artık ☹️☹️

Herkese merhabalar; 8 aylık bebeğim var yaklaşık 6 aydır meme reddi yaşıyoruz sadece uykuluyken emzirebiliyorum ve artık basedemiyorum sütüm iyice azaldı . Günde kaç öğün ek gida vermeliyim sizce yardımcı olur musunuz bi de meme reddi gecmezmi artık ☹☹
Mama kullanıyor musunuz

Hayır kullanmıyorum çünkü biberon da almıyor hiç bir şekilde. Bu zamana kadar hep uyutup emzirdim ☹️

Herkese merhabalar; 8 aylık bebeğim var yaklaşık 6 aydır meme reddi yaşıyoruz sadece uykuluyken emzirebiliyorum ve artık basedemiyorum sütüm iyice azaldı . Günde kaç öğün ek gida vermeliyim sizce yardımcı olur musunuz bi de meme reddi gecmezmi artık ☹☹
3-4. Aylarda yaşamıstım ama suan yok cok uzun sürmüs canm cok can sıkıcı bırsey aglıyordum emedıgı zaman. Bazen gece uyanıp uyutamıyordum memede almıyordu. Gece emıyorsa artık ek gıdaya gectı uc ogun verebılırsın doktora danısark besleyıcı seyler verırsın ac olursa sınyal verır sana.

3-4. Aylarda yaşamıstım ama suan yok cok uzun sürmüs canm cok can sıkıcı bırsey aglıyordum emedıgı zaman. Bazen gece uyanıp uyutamıyordum memede almıyordu. Gece emıyorsa artık ek gıdaya gectı uc ogun verebılırsın doktora danısark besleyıcı seyler verırsın ac olursa sınyal verır sana.
Çok teşekkür ederim gerçekten Zor bir durum yaşayan anlıyor işte

Tercih siizn tabii ama bana manasız doymuyor gbi geliyor sadece meme alan cocuklar
Canım ne alaka yüzyıllardır meme var mama mı varmıs. Mama verıp mıdelerını genısletıp obez sevıyesıne getırırsen memeyle doymaz tabı. Tek gogus emzırıyorum kılo problemımız yok emmesı bıttıkten sonra akıyor bıle. Arkadasın cocugu 8 aylık olmus gece emmesı onun ıcın yeterlı gunduzle ek gıdayla devam edersın. Ayrıca anne sütü bebegın bagısıklık kazanmasında cok onemlı azalır dıye korkma gunduzlerı sag ıcmese bıle yogurt mayalarsn az az ek gıdalara koyarsn.

Herkese merhabalar; 8 aylık bebeğim var yaklaşık 6 aydır meme reddi yaşıyoruz sadece uykuluyken emzirebiliyorum ve artık basedemiyorum sütüm iyice azaldı . Günde kaç öğün ek gida vermeliyim sizce yardımcı olur musunuz bi de meme reddi gecmezmi artık ☹️☹️
Artık 8 aylık olmuş. Ek gıdaya ağırlık ver. 4 öğün verilor 8 aya. Bizim doktorumuz bize şu şekilde vermişti.
Sabah yumurta sarısı lor ve ceviz ile kahvaltı. Anne sütü ile açabilirsiniz kıvamını.
Arada meyve öğünü yoğurt
Akşam sebze püresi ve mutlaka etli olmalı.

Gece de yatmadan ve aralarda emzirebildiğin kadar emzir. Gece uyuturken emmezse yatmadan muhallebi de verebilirsin. Brn hiç vermedim ama internetten bakarsın brbehe uygun muhallebi tarifleri vardır. Anne sütünü sağip pişirmeden ve yoğurt yapmadan kullan. Yogurt yapınca inek sütünden farkı olmuyormjs fermante olunca. Yulaf ve sevdiği meyveler ile kullanabilirsin. Kahvaltı da zaten kullan.

Canım ne alaka yüzyıllardır meme var mama mı varmıs. Mama verıp mıdelerını genısletıp obez sevıyesıne getırırsen memeyle doymaz tabı. Tek gogus emzırıyorum kılo problemımız yok emmesı bıttıkten sonra akıyor bıle. Arkadasın cocugu 8 aylık olmus gece emmesı onun ıcın yeterlı gunduzle ek gıdayla devam edersın. Ayrıca anne sütü bebegın bagısıklık kazanmasında cok onemlı azalır dıye korkma gunduzlerı sag ıcmese bıle yogurt mayalarsn az az ek gıdalara koyarsn.
Siz uzman misiniz doktor mu bu konuda bu eğitimin var mı bu kadar net konuşuyorsun.. ben emzirmesi demiyorum kendim de bizzat emzirmis biri olarak yetmiyor olabilir herkesin yetecek diye bir şey yok.. bilmediğiniz konularda yorum yapıp milleti yanlış yonlendirmeyin

Siz uzman misiniz doktor mu bu konuda bu eğitimin var mı bu kadar net konuşuyorsun.. ben emzirmesi demiyorum kendim de bizzat emzirmis biri olarak yetmiyor olabilir herkesin yetecek diye bir şey yok.. bilmediğiniz konularda yorum yapıp milleti yanlış yonlendirmeyin
8 aylık bebegım var. Siz yanlıs yönlendırıyorsunuz. Bebeklerın mamasız doydugunu dusunmuyorum demıssınız. Eskıden ınsanlar sütü yokken bıle bebeklerınu beslemısler o zamanlar mamada yoktu ayrıca ılk 6 ay krıtık donem mama ve anne sütü için. 8 aylık bebek normal dısı durumlar da cokta guzel doyar ek gıda ıle konu sahıbı ıle aynı seylerı yasamısız ve bebeklerımızın ayı bır. Uzman doktor degılım anneyı rahatlatmak ıcın yazdım. Siz uzman gıbı konusmussunuz.

Back