Bebek banyosu

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1g2s
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1g2s

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2017
45
4
16
35
İyi akşamlar yenidoğan bebeğimi pekmezle yıkayın tuzlayın diyorlar tuzlamak zararlıymış ama pekmezle yıkamk zarar verir mi bebeğime o hatayı bi kere yaptım ilk banyosunda pekmezle yıkattılar korkuyorum

Tuzlayınca büyüyünce ter kokmaz derler ama pekmezi hiç duymamıştım

Tuzlama derler
Tuzla yıkanır
Balla ovalar buralarda

Tuzlamak istiyorsanız çok çok az tuzla öğün vücudunu ve hemen yıkayın.tuz bı çok bebeğin ölümüne neden olmuş okumuştum nette.
Pekmezide güzel koksun diye yapıyorlardır.bende gül suyu ile yıkayanlari duydum ama kendim su ve bebe şampuanı ile yıkıyorum bebeklerimi.ilk ay oğlumu hep anne sütü ile silerdim şimdi iki yaşını bitirdi terlediğinde hala misler gibi kokar.
İkizlerim eve bı ay sonra geldi (küvözde kaldılar) onlara bişey yapmadım ama çok terlediklerinde kokuyolar sanki:)

Annem benden önceki üç bebeğini tuzlamış, beni tuzlamamış.
Hala kızarım ona az biraz ekivereydin bari diye :KK53:

Pekmezi hiç duymadım. Banyo suyuna katılan bişeyin bebeğe zarar vereceğini sanmıyorum.

Siz yine de yapmayın böyle şeyler. Su sabun yeter.

Pekmezi hiç duymadım da nasıl olacak ki, yıkayım derken yapış yapış yapmayın bebişi.

Cehalet diyesim var ama bu tarz seyler Turklerin saman kulturunden kalan adetleride olabilir. Bilgim olmadigi icin birsey diyemeyecegim. Ben olsam hicbirini yapmazdim

Tuzlamak çok saçma ya tuzlayayım da kokma. Beni tuzlamışlar terlememe etki etmedi kardeşim tuzlanmadı benden az terler. Bir de bir bebeğin tuzlanırken boğulup öldüğünü duyduğumdan beri her şeyi saçma buluyorum açıkçası her şey geride kalmalı saçma sapan eski çağ hurafeleri.

Yavrucağı bulamaç yapmayın lütfen. Büyüdüğünde koku problemi olursa bunun için roll-on ve parfümler var malum.
Onlardan kullanıverir.

Bn olsam asla kulak asmam boyle seylere.hepsi batil inanc. Bugunde bitane tanidigim bebeginin salyası akio. Kesilsin diye erkek kardesinin ayak topugunu bebegin agzina surmus. Sasiriorum bu insanlarda akil yok mu nasil inaniolar boyle seylere ya

Bn olsam asla kulak asmam boyle seylere.hepsi batil inanc. Bugunde bitane tanidigim bebeginin salyası akio. Kesilsin diye erkek kardesinin ayak topugunu bebegin agzina surmus. Sasiriorum bu insanlarda akil yok mu nasil inaniolar boyle seylere ya

Ay ne iğrenç şeymiş o öyle ya.

Ay ne iğrenç şeymiş o öyle ya.
Bide dio ki cami anahrarini surdum gecmedi, çocügun dayisinin ayak topugu gecirirmis onu surduk dio. Dedim birak aksin salyasi. Ne zarari var tum cocullarin akio. Yok dio oñunu islatio hasta olur. Haa ayagini agzına surunce hasta olmaz dedim :deli:

Bebeğin ilk banyolarında sabun şampuan vs bile kullanmayın der doktorlar.
Verniks denilen yağlı tabaka bebeklerin cildinde daha anne karnında iken oluşan bir koruyucu maddedir . Yeni doğan mikroplara açık olduğundan ilk banyolarda sadece su ile yıkmamızı önermişti doktorum.

Tuz,bal,un duydum da pekmezi duymadım.

Tuzlandıgı için ölen bebek biliyorum
İnsanlar kafayı yedı bebek o yıkamak icın sabun su yeterli
Bebeklere yapılmayan ezıyet kalmıyor daha neler duyacagız

Back
X