• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakıcılığı

Konstantinopolis1985

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2017
211
250
18
Hanımlar hepinize iyi günler diliyorum ben bir görüşme yaptım bebek bakımı için daha önce hiç yapmadım bu işi zorlukları varmıdır bana ne tavsiye edersiniz bebek daha çok küçük yeni dogmus

Evde kesinlikle kamera vs olmasını isteyin bu sizin içinde aile içinde en iyisi olucak tir birsey olursa hiç değilse görürler ordan ve kendini anlatmaya ihtiyacınız kalmaz

zor iş çocuk bebek bakmak (başkasının bebeği çocuğu özellikle)

kaç yaşındasınız? bakıcı çalıştıran bir anne olarak evhamlıyım mesela.. genelde de her anne böyle

Hanımlar hepinize iyi günler diliyorum ben bir görüşme yaptım bebek bakımı için daha önce hiç yapmadım bu işi zorlukları varmıdır bana ne tavsiye edersiniz bebek daha çok küçük yeni dogmus

Daha onceden hic bebek mi bakmadiniz yoksa para karsiligi is olarak mi bebek bakmadiniz?

Hic bebek bakmadiysaniz vazgecin. Kisa yoldan siz baska is bulun aile de baska bakici bulsun.

Yenidogan bakimi zor hele ki alisik degilseniz...

bebek bakarken anneyle sürekli iletişim içinde olun
annenin verdiği gıdaların dışına çıkmayın. azıcık daha yesin demeyin.
ek gıda alıyorsa zorlamayın.
beslerken boğazına takılırsa falan ne tür hareketlerlerde bulunulur okuyun, izleyin.
altını sürekli temiz tutun. uyurken falan kontrol edin kusar tıkanır uykuda diye.
o evin bir ferdi gibi davranın. yediğinizi içtiğinizi kaldırın. vakit bulursanız iki kap yemek yapın. inanın anneye ilaç gibi gelir.
karşılıklı iyi niyetli olun. inş hakkından gelirsiniz.

bebek bakarken anneyle sürekli iletişim içinde olun
annenin verdiği gıdaların dışına çıkmayın. azıcık daha yesin demeyin.
ek gıda alıyorsa zorlamayın.
beslerken boğazına takılırsa falan ne tür hareketlerlerde bulunulur okuyun, izleyin.
altını sürekli temiz tutun. uyurken falan kontrol edin kusar tıkanır uykuda diye.
o evin bir ferdi gibi davranın. yediğinizi içtiğinizi kaldırın. vakit bulursanız iki kap yemek yapın. inanın anneye ilaç gibi gelir.
karşılıklı iyi niyetli olun. inş hakkından gelirsiniz.

Bunda ciddi misiniz?
Evime bebek bakmaya gelen kisi mutfagima girip yemek yapsa ciddi rahatsiz olurum.

Cunku ne munasebet? Hangi malzemeyi ne icin aldigimi ne tarz sevdigimi hatta belki o aksam disarda yemek isteyip istemeyecegimi bilemez ki.

Ama beni rahatsiz eden size guzel geliyorsa demekki en guzeli bastan net sekilde her seyi konusup anlasmak.

Bunda ciddi misiniz?
Evime bebek bakmaya gelen kisi mutfagima girip yemek yapsa ciddi rahatsiz olurum.

Cunku ne munasebet? Hangi malzemeyi ne icin aldigimi ne tarz sevdigimi hatta belki o aksam disarda yemek isteyip istemeyecegimi bilemez ki.

Ama beni rahatsiz eden size guzel geliyorsa demekki en guzeli bastan net sekilde her seyi konusup anlasmak.

biz bakıcımla bu şekilde ilerliyoruz. hatta çalıştığım kurumdaki hanımların bakıcıları tamamen bu şekilde. hayatımda çokça evinde çalışan hanımla karşılaştım. ilk defa rahatsız olacak olana denk geldim. demek ki olabiliyormuş.

Allah allah sanki herkes anasının karnından bebek bakım stajını yapmış olarak doğdu, hayret yani.

Her işte olduğu gibi bunda da bir oryantasyon süreci olacaktır elbette.
Bir dönem ebeveynlerden biri veya büyükanne büyükbaba sizinle birlikte kalırsa düzen oturtursunuz, ama elbette hiç bilmiyorsanız direk işe başlamayın, arkadaşların yazdığı gibi.

Kamera olması çok rahat olacaktır.

biz bakıcımla bu şekilde ilerliyoruz. hatta çalıştığım kurumdaki hanımların bakıcıları tamamen bu şekilde. hayatımda çokça evinde çalışan hanımla karşılaştım. ilk defa rahatsız olacak olana denk geldim. demek ki olabiliyormuş.

Ya mesela ben herkesin yaptigi yemegi yemem.
Kendim annem ve takip ettigim izinde kalmaya calistigim bir sef disinda :) (kendim asciyim disarda yiyeceksem bile bu sefin mekani haric yemem)
Yaptigi yemek muhtemelen cop olur.

Mutfagimin duzeni de karisir ne bileyim bicaklarimi falan ellemesini hic istemem.

En bastan net sekilde anlasmak o zaman en guzeli.
Ben mesela utu istiyorum ekstra ucret karsiligi haftada 2 gun ekstra kalip utu yapiyor. Kimisi de belki kiyafetine dokunmasini istemez.

Bende rahatsız olurum. Bakıcıdan tek beklentim bebeğime bakması,onunla ilgili işleri yapması.. başka işlere enerji harcayıp kızımı boşlamasın mantığıyla ilerledim hep. Kızımı uyutunca onun çamaşırını yıkar,ütüsünü yapar,dağılan eşyalarını toplar vs vs.. yemek temizlik bana göre bakıcının işi değil,olmamalı.

Bende rahatsız olurum. Bakıcıdan tek beklentim bebeğime bakması,onunla ilgili işleri yapması.. başka işlere enerji harcayıp kızımı boşlamasın mantığıyla ilerledim hep. Kızımı uyutunca onun çamaşırını yıkar,ütüsünü yapar,dağılan eşyalarını toplar vs vs.. yemek temizlik bana göre bakıcının işi değil,olmamalı.
Temizlik olarak rutin ev toplamasi dedi yemek olaraktan bir çorba kaynatirsin filan dedi

Allah allah sanki herkes anasının karnından bebek bakım stajını yapmış olarak doğdu, hayret yani.

Her işte olduğu gibi bunda da bir oryantasyon süreci olacaktır elbette.
Bir dönem ebeveynlerden biri veya büyükanne büyükbaba sizinle birlikte kalırsa düzen oturtursunuz, ama elbette hiç bilmiyorsanız direk işe başlamayın, arkadaşların yazdığı gibi.

Kamera olması çok rahat olacaktır.
Kamerayı ben kendim talep ettim hani onunda içi rahat olsun diye bende kamerayla çalışmak isterim ne olur ne olmaz açsın izlesin diye düşünüyorum

Bunda ciddi misiniz?

Kadın yemek yapmami istedi bende şey dedim onceligim bebek olur dedim daha sonra diğer işler dedim oda işte bir çorba kaynatirsin dedi

Daha once hic baktiniz mi kardes, akraba bebegi vb? Cunku ben ilk bebegimde kendi bebegim olmasina ragmen cok acemiydim,yikayamiyordum bile.Tutmasi bile zor gelir ilkse bence baska is bakin

Back
X