• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek aşıları

Kızlar bebeğinize aşı yaptırdınızmı ben hiç yaptırmak istemiyorum ne yapasam
3 bebegimede vurdurdum hiç bir zararıni görmedim. Bütün aşıları tam cocuklarimin. Hiç ciddi bir hastalıkları olmadı soğuk algınlığı ve miğde bagirsk enfeksiyonlari dışında. Ciddi hastalıklardan aşıyla korunabilirsiniz. Sokakda köpek isirsa kuduz aşısı yaptırmayip ne yapacaksınız. Önlem varken alın gerisini Allah'a bırakın.

3 bebegimede vurdurdum hiç bir zararıni görmedim. Bütün aşıları tam cocuklarimin. Hiç ciddi bir hastalıkları olmadı soğuk algınlığı ve miğde bagirsk enfeksiyonlari dışında. Ciddi hastalıklardan aşıyla korunabilirsiniz
Valla herk3s farklı şey sôylüyo ya ne yapacağımı şaşırdım

11 aylık bebeğim var elimden geldiğince aşılarını yaptırdım özel aşılar dahil ilk bebeğim ve deprem bölgesinde olduğumuz için ekstra korkuyorum hastalıklardan

2 bebeğim var ikisininde aşılarını zamanı gelince yaptırıyorum ve özel aşılarınıda temin edip yaptırtıyorum. Çocuğunuzun vebaline girmeyin. Biraz açıp okursanız zamanında çocuk ölümlerinin ne kadar çok olduğunu ya da hasta, sakat bırakacak hastalıkların üstesinden nasıl gelindiğini görebilirsiniz. Çocuklar sizin vicdan da sizin. Örneğin menenjit rahatsızlığı asla hasar bırakmadan çıkıp gitmez vücuttan ama aşı bu hasarları ya da o hastalığa yakalanma oranını yakalansa da hastalığın düşük düzeyde seyretmesine yardımcı olur. Sonrasında pişman olmamak adına yaptırmanızı öneririm. Yaptırmak istememe sebebiniz nedir?

Çıldıracağım :) kuzenim de ablam da bu kafadaydı, aşılar zararlıymış da tu pis kaka da, vücuda çok zararlıymış da... Tek bilgi kaynakları da Facebook'un ilkokul mezunu komplo teorisyenleri. Kuzenim öyle ki çocuğunu da evde doğurdu, öyle doktor ve hastane düşmanıydı. Bebeğin ne aşıları vardı ne topuk kanı alındı ne sağlık ocağı muayenelerine gitti. Sonuç ne mi oldu?

Bebek 10 aylıkken yani geçen ağustos ayında iyot eksikliğinden hastanelik oldu. Gelişimi de yavaş ilerliyordu. İyot eksikliği topuk kanı ile çıkabilirdi. Gelişimin yavaş ilerlemesinin önüne de sağlık ocağı muayenelerinde aksilik olduğunu hemşirelerce tarafına söylenerek geçilebilirdi. Ve bebek öldü yoğun bakımda iki günün ardından.

Hastalıkların aşılarla ilaçlarla kontrol altına alındığı bu döneme bakıp hastalık yok niye aşı yaptırayım diyemezsiniz. Bebeğinizi her zaman sıcak ve güvenli beşiğinde kalmayacak. Ayaklanmaya ve okula başladığında dışarıya karşı hassas ve korunmasız olacak. Hepatit, kızamık, su çiçeği, çocuk felci, verem gibi hastalıklarla karşılaşınca bunun vücudundan hasarsız atması imkansız. Aşı sağlıktır ve büyük bir nimettir, bu kötülüğü çocuğunuza yapmayın.

Aşı yaptırmama fikri aşılar sayesinde silinen hastalıklar sayesinde doğdu
Bu forumda bile cocugu kizamiktan yoğun bakımlı olan bir anne geldi ne kdr hasar kaldığı belli değildi
Cocuk karşınıza geçip- hala konuşabiliyor ise hesap sorsa ne cevap vereceksiniz?
Yan etkileri
Bu forumda bile cocugu kizamiktan yoğun bakımlı olan bir anne geldi ne kdr hasar kaldığı belli değildi
Cocuk karşınıza geçip- hala konuşabiliyor ise hesap sorsa ne cevap vereceksiniz?
Herhangi bi yan etki olursa bi sorun olursa sorumluluk kimin diyorum bize ait değil diyor görevli ebe
Çıldıracağım :) kuzenim de ablam da bu kafadaydı, aşılar zararlıymış da tu pis kaka da, vücuda çok zararlıymış da... Tek bilgi kaynakları da Facebook'un ilkokul mezunu komplo teorisyenleri. Kuzenim öyle ki çocuğunu da evde doğurdu, öyle doktor ve hastane düşmanıydı. Bebeğin ne aşıları vardı ne topuk kanı alındı ne sağlık ocağı muayenelerine gitti. Sonuç ne mi oldu?

Bebek 10 aylıkken yani geçen ağustos ayında iyot eksikliğinden hastanelik oldu. Gelişimi de yavaş ilerliyordu. İyot eksikliği topuk kanı ile çıkabilirdi. Gelişimin yavaş ilerlemesinin önüne de sağlık ocağı muayenelerinde aksilik olduğunu hemşirelerce tarafına söylenerek geçilebilirdi. Ve bebek öldü yoğun bakımda iki günün ardından.

Hastalıkların aşılarla ilaçlarla kontrol altına alındığı bu döneme bakıp hastalık yok niye aşı yaptırayım diyemezsiniz. Bebeğinizi her zaman sıcak ve güvenli beşiğinde kalmayacak. Ayaklanmaya ve okula başladığında dışarıya karşı hassas ve korunmasız olacak. Hepatit, kızamık, su çiçeği, çocuk felci, verem gibi hastalıklarla karşılaşınca bunun vücudundan hasarsız atması imkansız. Aşı sağlıktır ve büyük bir nimettir, bu kötülüğü çocuğunuza yapmayın.
Çok kararsızım ya bilmiyorum aşılar hakkında ne kadat iyi şeyler söyleselerde bi o kadar kötü şeyler söylüyolar zaten aşının saati geçti napicam bilmiyorum

Eklentiler

• IMG_20240124_103749.jpg
    IMG_20240124_103749.jpg
    114 KB · Görüntüleme: 180
  • IMG_20240124_103730.jpg
    IMG_20240124_103730.jpg
    121,8 KB · Görüntüleme: 156
13 aylik oglum var özel aşılar dahil hepsini yaptirdim. Asi konusunda yaptirmak istemeyenlerin mantigini pek anlamıyorum acikcasi.artik 100 cesit insanla ayni toplumdayz cocuklari izole edemiyoruz bari asili olsunlar. Allah korusun rota menenjit.gibi hastalıklarin seyri kotu sonuclara sebebiyet verebilir

Ozaman izole yaşayın. Topluma sokmayın. Çünkü aşısız çocuklar bizim aşılı çocuklarala aynı ortamda olunca ne kadar önlemini alsakda bulasiciligi devam ediyor hastalığın. Yok olan hastalıkları hortlatti bu akım. Gerçekten anlam veremiyorum.kaynak olarak gösterdiğiniz Makale bile kin kusuyor eğitim seviyesini tahmin etmek zor değil.

Bende kararsızdım ama yaptırdım. Pişman mıyım evet şimdiki tecrübem olsa yaptırmazdım. Uzun uzun aşılarla ilgili konuşup tartışmaya giremem ama kendiniz iyi ölçüp biçin. Etrafımda yaptırmayan 1 kişi var 2 çocuğuna yaptırdı 3.ye yaptırmadı şükür sorun olmadı. Eşim mesela hiç aşısı yokmuş gibi gibi

Back