Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Bebek Arabası

zumrutstyle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
5
0
36
İstanbul
Herkese merhabalar,
Bebeği olanlar veya olacaklar, belki bebek arabanız var, belki de yeni aldınız veya siz de benim gibi araştırma yapıyorsunuz. Hangi özellikler önemli, hangi modeli almak uzun sürede daha kullanışlı ve fiyat konusunda nerede daha ucuz şeklinde önerileri ve görüşleri olanları bekliyorum. Bebek arabası seçerken nelere dikkat edebiliriz, haydi deneyim ya da fikir sahibi olanlar buraya!

Tabiri caizse nevrim dondu bebek arabasi alacagim diye. O kadar cok model arasinda istedigim ozelliklerin hepsinin bir arabada oldugu modeli bulmakta cok zorlandim. En sonunda dun ebebekten gidip bu arabayi aldim Mamas&Papas Sola Bebek Arabası - e-bebek.com mamas&papas ingiliz markasiymis bu yuzdende kaliteli olabilecegini dusunuyorum. Dizayni cok hosuma gitti, 10 kg agirligi var bir de kapaninca az yer kaplamiyor. Bu iki ozellik disinda diger herseyi istedigim gibi olunca alalim artik dedim. Henuz hic kullanmadim, bakalim kullaninca anlayacagiz kiymetini

canım, ben de quinny diye bir marka var, onu ve graco diye ABD malı olan bir markanın ürünlerini beğendim. bilemiyorum ki şimdi ne almalı, yani puset gereksiz gibi geliyor, çok kısa süreli kullanılıyor, uzun süreli araba iyi olsun diyorum. oto koltuğu da almak lazım, valla düşün düşün bulamadım çaresini :)

Ben de kraftın bebek arabası ve oto koltuğunu aldım ikili set halinde.arabası çift yönlü kullanılabiliyor.alt sepeti geniş ve yerden yüksek. tekerlekleride geniş. . 3 tekerlekli arabaların denge sorunu yaşadığını duyduğum için ben 4 tekerlekli olanlardan aldım. Kraft Duo Travel Sistem Bebek Arabası Kırmızı Gri,Kraft,Trav minabebe.com
daha kullanmadım ama beğenerek aldım.

concord neo travel sistem aldık çok memnunuz. otokoltuğu aynı zamanda bebek arabası ilk 6 için çok iyi yani oturana kadar katlaması kolay tekerlekleri çıktığı için de çok yer kaplamıyor. quinny ve concord arasında kalmıştım kaliteleri aynı fakat concord daha kibar

canımm quiiny iyi mir tercih gerçekten oto koltuğu olarak ve quinnyle kullanabildiği için maxi cosi almayı düşünüyorum bende ya quinny mood +maxi cosi

yada bebek arabası olarak stokke (jokerde var) maxi cosi düşünüyorum..

Benim 2,5 yaşında bir kızım var.. Stork energy puset kullandım bu güne kadar. Zamanında hem ekonomik olmasından hemde deneyimsizlikten pek detaylı düşünemeden aldık.. Bize 2 sene dayandı hemde son kışı insanların bile yürürken zorlandığı kış şartlarında sapasağlam bir şekilde geçirdi.. Ayrıca gerçekten hoyratça kullanmıştım.. Geçen hafta sırt dayanağının ayar yerindeki perçini kırıldı, tamir edilecek bir şey önemli değil ama birazdan sayacağım özellikler onda olmadığı için yenisini almanın daha uygun olacağına karar verdim.. 179 tl ye baby2go elegan buldum internette, gerçeğini görme şansım yok ama birkaç yorum bulursam karar verebilirim alıp almama konusunda..

Bebek arabası alırken bence en önemli özellik çift yönlü olması.. Rüzgar, güneş, yağmur vb hava durumlarından korumak için çift yönlü olması avantaj.. Zamanında ben "yağmurluk alırım araba için, daha uygun fiyatlı olur" diye düşünmüştüm ama büyüdüğünde kızımın o yağmurluktan nefret edeceğini düşünemedim.. Şu an yağmurluğu kaldırıp kafasını dışarı çıkarıyor tabii rüzgar yağmur aynen tepesinde..

Çift yönlü bebek arabası alacaksanız 2. önemli özellik tüm tekerlerinin 360 derece dönmesi.. Arka tekerler sabit ise, arabanın yönü değiştiğinde o sabit tekerler önde olacağından sürüş zorlaşacaktır..

Tentesinin tamamen kapatılması ve ayak örtüsü olması da bence önemli bir faktör.. Diyelim dışardasınız ve çocuğunuz uyudu, tam kapanan tente ve ayak örtüsü çocuğu hem rüzgardan hem güneşten hemde soğuktan koruyacaktır..

Tam yatan sırt desteği yeni doğmuş bebekler için olmazsa olmaz.. Ama 6 aydan sonra kullancaksanız 135-160 derecelik açı ile yatmasının da pek zararı yok..

Ayrıca arabanın boyutu da önemli.. Kızım şu an pusetine sığmakta zorlanıyor (kendisi 89 cm).. Pusette uyuduğunda ayaklarının yarısı boşlukta sallanıyor.. Arabanın önündeki emniyet olmasa yere düşecek o derece.. Kış şartlarında (burada neredeyse 7-9 ay kış var sayılır) kalın giyindiği için zaten küçük olan puseti daha da sıkıntı veriyor kızıma.. Alırken 2,5 3 yaşına kadar kullanırım sonrasında yürür diyordum, ama hayat işte bizi Ağrı ya getirdi. Çeşitli nedenlerden dolayı yeni bir araba almam gerekiyor 1,5 sene için.. Sizde alırken 4 yaşına kadar kullanabilme ihtimalinizi göz önünde bulundurun.. Zaten hemen hemen o yaşa kadar kullanmanız gerekiyor.. Pikniğe gitsek arabasında uyuyacak, yazın akşam çaybahçesi vs ye gitsek yine aynı durum.. Yorulsa yürümekten 10-20 kiloluk bir çocuğu kucakta taşımak var sonunda..

Bebek için önde bir tepsi bulunması da iyi olacaktır.. Kızım eline yiyecek aldığında hep arabanın içine koymak zorunda kalıyor dolayısıyla arabanın içindeki battaniye (yada arabanın kendisi) çikolata, süt, mevye suyu, bisküvi gibi şeylerle kaplanıyor..

Sanırım çok uzattım =)Nasıl bir araba alırsanız alın, ileride çocuğunuzun hem boyut hem davranış olarak büyüyeceğini göz önünde bulundurun..

merhaba arkadaslar,

bende araba konusunda çok kararsızım sizlerin belirttiği concord neo ve mamas papas çok pahalı :S

Arkadaşlar,
Concord tarzı bebek arabalarında tam yatış pozisyonunda bebeğin ayakları havaya dikilmiyor mu? Sırtı yatırınca dümdüz olan arabalar daha uygun değil mi?

Bu arada Jane Slalom Reverse hakkında görüşleri olan var mıdır?

merhaba bisey soracagim, mamas&papas sola bebek arabasina maxi cosi ana kucagi monte edilebilirmi?

kızlar nihayetinde kanz enigma 2020 travel sistem arabayı almaya karar verdim. özellikleri de şunlar.

YENİ!!!-Çift taraflı kullanım özellikli(bebeği görebilmeniz için)
YENİ!!!-Kol yüksekliği ayarlanabilir itme kolu
YENİ!!!-Komple kapanan tül pencereli üst tente
YENİ!!!-4 kademe ayarlı sırt dayanağı
YENİ!!!-Çıkabilen ön bar ve komple kumaş
YENİ!!!-5 nokta emniyet kemeri ve bebek baş korumaları, Tek tuşla açılabilir
YENİ!!!-Geniş açılı 360 derece dönebilen ön ve arka tekerlekler,frenlenebilir arka tekerlekler(4 tekerde dönebilir)
YENİ!!!-Bebek uyuyacağı zaman uzayabilen ön ayaklık
YENİ!!!-pratik takılabilen ayak rüzgarlığı
YENİ!!!-Sportif sepet, - Tek elle kapanabilme mekanizması
YENİ!!!-Çift emniyet kilidi
YENİ!!!-Katlandığında Arabaların Bagajında Az Yer Kaplar
YENİ!!!-Ergonomik katlanma özelliği ile, bu araba eşsiz bir tasarım harikasıdır.
YENİ!!!-Aliminyum Kadrodan İmal Edildiği İçin Çok Hafif Olan Bu Arabanın En Büyük Özelliği Tek Elle Koldaki Düğmeye Tek Haraketle Basarak Katlanır Bu Özellik Annenin Bebek Kucaktayken Arabayı Açıp Katlayabilmesini Sağlar.
Taşıma Koltuğu Özellikleri
YENİ!!!-0-12 ay kullanım süreli,(0-13 kg)
YENİ!!!-Standart kendi sınıf ölçülerinden daha uzun ve geniş
YENİ!!!-Hijyenik ter yapmayan kumaş
YENİ!!!-Boyun , başlık korumalı pilot emniyet kemeri,(3- nokta emniyet kemeri)
YENİ!!!-Gerektiğinde boyun-başlık korumayı çıkartabilme
YENİ!!!-Oturma ile yatma pozisyonu arası (bebeğin anne karnında duruş şekli) olup son derece ortopedik bir üründür
YENİ!!!-Üst koruyucu tenteli, komple çıkarılıp yıkanabilir kumaş
YENİ!!!-Tüm gelişmiş ülkelerde hastaneden çıkışta mecburi tutulmaktadır
Kullanım Noktaları
YENİ!!!-Elde taşıma olarak : BEBEK TAŞIMASI
YENİ!!!-Sallanabilir - Sabitlenebilir uyumak için : ANA KUCAĞI
YENİ!!!-0-12 ay bebek Taşıma koltuğu :

Eklentiler

• $kanz-kz-2020-enigma-travel-sistem-lux-bebek-arabasi-puset-new-2012.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 139

bende concord neo yu çok beğeniyorum ama oto koltuğunun tentesi yok sanırım,internette gördüğüm kadarıyla..gidip inceleme imkanımda yok şu an için..oto koltuğundan memnunmusunuz canım,göründüğü gibimi gerçekten..sadece bu kafamı karıştırdı biraz

bir de chicco i move ile ilgili bilgisi olan,alan kullanan varmı..concord neo,chicco i move ve kraft twist arasında kaldım..kraftın fiyatı daha uygun tabi diğerlerinden

Merhaba arkadaşlar bebek arabası önemli gerçekten lütfen deneyimli annelerden tavsiyeler bekliyoruz chicco kraft bebecomfort yada graco sizce hangisi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…